Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Katso Nina Sajaniemien ja Taina Sainion Lapsen tunnesäätelyn ja aivojen kehittyminen -webinaaritallenne

9.3.2023

Jaa myös kollegalle!

Aivojen kehitys on lapsilla vielä kesken, ja sen vuoksi he ovat impulsiivisia ja heidän on vaikea odottaa ja säädellä tunteitaan. Kun lapselle tulee paha mieli jostakin tai hän vaikkapa säikähtää tai ei saa haluamaansa, elimistö valmistautuu taistelemaan tai pakenemaan. Käyttäytymisessä tämä voi näkyä monin eri tavoin, esimerkiksi uhmakkuutena, raivoamisena, härnäämisenä, vetäytymisenä tai itkemisenä. Aikuisen tehtävänä on ottaa vastaan lapsen tunteet ja auttaa häntä tulemaan niiden kanssa toimeen.

Aivot kasvavat ja kehittyvät läpi lapsuuden ja nuoruuden, mutta niissä tapahtuvat muutokset ovat silmiltä piilossa. Käyttäytyminen kertoo kuitenkin, mitä aivoissa tapahtuu — sitä on vain osattava katsoa. Jotta voimme ymmärtää lapsen toimintaa, tarvitsemme tietoa aivojen toiminnasta ja kehityksestä.

Varhaiskasvatuksen opettaja ja kasvatustieteen väitöskirjatutkija Taina Sainion ja kasvatustieteen professori ja kehitysneuropsykologian dosentti Nina Sajaniemen webinaaritallenteella kuulet käytännönläheisesti miten lapsen ja nuoren aivot toimivat ja kehittyvät. Saat ymmärrystä, mitä aivot tarvitsevat kehittyäkseen ja miten voit tukea lasta tunnesäätelyn oppimisessa. Taina ja Nina ovat kirjoittaneet yhdessä Inka Niskan kuvittaman lasten tietokirjan Nestori Neuroni ja hämmästyttävät aivot.

Artikkelin avainsanat:

aivojen kehitys, itsesäätely

Arkisto:

2024

2023

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2022

Joulukuu

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2021

Joulukuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.