Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Varhaiskasvatuksen Tietopalvelun suosituimmat TOP 10


PÄIVITETTY 15.9.2023

1. Satukielen ihan pöhkö katoaminen

Kirjan hulvaton tarina on ideoitu yhdessä lasten kanssa. Sen odottamattomat juonenkäänteet ja yksityiskohdat pitävät tylsät hetket takuuvarmasti loitolla. Kirjan lopussa on myös Missä on Satukieli? -peli, jonka luovuutta ruokkivien tehtävien avulla lapset pääsevät hyppäämään mukaan tarinaan ja etsimään kadonnutta Satukieltä.

Tilaa tästä


2. Varhaiskasvatuksen opettajan kalenteri

Kirja sisältää selkeän kalenteriosion heinäkuusta seuraavan vuoden elokuuhun, monipuolisia suunnittelusivuja sekä ajankohtaisia artikkeleja. Kalenteri on suunniteltu vahvistamaan varhaiskasvatuksen opettajan työn suunnittelua ja toteutusta sekä oman toiminnan arviointia ja kehittämistä. Sitä on helppo hyödyntää läpi vuoden. Kalenteri on toteutettu yhteistyössä Varhaiskasvatuksen Opettajien Liiton kanssa.

Tilaa tästä


3. Mitä Miu tarvitsee?

Mitä Miu tarvitsee? on herttainen tunnetaitokirja alle 3-vuotiaille ja osa suosittua Fanni-tunnetaitosarjaa. Kirja kertoo tarpeiden kuuntelemisen tärkeydestä pienelle lapselle ymmärrettävällä tavalla. Kehotarpeet, turvatarve, yhteystarve, arvostustarve ja itsenäisyystarve ovat meille kaikille yhteisiä tarpeita. Lapsen käyttäytyminen ja hänen kokemansa tunteet viestivät heränneistä tarpeista, jotka kohtaamalla lapsi voi hyvin. Kirja ilmestyy 12.10.

Tilaa tästä

4. Miu ja tunteikas päivä

Miu-liikerinpennun päivään kuuluu jos jonkinmoista tunnetta. Aurinko herättää iloisen Miun, epäonninen ulkoleikki aiheuttaa harmitusta ja iltapusut vanhemmilta saavat aikaan rakkauden tunteen. Mitä kaikkea päivän aikana voikaan tuntea! Miu ja tunteikas päivä on herttainen tunnetaitokirja 0—3-vuotiaille. Kirjassa opetellaan tunteiden tunnistamista ja erilaisten tunnereaktioiden ymmärtämistä

Tilaa tästä


5. Eläimellistä menoa -lautapeli

Huoju yhdellä jalalla kuin kurki, laukkaa kuin antilooppi ja pyöri pepulla kuin karhu. 40 hauskaa eri tavoin liikuttavaa tehtävää. Vauhdikas peli innostaa kaikki liikkumaan yhdessä. Pelissä heitetään noppaa ja edetään puisilla pelinappuloilla pelilaudalla. Noppaluku määrää, minkä värisestä pakasta tehtävä poimitaan. Vaihtoehtoja ovat tasapainoilu, liikkumistaidot, välineenkäsittelytaidot ja kehonhallinta. Liikunnan riemua!

Tilaa tästä

6. Hyvinvoiva lapsi oppii

Kirjani kautta vastaan mm kysymyksiin; miten lapsen arkea ja toimintaa voi rakentaa niin, että lapsi tulee aidosti kuulluksi ja nähdyksi, miten arkea hidastetaan, ja miten aidolle läsnäololle ja yhteyden tunteille annetaan tilaa. Kirja sisältää runsaasti tutkimustietoa, vinkkejä, menetelmiä ja toimintatapoja. Arkea ei rakenneta kuitenkaan yksittäisten vinkkien, ideoiden tai tiedonmurusten varaan, ja kirjan lukeminen ja sen ajatusten omaksuminen edellyttävät aikaa, pohdintaa sekä dialogia työyhteisön sisällä, että kirjan sisältämät ajatukset muuttuvat aidoiksi ja konkreettisiksi teoiksi lasten hyvinvoinnin eteen.

Tilaa tästä


7. Näin johdat varhaiskasvatuksen tiimiä

Mitä tiimin johtaminen varhaiskasvatuksessa tarkoittaa? Mitä tiimien johtamisessa tulee huomioida? Miten tiimijohtaja voi tukea moniammatillisten tiimien työtä? Teos kertoo konkreettisesti, millaisin keinoin tiimin toiminnasta vastaavat henkilöt voivat kehittää omia tiimijohtamisen taitojaan. Hyvä johtaminen tukee paitsi tiimin toimivuutta ja hyvinvointia myös lasten hyvää kasvua ja oppimista. Kirja ilmestyy 15.11.


Tilaa tästä

8. Tiimin voima varhaiskasvatuksessa

Toimiva tiimityö on laadukkaan varhaiskasvatuksen kulmakivi — kun tiimi ja sen jäsenet voivat hyvin, positiivinen vaikutus heijastuu myös lapsiin. Tämän kirjan tarkoituksena on houkutella varhaiskasvatuksen ammattilaisia pohtimaan toimivan tiimityön merkityksellisyyttä. Kirjassa pysähdytään tarkastelemaan hyvinvoivan ja laadukkaaseen pedagogiikkaan yhdessä tähtäävän tiimin toimintaa ennen kaikkea vuorovaikutuksen näkökulmasta.

Tilaa tästä


9. Sormenpäissä joulu

Piirretään tonttuiloa iholle! Tämä kirja vie pienet ja isommatkin joulun odottajat matkalle Lapin luontoon, Korvatunturille tonttujen joulupuuhiin — sadun ja mielikuvituksen lumoavaan maailmaan. Osin runomuotoisten tarinoiden rinnalla kulkevat kosketusohjeet, jotka ohjaavat piirtämään tapahtumia samalla lapsen selkään. Kuhunkin 24 tarinaan liittyy oma teemansa, joita ovat muun muassa oppiminen, erilaiset vahvuudet, pysähtyminen, myötätunto ja turvallisuuden tunne. Lopuksi esitetään kysymyksiä yhdessä pohdittavaksi tai pieni aiheeseen sopiva tehtävä.

Tilaa tästä

10. Vasun käyttöopas

Tämän käyttöoppaan avulla kehität varhaiskasvatustyötä Vasun hengessä. Teos jäsentää Vasun keskeisiä teemoja ja tukee niiden soveltamista käytäntöön. Siinä esitellään muun muassa, mitä laaja-alainen osaaminen, toimintakulttuuri, kasvatusyhteistyö ja pedagogiikan toteuttaminen tarkoittavat varhaiskasvatuksen arjessa. Mukana on myös Vasun haltuun ottamista tukevia tehtäviä, joita voit toteuttaa yksin, yhdessä työtiimin tai lapsiryhmän kanssa.

Tilaa tästä

TILAA SUOSITUIMPIA ALLA:

HINTA 39,00 €
JÄSENELLE 33,00 €

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.