Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Varhaiskasvatuksen Tietopalvelun suosituimmat TOP 10


PÄIVITETTY 16.10.2023

1. Lasketaan leikkien

Luo matematiikkamyönteinen kasvuympäristö tämän kirjan avulla! Kirja on suunnattu perusteokseksi varhaiskasvatuksen sekä esi- ja alkuopetuksen opettajaksi opiskeleville sekä kentällä jo työskenteleville opettajille. Uusimpaan tutkimukseen nojautuvan teoksen avulla voi toteuttaa pedagogisesti laadukasta ja monialaista varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen matematiikan opetusta, jossa on tilaa myös inklusiivisten lapsiryhmien tarvitsemalle eriyttämiselle.

Tilaa tästä


2. Mitä Miu tarvitsee?

Mitä Miu tarvitsee? on herttainen tunnetaitokirja alle 3-vuotiaille ja osa suosittua Fanni-tunnetaitosarjaa. Kirja kertoo tarpeiden kuuntelemisen tärkeydestä pienelle lapselle ymmärrettävällä tavalla. Kehotarpeet, turvatarve, yhteystarve, arvostustarve ja itsenäisyystarve ovat meille kaikille yhteisiä tarpeita. Lapsen käyttäytyminen ja hänen kokemansa tunteet viestivät heränneistä tarpeista, jotka kohtaamalla lapsi voi hyvin.

Tilaa tästä


3. Fannin uniseikkailut

Tämä nukutuskirja vie lapsen rauhoittaville uniseikkailuille Vinhavaaraan Fannin ja kaverusten kanssa. Siellä lapsi pääsee vierailemaan jokaisen hahmon lempipaikassa ja saa pohtia kuluneen päivän tapahtumia sekä rauhoittaa itsensä unten maille. Kirjassa on neljä nukahtamistarinaa, jotka luovat turvallisen nukkumaanmenohetken ja rauhoittavat kehon sekä mielen touhuista.


Tilaa tästä

4. Huomaa hyvä! Vahvuusvariksen tarinakirja

Kirja sisältää 26 tarinaa, joista jokainen kytkeytyy vähintään yhteen luonteenvahvuuteen ja tunnetilaan. Kunkin tarinan lopussa on tehtäviä, joiden avulla voi syventää lukukokemusta keskustelemalla tarinasta lasten kanssa sekä vahvistaa lasten vahvuus- ja tunnetaitoja. Tarinat sisältävät myös tehtäviä kielelliseen kehitykseen sekä taito- ja taideaineisiin, jolloin tarinat toimivat alustuksina monenlaiselle mukavalle toiminnalle.

Tilaa tästä


5. Haastavat kasvatustilanteet

Lasten haastava käyttäytyminen on yksi kuormittavimmista tekijöistä kasvatusalalla. Päiväkodin arjessa eteen tulee tilanteita, joissa lapset käyttäytyvät uhmakkaasti tai tulistuvat helposti. Kirja tarjoaa käytännönläheistä tietoa ja ohjeita, kuinka näihin tilanteisiin voidaan tarttua päiväkodin arjessa. Lapsen yksilöllinen ja lämmin tukeminen ei suinkaan ole pois muilta lapsilta eikä lisää aikuisen työtaakkaa. Päinvastoin tilanteet ratkeavat helpommin ja nopeammin, kun aikuinen sitoutuu vuorovaikutukseen lapsen kanssa, kuuntelee tätä ja osoittaa antavansa tukea.

Tilaa tästä

6. Näin tuet lapsen itsesäätelyä

Kirjassa kuvataan käytännönläheisesti, miten ihmisen aivoista ja kehosta rakentunut neurobiologinen koneisto toimii ja miksi sen tunteminen on tärkeää. Aivojen toiminnasta, oman ja toisten kehon merkkien tunnistamisesta, rauhoittumisesta ja mielen malttamisesta kerrotaan ainutlaatuisen lapsilähtöisesti. Kirjassa tuodaan esille tasapainoisen ravitsemuksen, liikkumisen, levon, unen ja sensitiivisen vuorovaikutuksen välttämättömyys hyvinvoinnille.

Tilaa tästä


7. Kiukkuleijonan kiukkumittari

Kiukkuleijonan kiukkumittarin avulla on helppo mitata oman kiukkuleijonan kokoa. Mittarissa on kuusi tunnetilaa ja asetin, jonka voi liuttaa sopivan tunteen kohdalle. Mittarissa on yläosassa reikä, johon voi sujauttaa vaikka narun ja kiinnittää mittarin esimerkiksi seinälle tai ilmoitustaululle.

Tilaa tästä

8. Fanni ja ihmeellinen tunnelämpömittari

Kirjan tarina ja siihen liittyvät tehtävät opettavat lapselle tunteen voimakkuuden tunnistamista, mikä luo pohjan tunnesäätelyn oppimiselle. Kaikissa sarjan kirjoissa on lämminhenkinen tarina lapsen kanssa luettavaksi, tunnetaidoista kertova osuus kasvattajalle ja vanhemmalle sekä harjoituksia lapsen kanssa tehtäväksi kodin arkeen ja päiväkotiin.

Tilaa tästä


9. Sormenpäissä joulu

Piirretään tonttuiloa iholle! Tämä kirja vie pienet ja isommatkin joulun odottajat matkalle Lapin luontoon, Korvatunturille tonttujen joulupuuhiin — sadun ja mielikuvituksen lumoavaan maailmaan. Osin runomuotoisten tarinoiden rinnalla kulkevat kosketusohjeet, jotka ohjaavat piirtämään tapahtumia samalla lapsen selkään. Kuhunkin 24 tarinaan liittyy oma teemansa, joita ovat muun muassa oppiminen, erilaiset vahvuudet, pysähtyminen, myötätunto ja turvallisuuden tunne. Lopuksi esitetään kysymyksiä yhdessä pohdittavaksi tai pieni aiheeseen sopiva tehtävä.

Tilaa tästä

10. Arkipeda-kortit

Tee lasten oppimisen, vuorovaikutuksen ja toiminnan ohjauksen tukemisesta jokapäiväistä ja helppoa näiden selkeiden ja monipuolisten ARKIPEDA-korttien avulla. Kortit on suunniteltu huomioiden niin päivittäiset perustoiminnot kuin pedagogiset toimintahetket. Jokaisessa kortissa on kaksi kuvaa, kummallakin puolella, joten nippua on helppo käyttää kiireisessäkin arjessa. Kuvat löytyvät sujuvasti nipusta.

Tilaa tästä

TILAA SUOSITUIMPIA ALLA:

TARJOUS 16,90 €
Hinta voimassa 17.12.2023 asti Normaalihinta 19,90 € Normaali jäsenhinta 17,90 €
TARJOUS 11,90 €
Hinta voimassa 17.12.2023 asti Normaalihinta 17,90 € Normaali jäsenhinta 13,40 €
TARJOUS 17,90 €
Hinta voimassa 17.12.2023 asti Normaalihinta 29,00 € Normaali jäsenhinta 24,70 €

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.