Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.


Katso ilmaiswebinaarien tallenteet!


Tiimin voima varhaiskasvatuksessa -webinaaritallenne

Toimiva tiimityö on laadukkaan varhaiskasvatuksen kulmakivi — kun tiimi ja sen jäsenet voivat hyvin, positiivinen vaikutus heijastuu myös lapsiin. Vaikka tiimityö on ilmeinen ja olennainen osa varhaiskasvatusta, tiimityön kehittämiseen sijaan tiimien yhteinen aika käytetään monesti yksinomaan lapsiryhmän pedagogisen toiminnan ja juoksevien asioiden äärellä. Tällöin tiimien sisäinen toimivuus jää helposti huomiotta.

Tässä webinaarissa pääset kuulemaan hyvinvoivan tiimin toiminnasta ennen kaikkea vuorovaikutuksen näkökulmasta. Saat myös vinkkejä siihen, miten tiimin vuorovaikutuksen laatua voidaan arvioida ja kehittää.

Webinaarin vetää KT Liisa Ahonen, joka toimii oman Kasvusto-yrityksensä kautta kouluttajana ja kasvatuskonsulttina. Hän on vuorovaikutuksen asiantuntija, joka uskoo, että lämmin vuorovaikutustapa on laadukkaan pedagogiikan perusta. Hän on saanut olla konsultaatioiden ansiosta mukana kehittämässä niin tiimien tiimityötaitoja kuin pedagogista toimintaakin. Liisalta ilmestyy webinaarin aiheesta kirja Tiimin voima varhaiskasvatuksessa.

Toimivaan tiimiin syvennytään lisää syksyllä 2023 Liisan vetämässä koulutuksessa! Katso lisätiedot ja ilmoittaudu kevään ennakkohintaan täällä.

Lapsen tunnesäätelyn ja aivojen kehittyminen -webinaaritallenne

Aivojen kehitys on lapsilla vielä kesken, ja sen vuoksi he ovat impulsiivisia ja heidän on vaikea odottaa ja säädellä tunteitaan. Kun lapselle tulee paha mieli jostakin tai hän vaikkapa säikähtää tai ei saa haluamaansa, elimistö valmistautuu taistelemaan tai pakenemaan. Käyttäytymisessä tämä voi näkyä monin eri tavoin, esimerkiksi uhmakkuutena, raivoamisena, härnäämisenä, vetäytymisenä tai itkemisenä. Aikuisen tehtävänä on ottaa vastaan lapsen tunteet ja auttaa häntä tulemaan niiden kanssa toimeen.

Aivot kasvavat ja kehittyvät läpi lapsuuden ja nuoruuden, mutta niissä tapahtuvat muutokset ovat silmiltä piilossa. Käyttäytyminen kertoo kuitenkin, mitä aivoissa tapahtuu — sitä on vain osattava katsoa. Jotta voimme ymmärtää lapsen toimintaa, tarvitsemme tietoa aivojen toiminnasta ja kehityksestä.

Varhaiskasvatuksen opettaja ja kasvatustieteen väitöskirjatutkija Taina Sainion ja kasvatustieteen professori ja kehitysneuropsykologian dosentti Nina Sajaniemen webinaaritallenteella kuulet käytännönläheisesti miten lapsen ja nuoren aivot toimivat ja kehittyvät. Saat ymmärrystä, mitä aivot tarvitsevat kehittyäkseen ja miten voit tukea lasta tunnesäätelyn oppimisessa. Taina ja Nina ovat kirjoittaneet yhdessä Inka Niskan kuvittaman lasten tietokirjan Nestori Neuroni ja hämmästyttävät aivot.

Kaveritaidot varhaiskasvatuksessa -webinaaritallenne


Varhaiskasvatus tarjoaa lapsille monipuolisen oppimisympäristön kaveritaitojen harjaannuttamiseen yhteisten hetkien ja leikkien myötä. Lapsi oppii muun muassa tuomaan oman äänensä kuuluviin, ottamaan toiset huomioon, osallistumaan leikkiin ja ratkaisemaan riitatilanteita itse.

Tällä webinaaritallenteella Kaveritaidot varhaiskasvatuksessa -teoksen kirjoittanut FT Vilja Laaksonen kertoo, miten voit auttaa lasta kaveritaitojen oppimisessa kuuntelijana, rohkaisijana ja neuvojana. Ohjattu ja turvallinen kaveritaitojen harjoittelu tukee lapsen oma-aloitteista ja itsenäistä osallistumista kaikenlaisissa vuorovaikutustilanteissa.

Uhmasta yhteyteen - opi ymmärtämään lapsesi mieltä -webinaaritallenne

Mitä ihmettä? Opi ymmärtämään lapsesi mieltä -kirjan tekijät, psykologi, Theraplay-vuorovaikutusterapeutti Leea Mattila ja lastenpsykiatrian erikoislääkäri sekä pari- ja perhepsykoterapeutti Janna Rantala esittelevät webinaaritallenteella psykologian ammattilaisten käyttämän mentalisaatioteorian, jota on helppo soveltaa kasvatustyössä.

Mentalisaatio tarkoittaa kykyä ymmärtää oman ja toisen ihmisen käytöksen takana olevaa mieltä. Webinaari auttaa sinua huomaamaan oman ajattelusi, tunteidesi ja toimintatapojesi vaikutusta lapseen ja ymmärtämään paremmin lapsen mieltä ja käyttäytymistä. Saat myös tietoa, miten voit rauhoittaa arjen ristiriitoja.

Kuinka kiukku kesytetään? -webinaaritallenne

Kasvattajille suunnatussa webinaarissa lastenpsykiatri (evl), LT Riikka Riihonen antaa keinoja lasten kiukun käsittelyyn lapsiperheissä esiintyvien tyypillisten tilanteiden kautta. Riikka on yksi Kuinka kiukku kesytetään? -tietokirjan ja Aada ja kiukkuleijona -satukirjan tekijöistä. Hän valmistuu pian myös lasten ja nuorten kognitiiviseksi psykoterapeutiksi.


Fanni-tunnetaitotuokio kasvattajalle -webinaaritallenne

Mitä ovat tunnetaidot ja miten niitä harjoitellaan? Fanni-tunnetaitosarjan kehittäjät ja psykologit Julia Pöyhönen ja Heidi Livingston esittelevät tässä webinaarissa helposti omaksuttavan tunnekäsittelypolun, jonka avulla tunnetaitotreenit voi aloittaa saman tien!


Positiivinen kasvatus -kirjan somejulkkareiden tallenne

TM, kouluttaja Tiia Trogenin käytännönläheinen Positiivinen kasvatus -uutuuskirja opastaa kasvattajia ja vanhempia toteuttamaan positiivista kasvatusta arjessa. Kirjasta saa helposti toteutettavia työkaluja, joiden avulla voi lisätä lapsen ja aikuisen yhteyttä, opettaa hyvinvointi- ja tunnetaitoja sekä puuttua rakentavasti ei-toivottuun käyttäytymiseen. 18.8. järjestetyissä somejulkkareissa Tiia kertoi, miten positiivista kasvatusta voi toteuttaa arjessa.Innostu ja onnistu Idiksillä! -webinaaritallenne

Varhaiskasvatuksessa ja alakoulussa työskenteleville henkilöille suunnatussa webinaarissa perehdyt Idisten ilmiöihin ja ajattelumaailmaan kirjailijoiden KM, elo Tiia-Pauliina Ahokankaan ja KM, lo Johanna Kannon johdolla. Idisten maailma avataan sinulle tiiviisti pähkinänkuoressa. Koulutus antaa käytännönläheisiä näkökulmia Idisten käyttöön ja erilaisiin käyttömahdollisuuksiin. Koulutuksesta saat mukaasi innostavia ideoita opetussuunnitelman mukaisen opetuksen suunnitteluun.


Mielen hyvinvointi - miten voit auttaa itse itseäsi? -webinaaritallenne

Haluaisitko oppia ohjaamaan itseäsi elämän aallokoissa ja tietää, mitkä asiat vaikuttavat mielesi hyvinvointiin?

Yleensä hyvinvoiva ihminen muun muassa pystyy säätelemään tunteitaan kohtalaisessa paineessakin, näkee enemmän kuin yksi tai kaksi vaihtoehtoa pulmatilanteissa, osaa toimia tilanteeseen sopivalla tavalla ja isommassa mittakaavassa onnistuu myös hiljalleen ohjaamaan elämäänsä suuntaan, jota voi itse pitää arvokkaana ja hyvänä. Siitä huolimatta kurja olo ja psyykkinen oireilukin voi ajoittain nostaa päätään, ja tarvitaan täsmäkeinoja tilanteen helpottamiseen.

Tällä webinaaritallenteella kuulet, miten voit hyödyntää lyhytterapeuttista itsehoitoa oman elämäsi tutkimiseen ja toistuvien asioiden havaitsemiseen. Kun näet, mitä pinnan alla tapahtuu, sinun on paljon helpompi huomata, mitä voisit tehdä toisin. Monien tavallisten oireiden ja ongelmien takana ei ole sen kummempaa kuin piintyneitä käsityksiä omasta itsestä ja elämästä ja paikoilleen juuttuneita, tilanteesta toiseen samanlaisina toistuvia selviytymisen keinoja

Webinaarin vetävät PsL Liisa Uusitalo-Arola ja PsT Katri Kanninen, jotka ovat kognitiivis-analyyttisia (KAT) kouluttajapsykoterapeutteja. He ovat jo pitkään kehittäneet lyhytpsykoterapeuttista työskentelytapaa, joka käynnistää pysyvän muutoksen parempaan. Heiltä on ilmestynyt webinaarin aiheesta teos Terapian tarpeessa? - Lyhytterapeuttinen itsehoito.Mielen voimavarat vaativiin aikoihin -webinaaritallenneElämään on vaikea asettua, jos kartta tai kompassi katoaa. Mitä epävarmempia aikoja eletään, sitä suuremmaksi selkeyden kaipuu kasvaa. Mihin kannattaa sitoutua, mihin laittaa voimansa? Ja mistä vastauksia tulisi etsiä?

Maailman tapahtumat vievät helposti mukanaan, stressaavat, kuormittavat ja hajottavat ajatukset. Vastavoima löytyy kuitenkin läheltä: omasta näkemyksestä, itse valitusta suunnasta ja tietoisista askelista sen pitämiseksi.

Tässä webinaarissa keskitytään niihin askeliin, joiden kautta voit palauttaa tasapainosi kerta toisensa jälkeen. Kun pääset tasapainoon, pystyt jälleen selkiyttämään myös ajatuksesi ja tekemään niistä toimintaa.

Webinaarin vetää Liisa Uusitalo-Arola, joka on työ- ja organisaatiopsykologi ja kouluttajapsykoterapeutti. Häneltä on ilmestynyt webinaarin aiheesta kirja Suunnassa — Kirja sinulle, joka haluat selkeyttä elämääsi. Teos on jatkoa Liisan suosituille Uuvuksissa-kirjoille.Jäsenille on katsottavissa näiden lisäksi monta muutakin webinaaria!

Jos olet jäsen, kirjaudu sisään, niin löydät linkin jäsenten webinaaritallenteisiin Oma tili -osiosta.

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.