Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Positiivinen kasvatus
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 37,00 €
JÄSENELLE 31,50 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 3. painos, 2021
  • ISBN 978-952-370-025-3
  • Nidottu, 302 sivua
  • Tilausnumero 100081275

Tiia Trogen

Positiivinen kasvatus

Lapsi kokeilee, onko luottamuksemme kunnossa vai hylkäänkö hänet jossain vaiheessa. Hän hakee paikkaansa sinnikkäästi. Minä teen samoin. Otan toistuvasti halaukseen, sanoitan tunteita ja asetan rajat. Luovuttamatta.

Lapsi ei opi uusia taitoja komentamalla ja rangaistuksin. Siten saamme aikaan vain loputtomia valtataisteluja, jotka usein johtavat lapsen ei-toivottuun käyttäytymiseen. Tottelemisen sijaan voisimme opettaa lasta ajattelemaan itse ratkaisuja hankaliin tilanteisiin.

Positiivisen kasvatuksen ydin on lapsen empaattinen kohtaaminen. Kun lapsi tuntee olonsa turvalliseksi, kokee tulleensa kuulluksi ja ymmärretyksi sekä saa tarpeeksi läheisyyttä, vähentää se lapsen stressiä ja pahaa oloa. Tällöin hänen on mahdollista säädellä tunteita ja oppia uusia taitoja.

Tämä käytännönläheinen teos opastaa kasvattajia ja vanhempia toteuttamaan positiivista kasvatusta arjessa. Kirjasta saa helposti toteutettavia työkaluja, joiden avulla voi lisätä lapsen ja aikuisen yhteyttä, opettaa hyvinvointi- ja tunnetaitoja sekä puuttua rakentavasti ei-toivottuun käyttäytymiseen.

Pikkuhiljaa lapsi ymmärtää, että en aio moittia, pakottaa häntä pysymään sylissä tai toimimaan jollain tahtomallani tavalla. Lopulta hän jää syliini. Keinuttelemme pitkän aikaa ja annamme tunteiden viilentyä.

TM Tiia Trogen on työskennellyt yli 20 vuotta eri-ikäisten lasten parissa. Hän on kehittänyt Ilo olla yhdessä! -kasvatusmenetelmän muun muassa positiivisen psykologian tutkimustulosten pohjalta.

Viimein on saatu kotimainen, kattava ja tutkittuun tietoon perustuva teos, johon on helppo paneutua paitsi vanhempana, myös esimerkiksi opettajana ja varhaiskasvattajana. Kirja sisältää runsaasti konkretiaa, ja sen kieli on helppolukuista ja selkeää.
Kiintymysvanhemmuusperheet ry

Mielestäni kirja todella opastaa käytännönläheisesti ja lempeästi positiiviseen kasvatukseen. Kirjassa esitellään paljon työkaluja, miten positiivista kasvatusta voi toteuttaa ja miten sen avulla voi helpottaa useita arjen tilanteita. Muutokset eivät ole todellakaan suuria vaan, ne ovat esimerkiksi lapsen kohtaamista eri tavalla tai keskusteluja lapsen kanssa. Suosittelen kirjaa kaikille kasvattajille ja vanhemmille etenkin, jos on kiinnostunut positiivisesta kasvatuksesta.
Katariina Pohjoisaho


Katso myös kirjaan liittyvä webinaaritallenne:

  • 3. painos, 2021
  • ISBN 978-952-370-025-3
  • Nidottu, 302 sivua
  • Tilausnumero 100081275

Arvostelut kirjasta Positiivinen kasvatus

Tämä kirja on rakkautta ensisilmäyksellä! Mahtavia oivalluksia helposti ymmärrettävässä muodossa. Kaikki ylimääräinen teoreettinen liirumlaarum on jätetty pois ja kirjassa mennään suoraan asiaan ja puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä. Ja mikä parasta, kirjaa voi hyödyntää sekä vanhempana että ammattilaisena. Kirja, jonka aion ostaa, kiitos Tiia Trogen!

- Marika

Positiivinen paketti

Luin kirjan tehdessäni opinnäytetyötä ja olen palannut kirjaan työskellessäni lasten kanssa. Suosittelen!

- Outi

Käytännönläheinen ja selkeä kirja, koottu todella hyväksi kokonaisuudeksi!

- Nimetön

Olipa käytännönläheinen kirja kasvattamisesta. Esimerkit kasvatustilanteista olivat kuin suoraan päivittäisestä työstäni. Nyt sain lisää vahvistusta tavallani tehdä työtä ladten kanssa ja myös suoraan ideoita ja toimivia esimerkkejä kasvatustilanteista lapsen arjessa. Esimerkiksi kokeilin lapselle sanontaa uudestaan, kun pyysi epäkohteliaasti ruokaa. Ja sehän vinkki toimi heti, lapsi tiesi heti, että odotin häneltä parempaa käytöstä, enkä edes avannut lapselle, mitä sanonnalla uudestaan tarkoitin - toimii!

- Päivi

Hyviä ja toimivia ohjeita kaikille

- jenna

Hyvä ostos

Tosi hyviä vinkkejä arkeen. Laittoi pysähtymään ja ajattelemaan asioita eri näkökannasta. Suosittelen kaikkia lukemaan joilla on lapsia/jotka työskentelevät lasten kanssa!

- -Jii

5/5

Positiivinen kasvatus kirja antaa niin paljon hyviä vinkkejä sekä oivalluksia! Positiivisen kasvatuksen avulla päästään kohti parempaa ja positiivisempaa joka päiväistä varhaiskasvatusta sekä omaa ja muiden hyvinvointia. Suosittelen kaikille luettavaksi<3

- Rita

Ensimmäinen kosketus positiivisen kasvatuksen maailmaan ja sinne tielle jäin. Hyvää konkreettista tekstiä, joka saa pohtimaan omia toimintatapoja.

- .

Positiivinen kasvatus huippukirja

Kirja antaa todella hyviä ja toimivia vinkkejä arkitilanteisiin. Erittäin käytännönläheinen opas, joka antaa tärkeitä työkaluja joiden avulla voi lisätä lapsen ja aikuisen yhteyttä ja ratkoa konfliktitilanteet positiivisen kautta. Suosittelen lämpimästi!

- Päivi

Loistava kirja

Tämä kirja on käytännönläheinen ja antaa paljon vinkkejä ongelmatilanteisiin vahvuuksia rakentamalla. Helppolukuinen kirja. Tämä kirja olisi hyvä jokaisen kasvatusalalla työskentelevän lukea.

- Vaka-a

Aivan paras!

Tiia kirjoittaa helppolukuisesti ja paljon esimerkkejä antaen niin tärkeästä aiheesta. Positiivinen kasvatus on niin tätä päivää ja tämä kirja tulisikin olla jokaisen vanhemman kirjahyllyssä opastamaan etsimään omat (positiiviset) kasvatuskeinonsa!

- Jonna

Jokaiselle luettavaksi

Kirja oli helppolukuinen ja selkeä. Asia erittäin kiinnostavaa ja ajankohtaista. Suosittelen jokaiselle! Hyviä vinkkejä kotiin ja työelämään. Kirja herätteli pohtimaan myös omia käyttäytymismalleja.

- JM

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.