Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Varhaiskasvatuksen arkea helpottavan JokaLapsi-toimintamallin ja materiaalin avulla luodaan osallisuutta ja dialogia kasvatusyhteisöissä

24.1.2023JokaLapsi on pedagoginen monitoimityökalu, joka on tarkoitettu suunnitelmallisen ja tavoitteellisen kasvatuksen sekä opetuksen toteuttamisen tukimateriaaliksi!

Varhaiskasvatuksen arkea helpottavan JokaLapsi-toimintamallin ja materiaalin avulla luodaan osallisuutta ja dialogia kasvatusyhteisöissä

1. lasten kanssa työskentelyyn
2. kasvatusyhteistyöhön ja
3. ammatilliseen pohdintaan.

Monitoimityökalu sisältää erillisen käsikirjan sekä kestävän, pinnoitetun, ja pyyhittävän JokaLapsi-alustan. Käsikirja ja alusta ovat myynnissä erikseen!

⭐️ JokaLapsi-monitoimityökalun kautta lapsiryhmän ja tiimin kanssa voidaan käsitellä mieltä askarruttavista asioista asiallisen ystävällisellä tavalla, kenenkään mielipidettä unohtamatta. Materiaalin käyttö on helppoa, koska pohjalla oleva käsikirja on hyvin rakennettu.
Susanna, varhaiskasvatuksen opettaja

⭐️ JokaLapsi auttaa matalalla kynnyksellä varhaiskasvatuksen henkilöstöä nostamaan teemoikseen sellaisia etiikan ja moraalikasvatuksen aihepiirejä, jotka perheet kokevat tärkeiksi.
Tiina, varhaiskasvatuksen lastenhoitaja

⭐️ JokaLapsi kokoaa ja tekee näkyväksi ajatukset, näkemykset sekä kokemukset avoimella ja tasavertaisella tavalla. Olen saanut nähdä kuinka JokaLasta on käytetty lapsiryhmän lasten ja huoltajien ajatusten näkyväksi tekemisessä erilaisten teemojen äärellä ja täten päästy vahvistamaan lasten ja huoltajien osallisuutta. Lisäksi JokaLapsi toimii hyvänä työkaluna, kun halutaan työstää työyhteisön kesken esimerkiksi Varhaiskasvatussuunnitelman osa-alueita.
Jaana, varhaiskasvatuksen asiantuntija

Kia Olkkola
JokaLapsi
Pedagoginen monitoimityökalu


Käsikirja avaa JokaLapsi-metodin ydinajatukset, työskentelyn arvopohjaa sekä monitoimityökalun pedagogiset perustelut työkalu kerrallaan. Jokaisen työkalun käyttö on havainnollistettu käytännön ja arjen toiminnan esimerkein kasvatuskentällä vaikuttavien, dialogin kolmen eri olomuodon kautta: Lasten dialogi, Kasvatusyhteistyön dialogi sekä Ammatillinen dialogi.

Lisäksi erillinen luku täynnä teemapohjaisia käyttövinkkejä mm. Eettinen ajattelu, Katsomuskasvatus sekä Leikin tukeminen.

Käsikirja on suunniteltu JokaLapsi-työskentelyn tukimateriaaliksi, jonka avulla kasvattajan on selkeää lähteä toteuttamaan pedagogista toimintaa.

JokaLapsi-monitoimityökalun on kehittänyt varhaiskasvatuksen opettaja Kia Olkkola. Materiaalin on kuvittanut Emilia Erfving. JokaLapsi on kehitetty yhdessä Espoon kaupungin varhaiskasvatuksen kanssa.
JokaLapsi-alusta

Tämä paketti sisältää kestävän, pinnoitetun, ja pyyhittävän JokaLapsi-alustan, jonka kautta voi eri tavoin viestiä, pohtia, konkretisoida, peilata ja käsitellä erilaisia ihmisyyteen liittyviä asioita. Koko 800 x 1200 mm.

Artikkelin avainsanat:

jokalapsi, pedagogiikka, osallisuus, dialogi

Arkisto:

2024

2023

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2022

Joulukuu

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2021

Joulukuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.