Jäsenemme kertoo
Salla Haapasalo työskentelee varhaiskasvatuksen opettajana Tervanpolttajan päiväkodissa Kokkolassa. Varhaiskasvatuksen opettajana työskenteleminen on Sallalle mieluista kera mahtavan työporukan. ”Meillä on huippuporukka, jonka kanssa on ihana tehdä töitä. Toiset päivät ovat kiireisempiä kuin toiset, mutta aina on kivaa.”
Sallan mielestä hänen työssään parasta on lapset. ”Saan huomata ja olla tukena siinä, kuinka kasvetaan ja kehitytään”. Tämän lisäksi Salla kokee, että hän voi toteuttaa itseään ja olla juuri sellainen kuin on työssään. Arjessa tärkeitä voimavaroja Sallalle ovat työkaverit, oma perhe ja liikunta.
Ammattikirjat nostivat esiin tunnetaitojen tärkeyden
Salla kertoo, että hän lukee ammattikirjoja, sillä hän arvostaa uuden oppimista ja ammattitaitonsa kehittämistä. ”Kirjojen lukeminen parantaa tietotaitojani, joten se näkyy työssäni jatkuvasti. Pystyn kirjoista reflektoimaan asioita suoraan käytännön työhön.” Lisäksi lukeminen auttaa Sallaa luomaan kiireisen arjen keskellä rentouttavia hetkiä.
Ammattikirjojen avulla Salla on oivaltanut, kuinka tärkeää tunnetaitojen opettaminen on lapsille. ”Tunnetaitojen oppiminen varhain on kaiken muun oppimisen ja sosiaalisten suhteiden perusta. Hieman niin kuin kivijalka.” Viimeisimmäksi Salla on lukenut
Mitä sä rageet? -kirjat, jotka avasivat selkeästi tunnetaitojen laajaa maailmaa. ”
Mitä sä rageet? -kirjat olivat myös apuna opinnäytetyössäni, joka käsittelee lapsen tunnetaitoja.”
Salla on Varhaiskasvatuksen Tietopalvelun ammatillisen kirjakerhon jäsen. Parasta hänen mielestään jäsenyydessä on se, että saa ensimmäisten joukossa tietoa uusista ammattikirjoista. ”Varhaiskasvatuksen Tietopalvelun verkkopalvelussa
ammattikirjat on esitelty selkeästi ja Varhaiskasvatuksen Tietopalvelun Instagramissa on alan ammattilaisille kätevästi esillä uutta tietoa ja vinkkejä.”
Sallan TOP 3 -kirjat nyt:
1.
Sanna Pelliccioni ja Anne-Mari Jääskinen: Mitä sä rageet? - Lapsen ja nuoren tunnetaitojen tukeminen2.
Julia Pöyhönen ja Heidi Livingston: Fanni-tunnetaitosarja3.
Eliisa Leskisenoja: Positiivinen pedagogiikka varhaiskasvatuksessa- Toteuta käytännössä