Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Kolme ihanaa rohkeutta edistävää harjoitusta

Kirjoittanut: Petronella Grahn ja Tiia Trogen - 22.4.2022

Rohkeus on hyvä asia, ja me kaikki olemme sitä omalla tavallamme. Mutta se, mikä on toiselle helppoa, voi toiselle olla tosi hankalaa. Tärkeintä on löytää omia vahvuuksia ja olla oma itsensä. Jos kuitenkin haluaa olla vielä rohkeampi, on se taito, jota voi harjoitella. Lapsille on hyvä sanoittaa, että rohkeus ei tarkoita sitä, ettei pelota, vaan sitä, että tekee pelosta huolimatta.

Tässä kolme ihanaa rohkeuteen liittyvää harjoitusta lasten kanssa toteutettavaksi:

1. Minä olen rohkea -harjoitus

Kaikki ovat rohkeita omalla tavallaan. Miten sinä olet ollut rohkea? Mistä huomaat, että olet? Mitä sinä silloin sanot tai teet? Voiko sinun mielestäsi olla rohkea niin, ettei ole rohkea?

Leikitään! Näytä itsesi rohkeana. Millainen ilme sinulla olisi? Miten seisoisit, istuisit tai hiipisit? Entä miten hyppisit, juoksisit? Wau! Mitä asioita tekisit rohkeana? Miltä se tuntuisi?

Kokeilepa harjoitella peilin edessä erilaisia ilmeitä ja asentoja yhdessä aikuisen tai kaverin kanssa. Laittakaa musiikit soimaan taustalle. Naurutakuu!

2. Minä rakastan sinua -harjoitus

Kenelle sinä olet sanonut ”minä rakastan sinua”? Kuka on kuiskutellut nuo taikasanat sinun korvaasi? Miksi luulet, että niin usein jätetään sanomatta nämä kaikkein tärkeimmät sanat? Olisiko se uskalluksen ja rohkeuden puutetta? Kyllä nyt harmittaa, sillä rakkauden ja rakastamisen sanat suojelevat, antavat voimaa ja kannattelevat. Mutta hei, muutetaan me se ja sanotaan ääneen.

Sano kolmelle ”minä rakastan sinua”! Kenelle kolmelle uskaltaisit sen sanoa?

3. Halaus tuo hyvän mielen -harjoitus

Rakkautta voi osoittaa monin eri tavoin. Sanoin, katsein, ilmein, teoin ja kosketuksin. Joskus voi jännittää niin, ettei uskalla halata tai koskettaa toista. Siksi on hyvä kysyä ennen kuin halaa: "Saanko halata?". Halauksesta saa supervoimia, sillä se tuntuu hyvältä, jos on halaaja. Kaikki eivät ole ja se on ihan yhtä hyvä juttu.

Tehdään harjoitus. Anna itsellesi kunnon halaus ja taputa selkääsi. Hyvin meni. Kysy sitten joltakulta toiselta: ”Moi, halataanko?”. Kuuntele vastaus, ja jippii, jos saat halauksen. Äläkä huoli, jos toinen ei uskalla. Sinä uskalsit ja joskus uskaltaa muutkin.

Lähde:
Petronella Grahn — Tiia Trogen
Sisu Sukkelan rohkeuskortitSisu Sukkelan rohkeuskortit nyt Onnistujan kevätalessa Varhaiskasvatuksen Tietopalvelun jäsenille 14,90 € / kpl (norm. 26 €) 15.5. asti!

TUTUSTU LISÄÄ KORTTEIHIN TÄSTÄ.

Artikkelin avainsanat:

ideapankki, rohkeus, tunnetaidot

Arkisto:

2024

2023

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2022

Joulukuu

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2021

Joulukuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.