Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Varhaiskasvatuksen Tietopalvelun suosituimmat TOP 10


PÄIVITETTY 30.11.2022

1. Virhusaaren seikkailut -kirja ja -toimintakortit

Virhusaaren seikkailut — Mukaansatempaavia tunnetaidetehtäviä on varhaiskasvatuksen sekä esiopetuksen opettajille suunniteltu tehtäväkirja, jossa tunne- ja ihmissuhdetaitoja harjoitellaan monipuolisten taideharjoitusten kautta. Tehtäviä tukevat upeasti kuvitetut sadut, jotka osallistavat lapsia. Sadut luovat maailman, jossa on turvallista opetella ja tutustua kaikkiin arjessa koettuihin tunteisiin.

Virhusaaren seikkailut - Toimintakortit kaveritaitojen harjoitteluun: Mitä tehdä silloin, kun on niin riehakas olo, ettei millään saa rauhoituttua? Entä silloin, kun jokin tilanne jännittää niin, että jähmettyy paikoilleen? Tai kun joku on jäänyt ulos muiden leikeistä? Kortit on suunniteltu tukemaan lasta erilaisissa haastavissa vuorovaikutustilanteissa. Ne sopivat aikuisen ja lapsen yhteisen keskustelun ja pohdinnan avaajiksi ja tueksi, sillä ne auttavat lasta konkretisoimaan uusia ja hämmentäviä tilanteita ja löytämään niihin myönteisiä ratkaisumalleja. Korteissa seikkailevat Virhusaaren maailmasta tutut satuhahmot, kuten Virhu, Hööpeli ja neiti Klarinetta.

Tilaa tästä

2. Mollin joulu

Jotain omituista on tapahtumassa. Mollin ystävät Sisu ja Suttu käyttäytyvät oudosti ja puhuvat koko ajan jostain Joulusta, joka tulee ihan kohta. Molli ei tiedä yhtään, kuka tai mikä se Joulu on, mutta jotain hyvin kummallista se on. Vähitellen joulun salaisuudet alkavat selvitä ja joulu tulee kuin tuleekin myös Mollin taloon. Mollin joulu on hilpeä ja samastuttava tarina joulun odotuksesta, jännittämisestä, jakamisesta ja yhdessä iloitsemisesta.

Tilaa tästä


3. Fanni ja suuri tunnemöykky

Kirjan tarina osoittaa lapselle tunnekokemusten moninaisuuden ja lisää ymmärrystä tunteiden syntymisestä. Tarinan ja siihen liittyvien tehtävien avulla on helppo harjoitella tunteiden tunnistamista ja nimeämistä, mikä luo pohjan muiden tunnetaitojen oppimiselle.

Tilaa tästä

4. Ihan pöhköjen otusten hassuttelukortit

Korttipakka täynnä pöhköä menoa ja tehtäviä! Voi käyttää myös erilaisena JOULUKALENTERINA! Kortteja on sopivasti 24, ja jokaisesta luukusta löytyy uusi otus sekä otukseen liittyvä hauska tehtävä. Kortteja voi nostaa pakasta joka päivä yhden, tai kortit voidaan piilottaa lasten etsittäviksi.

Tilaa tästä


5. Haastavat kasvatustilanteet

Lasten haastava käyttäytyminen on yksi kuormittavimmista tekijöistä kasvatusalalla. Kirja tarjoaa käytännönläheistä tietoa ja ohjeita, kuinka näihin tilanteisiin voidaan tarttua päiväkodin arjessa. Lapsen yksilöllinen ja lämmin tukeminen ei suinkaan ole pois muilta lapsilta eikä lisää aikuisen työtaakkaa. Päinvastoin tilanteet ratkeavat helpommin ja nopeammin, kun aikuinen sitoutuu vuorovaikutukseen lapsen kanssa, kuuntelee tätä ja osoittaa antavansa tukea.


Tilaa tästä

6. Tonttujumppakortit

Tämä veikeä tonttuaiheinen korttisarja on tarkoitettu lisäämään lasten liikuntaa erityisesti joulun aikana niin perheissä kuin varhaiskasvatuksessa. Pakkaus sisältää 24 korttia, joissa jokaisessa on tontun kuva ja riimimittainen tonttujumppaloru. Lorut on tavuviivoitettu. Näitä kortteja voi käyttää liikuntahetkillä, aamupiireillä, odotutustilanteissa, perhekahviloissa, joulukalenterina jne.

Tilaa tästä


7. Pienet tuetut askeleet

Toimiva tuki on lapsen oikeus. Toteutuakseen tuki edellyttää osaamista, sitoutumista ja toimivia rakenteita. Tässä teoksessa tarkastellaan tutkimusperustaisesti ja käytännönläheisesti tuen uudistuvia käytäntöjä. Kirjoittajat paneutuvat niin säädösperustaan, tuen suunnittelun ja päätöksenteon prosesseihin kuin tuen konkreettiseen toteuttamiseen lapsen arjessa. Kirjassa käsitellään myös muita lapselle tarjottavan tuen keskeisiä rakennuspalikoita, kuten yhteistyön kysymyksiä, tuen ja inkluusion johtamista ja yhteisen vastuunoton merkitystä.

Tilaa tästä

8. Keskittymiskyvyn elvytysopas

Tautiisi on turvallisia lääkkeitä. Vaikket enää pystyisikään lukemaan kokonaista kirjaa, tämän kirjan pystyt kyllä. Ja samalla elvytät kuolemankielissä olevan keskittymiskykysi! Aivot muovautuvat sen mukaan, minkälaisia päätöksiä teemme joka päivä. Aivotutkijat Minna Huotilainen ja Mona Moisala ovat koonneet kirjaan keskittymiskyvyn kannalta olennaiset asiat aivojen toiminnasta. He annostelevat potilaille juuri oikeanlaisia lääkkeitä, joiden avulla pahimmankin säätäjän keskittymiskyky elpyy.

Tilaa tästä


9. Apua, sukissani on lohikäärmeitä!

Apua, sukissani on lohikäärmeitä! on lempeä ja helposti samaistuttava kirja aistiherkkyyksistä. Kirjassa on neljä mielikuvituksella höystettyä tarinaa aistiherkän Kaikun arjesta. Kertomukset antavat ymmärrystä aistiherkkyydestä sekä vertaistukea aistiherkälle lapselle ja tämän vanhemmille. Yhtä lailla ne tarjoavat houkuttelevia satuhetkiä kaikille lapsille. Kirja sisältää myös lastenpsykiatrian erikoislääkärin Anita Puustjärven tietoiskun aistiherkkyyksistä.

Tilaa tästä

10. Lasten kielelliset vaikeudet

Teos tarjoaa mahdollisimman ajantasaisen ja monipuolisen katsauksen lasten kielellisiin vaikeuksiin ja niiden kuntouttamiseen. Kirjan ensimmäisessä osassa kuvataan puheen ja kielen kehityksen vaikeuksien taustatekijöitä, esiintyvyyttä ja oirekuvaa sekä suomalaisia diagnosointikäytänteitä. Toisessa osassa perehdytään vaikeuksien eri ilmenemismuotoihin. Kolmannessa osassa perehdytään aluksi Suomen terveydenhuoltojärjestelmään erityisesti lasten kehitysseurannan ja tuen tarpeen arvioinnin sekä kuntoutuksen näkökulmasta.

Tilaa tästä

TILAA SUOSITUIMPIA ALLA:

JÄRJESTÄ: UUSIMMATNIMIHINTA

TARJOUS 8,90 €
Hinta voimassa 24.12.2022 asti Normaalihinta 25,00 € Normaali jäsenhinta 21,30 €
TARJOUS 6,90 €
Hinta voimassa 24.12.2022 asti Normaalihinta 29,00 € Normaali jäsenhinta 25,00 €
TARJOUS 21,90 €
Hinta voimassa 24.12.2022 asti Normaalihinta 25,00 € Normaali jäsenhinta 22,50 €
TARJOUS 14,90 €
Hinta voimassa 24.12.2022 asti Normaalihinta 19,00 € Normaali jäsenhinta 17,10 €

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.