Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Varhaiskasvatuksen Tietopalvelun suosituimmat TOP 10


PÄIVITETTY 30.12.2022

1. Fanni ja tunteiden vuosi 2023 -seinäkalenteri

Fanni ja tunteiden vuosi 2023 -seinäkalenterissa on kuukausiaukeamat tammikuusta joulukuuhun. Jokaiselle kuukaudelle on oma tunnetaitovinkki ja -tehtävä, jonka voi toteuttaa yhdessä lapsen kanssa. Kalenterin mukana tulevat ihastuttavat hahmotarrat (tarra-arkki, 48 tarraa) kannustavat harjoittelemaan tunnetaitoja läpi vuoden. Jokaisessa kuussa on varattu paikka tarralle kannustamaan harjoittelussa. Esimerkiksi kun lapsi tunnistaa tunteen, liimataan tarra sivun alalaitaan.

Tilaa tästä

2. Satuseikkailukortit

Korttipakan sisäkansissa on alku- ja loppusatu, joka kutsuu leikkimään satuseikkaillen ja eläytymään eri taikaolentoihin. Korttien tarkoituksena on loihtia luova leikki ja mielikuvitus voimiinsa sekä oppia samalla tärkeitä taitoja. Lapsi oppii parhaiten eläytymällä, tuntemalla ja leikkimällä. Korttien mukana pääset myös tutustumaan monenmoisiin Pomenian taikamaailman hahmoihin, sillä jokaisessa kortissa päätähtenä on joku Pomenian asukkaista. Satuseikkailukortit tarjoavat ilonpidon lisäksi yhteistä pohdittavaa lapselle ja aikuiselle.

Tilaa tästä


3. Varhaiserityiskasvatus

Kirjassa kerrotaan tutkimusperusteisesti ja käytännönläheisesti, miten lapselle järjestetään hänen kasvuaan edistävä varhaiskasvatusympäristö sekä muu tarvittava tuki. Uudistetussa painoksessa on huomioitu varhaiskasvatuksen uudistunut lainsäädäntö tuen tasoineen ja Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet 2022. Kirja pyrkii antamaan kasvatukseen, opetukseen ja päätöksentekoon sellaista tietoa, joka helpottaa lapsen — myös tukea tarvitsevan lapsen — näkökulman tavoittamista. Luvuissa käsitellään varhais- ja varhaiserityiskasvatuksen rakenteita sekä pedagogiikkaa.

Tilaa tästä

4. Arkipeda-kortit

Tee lasten oppimisen, vuorovaikutuksen ja toiminnan ohjauksen tukemisesta jokapäiväistä ja helppoa näiden selkeiden ja monipuolisten ARKIPEDA-korttien avulla. Kortit on suunniteltu huomioiden niin päivittäiset perustoiminnot kuin pedagogiset toimintahetket. Jokaisessa kortissa on kaksi kuvaa, kummallakin puolella, joten nippua on helppo käyttää kiireisessäkin arjessa. Kuvat löytyvät sujuvasti nipusta.

Tilaa tästä


5. Pienet tuetut askeleet

Toimiva tuki on lapsen oikeus. Toteutuakseen tuki edellyttää osaamista, sitoutumista ja toimivia rakenteita. Tässä teoksessa tarkastellaan tutkimusperustaisesti ja käytännönläheisesti tuen uudistuvia käytäntöjä. Kirjoittajat paneutuvat niin säädösperustaan, tuen suunnittelun ja päätöksenteon prosesseihin kuin tuen konkreettiseen toteuttamiseen lapsen arjessa. Kirjassa käsitellään myös muita lapselle tarjottavan tuen keskeisiä rakennuspalikoita, kuten yhteistyön kysymyksiä, tuen ja inkluusion johtamista ja yhteisen vastuunoton merkitystä.

Tilaa tästä

6. Fanni ja levoton liikeri

Omien tunteiden voimakkuuteen voi vaikuttaa sillä, miten toimii ja mitä ajattelee. Taito rauhoittaa oma keho on tärkeä tunnesäätelykeino. Kirjan tarinan ja siihen liittyvien tehtävien avulla opitaan helppoja toiminnallisia rauhoittumiskeinoja, joita lapsi tarvitsee voimakkaiden tunteiden säätelemiseen ja levottomuuden taltuttamiseen.

Tilaa tästä


7. Keskittymiskyvyn elvytysopas

Tautiisi on turvallisia lääkkeitä. Vaikket enää pystyisikään lukemaan kokonaista kirjaa, tämän kirjan pystyt kyllä. Ja samalla elvytät kuolemankielissä olevan keskittymiskykysi! Aivot muovautuvat sen mukaan, minkälaisia päätöksiä teemme joka päivä. Aivotutkijat Minna Huotilainen ja Mona Moisala ovat koonneet kirjaan keskittymiskyvyn kannalta olennaiset asiat aivojen toiminnasta. He annostelevat potilaille juuri oikeanlaisia lääkkeitä, joiden avulla pahimmankin säätäjän keskittymiskyky elpyy.


Tilaa tästä

8. Mollin superkortit

Mollin superkortit sisältävät monipuolisia harjoituksia, leikkejä ja tehtäviä, jotka tukevat lapsen tunne-, rauhoittumis- ja vuorovaikutustaitoja. Tehtävissä herätellään myös kehotietoisuutta ja keskittymiskykyä sekä rikastetaan sanallista ilmaisua. Tehtävät sopivat niin ryhmässä kuin kotona tehtäviksi, yhdessä aikuisen kanssa.

Tilaa tästä


9. Pikkuli oppii tunteita

Pikkuli oppii tunteita -kirjassa opitaan tunnesäätelyä, tunteiden tunnistamista ja nimeämistä. Kirjan sisältö perustuu varhaiskasvatuksessa jo käytössä oleviin ja testattuihin Pikkulin tunnekortteihin. Miltä Pikkuli näyttää innostuneena, entä surullisena? Mitä kannattaa tehdä, jos hävettää? Pienessä Pikkuli-kirjassa ollaan suurten tunteiden ja kysymysten äärellä.

Tilaa tästä

10. Fannin tunnetaitokortit

Kortteihin on koottu lasten elämään sopivia tunteita sekä tunnepitoisia tilanteita. Tunnekorttien kuvat ja tehtävät tutustuttavat lapset tunteisiin ja niiden tarkoitukseen. Lisäksi ne auttavat pohtimaan omia tunnekokemuksia ja opettavat konkreettisia tunnesäätelykeinoja. Pulmakorttien samaistuttavat tilanteet puolestaan auttavat lasta harjoittelemaan toisen asemaan asettumista ja ongelmanratkaisua. Tunteikkaan kuvituksen lisäksi korttipakassa on lukuisia tunnetaitoja syventäviä tehtäviä sekä ideoita lapsen kanssa kahdestaan tai lapsiryhmässä toteutettavaksi.

Tilaa tästä

TILAA SUOSITUIMPIA ALLA:

JÄRJESTÄ: UUSIMMATNIMIHINTA

TARJOUS 36,90 €
JÄSENTARJOUS 33,90 €
Hinta voimassa 12.2.2023 asti Normaalihinta 47,90 € Normaali jäsenhinta 40,70 €
TARJOUS 26,90 €
Hinta voimassa 12.2.2023 asti Normaalihinta 33,00 € Normaali jäsenhinta 29,70 €
TARJOUS 25,00 €
JÄSENTARJOUS 12,50 €
Hinta voimassa 12.2.2023 asti Normaalihinta 26,00 € Normaali jäsenhinta 22,10 €
TARJOUS 5,00 €
JÄSENTARJOUS 2,50 €
Hinta voimassa 12.2.2023 asti Normaalihinta 18,90 € Normaali jäsenhinta 16,90 €
TARJOUS 23,90 €
JÄSENTARJOUS 15,90 €
Hinta voimassa 12.2.2023 asti Normaalihinta 29,00 € Normaali jäsenhinta 24,70 €
TARJOUS 29,90 €
JÄSENTARJOUS 24,90 €
Hinta voimassa 12.2.2023 asti Normaalihinta 35,00 € Normaali jäsenhinta 30,00 €
TARJOUS 10,00 €
JÄSENTARJOUS 5,00 €
Hinta voimassa 12.2.2023 asti Normaalihinta 29,00 € Normaali jäsenhinta 25,00 €

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.