Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Täydellistä lasten kasvattajaa ei olekaan, sanoo jäsenemme Heidi Kurri

1.8.2023

”Heidän aitoutensa, ainutlaatuisuutensa, oivalluksensa ja huomionsa maailmasta eivät lakkaa hämmästyttämästä ja ilahduttamasta useiden työvuosien jälkeenkään.” kertoo Heidi Kurri. Tällä hän viittaa lapsiin, joiden kanssa Heidi työskentelee varhaiskasvatuksen erityisopettajana. Heidi kertoo, että parasta ja innostavinta työssä onkin lasten ilon, oppimisen, kehityksen ja onnistumisten kokemusten seuraaminen. Toinen tärkeä elementti on ympäröivä työyhteisö.

Heidin työarki on hyvin monipuolista hänen toimiessaan omassa lapsiryhmässään sekä erityisopettajana monissa muissakin lapsiryhmissä ja päiväkodeissa. ”Jokainen päivä on erilainen!” hän kertoo. Työssään hän kohtaakin paljon erilaisia lapsia, vanhempia ja työkavereita.

Työskennellessään jatkuvasti eri ihmisten kanssa Heidi on oppinut arvostamaan uusimman tiedon hankkimista. Siksi hän lukee ammattikirjallisuutta. ”Uutta, tutkittua tietoa lasten kasvusta ja kehityksestä ilmestyy jatkuvasti.” Jotta lapset ja työyhteisö saisivat tarvitsemansa avun, Heidi on ottanut tehtäväkseen kouluttaa itseään jatkuvasti.

Viimeksi Heidi on lukenut Julia Pöyhösen ja Heidi Livingstonin Hyvän vanhemman salaisuus -kirjan. ”Kirja auttaa ymmärtämään lapsen tunnekokemuksia ja tarpeita, sekä tarjoaa käytännönvinkkejä arkeen, jotka ovat sovellettavissa myös varhaiskasvatukseen.” hän avaa. Vaikka nimi antaa ymmärtää, että kirja on vanhemmille tarkoitettu, sisältää se myös paljon hyödyllistä tietoa varhaiskasvatuksen ammattilaisille. Lisänä Heidi kertoo, että Jenni Kuhalaisen piirtämät sarjakuvat elävöittävät tekstiä miellyttävästi.

Konkreettisesti kirjat ovat tuoneet Heidille työhönsä varmuutta, uusia ajatuksia ja ideoita. Lisäksi ne voivat tuoda uusia näkökulmia lasten kanssa toimimiseen monenlaisissa tilanteissa. Haastavat tilanteet helpottuvat uuden tiedon avulla, mikä taas tukee jaksamista ja hyvinvointia.

Heidille on jäänyt erityisesti Positiivinen kasvatus -kirjasta mieleen Tiia Trogenin ajatus siitä, että positiivinen kasvatus vaatii myös huolehtimista omasta positiivisesta kasvustaan. ”Täydellistä kasvattajaa ei olekaan, vaan itselleen tulee osata olla armollinen."

Heidi Kurri on varhaiskasvatuksen erityisopettaja Kouvolassa.

Heidin TOP 3 Ammattikirjaa:
1. Pienet tuetut askeleet, Varhaiskasvatuksen uudistuva tuki ja kehittyvät käytännöt: Noora Heiskanen ja Marja Syrjämäki (toim.)
”Kirja sisältää monipuolisesti ja kattavasti uusinta tietoa, sekä tuo esiin esimerkkejä tuen toteuttamisesta käytännössä.”
2. Positiivinen kasvatus: Tiia Trogen
”Helppolukuinen, innostava ja myönteinen "perusteos" positiivisesta kasvatuksesta.”
3. Nepsy-opas, Tukea neuropsykiatrisiin haasteisiin: Tuula savikuja ja Anita Puustjärvi (toim.)
”Tärkeää tietoa neuropsykiatrisista haasteista käytännönläheisestä näkökulmasta. Kirjasta löytyy myös paljon vinkkejä muusta aiheeseen liittyvästä kirjallisuudesta sekä linkkejä eteenpäin.”

Artikkelin avainsanat:

varhaiskasvattaja kertoo, varhaiskasvatuksen tietopalvelun jäsenyys, ammattikirjallisuus, varhaiskasvatus, jäsenemme kertoo

Arkisto:

2024

2023

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2022

Joulukuu

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2021

Joulukuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.