Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.


Katso ilmaiswebinaarien tallenteet!



Mursun rentouttava joogahetki lapsille
Miten tunnistaa oma osaaminen?
Tunnetartunta
Kuinka olla riittävän tyytyväinen riittämättömyyttä ruokkivassa työelämässä?
Yhteisöjen vahvuuksilla kohti hyvinvointia - positiivinen psykologia tänä päivänä
Tiimin voima varhaiskasvatuksessa
Lapsen tunnesäätelyn ja aivojen kehittyminen
Kaveritaidot varhaiskasvatuksessa
Uhmasta yhteyteen - opi ymmärtämään lapsesi mieltä
Kuinka kiukku kesytetään?
Fanni-tunnetaitotuokio kasvattajalle
Positiivinen kasvatus
Innostu ja onnistu Idiksillä!
Mielen hyvinvointi - miten voit auttaa itse itseäsi?
Mielen voimavarat vaativiin aikoihin


Jäsenille on katsottavissa näiden lisäksi monta muutakin webinaaria

Jos olet jäsen, kirjaudu sisään, niin löydät linkin jäsenten webinaaritallenteisiin Oma tili -osiosta.



Mursun rentouttava joogahetki lapsille -webinaaritallenne



Mursu tahtoo joogata! Hän nostaa kädet ylös kohti taivasta ja nousee yhdelle jalalle seisomaan. Se on vähän vaikeaa, kun on mursu, jolla ei ole käsiä ja jalkoja. Mutta Mursu tekee sen omalla tavallaan.

Lapsille suunnatussa rauhoittavassa joogahetkessä kokeillaan tarinallisia joogaharjoituksia Mursun johdolla. Osallistua voi juuri sellaisena kuin on ja juuri sillä tavalla kuin itse haluaa.

Joogahetken vetää kolmen lapsen äiti ja lasten toimintaterapeutti Lotta Lahti. Lotalta on ilmestynyt yli 3-vuotiaille suunnattu Mursu, joka tahtoi joogata -lastenkirja, joka opettaa lukijalleen lempeyttä itseään ja omaa kehoaan kohtaan. Kirjan suloisesta kuvituksesta vastaa Johanna Lehtomaa.




Miten tunnistaa oma osaaminen? -webinaaritallenne



Miksi oman osaamisen tunnistaminen ja arvostaminen on niin haastavaa? Miksi sokeudumme sille, miten olemme työssämme kehittyneet?

Oman osaamisen tunnistaminen ja sen arvostaminen vahvistaa ammatillista itsetuntoa ja hallinnantunnetta. Osaamisen tunnistamisesta on hyötyä myös, jos pohtii työpaikanvaihtoa tai uusiin tehtäviin hakeutumista.

Tässä webinaarissa kuulet, millä tavoin oma mieli ja arkipäivän tilanteet voivat haastaa oman osaamisen tunnistamista. Saat tietää, miten muihin vertaaminen vaikuttaa näkemykseen omasta osaamisesta ja miksi välillä oman osaamisen voi aliarvioida ja välillä yliarvioida. Saat myös ymmärrystä, miten voit oppia tunnistamaan oman osaamisesi.

Webinaarin vetää PsM, psykologi, valmentaja ja Oppimisen psykologia -podcastin tuottaja Hanna Siefen. Häneltä on ilmestynyt webinaarin aiheesta kirja Tiedä mitä osaat - Osaamisen tunnistamisen psykologia, ja hän on aiemmin kirjoittanut myös kirjan Uteliaisuuden taito - Kun oppiminen on tietämistä tärkeämpää.




Tunnetartunta-webinaaritallenne



Miksi ja miten tunnetartuntoja tapahtuu ihmisten välillä? Millaisia vaikutuksia tunnetartunnat voivat tuottaa? Entä miten tunnetartuntoihin voi itse vaikuttaa?

Tunteet tarttuvat ihmisten välillä herkästi. Vastaamme useimmiten automaattisesti toisen hymyyn ja tiedämme, miten ilo ja innostus voivat tarttua ja vahvistua nopeasti ihmisten kesken. Toisaalta voimme saada tartunnan myös kiireisestä ja stressaantuneesta ympäristöstä ja kokea nahoissamme muiden pelkoa, ärtymystä tai muita raskaita tuntemuksia.

Tässä webinaarissa kerrotaan, miksi tunteet tarttuvat ja miten voi oppia tunnistamaan tilanteita, joissa tunnetartuntaa tapahtuu. Pääset myös kuulemaan, mitä keinoja sinulla on vaikuttaa siihen, millaisia tunnetartuntoja itse jätät ja miten voit vaikuttaa muilta tuleviin haitallisiin tunnetartuntoihin. Tunnetartuntojen tunnistaminen ja tarpeen tullen niiltä suojautuminen voivat ehkäistä erilaisiin mielen hyvinvoinnin pulmiin ajautumista ja vahvistaa sen sijaan mielen hyvinvointia edistäviä tunnetartuntoja ihmisten välillä.

Webinaarin vetää PsM, psykologi ja psykoterapeutti Anna Peltola, jolta on ilmestynyt webinaarin aiheesta teos Tunnetartunta.




Kuinka olla riittävän tyytyväinen riittämättömyyttä ruokkivassa työelämässä? -webinaaritallenne



Käsitys jatkuvan kehittymisen ja kovan suorittamisen vaatimuksesta elää työelämässä vahvana. Venymiseen liittyvä ponnistelu ja kehittyminen palkitsevat ihmistä. Liian helpolla pääseminen turhauttaa. Kuitenkin venyminen työssä voi jatkuvana ja liiallisena tilana olla haitallista. Liiallinen venyminen työssä tarkoittaa, että ihminen pyrkii mukautumaan sellaisiin vaatimuksiin, joihin voimavarat eivät venyttäessäkään riitä vastaamaan. Eikö työtä pystyisi tekemään vähemmän kuormittavalla tavalla niin, että työssä pystyisi jaksamaan ja kokemaan ihan riittävästi tyytyväisyyttä?

Tällä webinaaritallenteella kerrotaan, mitä annettavaa arkisella tyytyväisyydellä voi olla työelämään. Kuulet, miksi joskus ihan ookoo -fiilis ja ihan keskinkertainen tekeminen voivatkin olla voimia, jolla porskutetaan pitkälle. Saat myös tietää erilaisista tyytyväisyyden työkaluista ja kuulet työelämän case-esimerkkejä.

Webinaarin vetää PsT, KTM, FM, organisaatiopsykologi Eveliina Holmgren, jolta on ilmestynyt webinaarin aiheesta teos Tyytyväisyys - Vastavoima jatkuvaa venymistä vaativalle työlle. Webinaarin järjestäjänä on sisaryrityksemme Tuuma-kustannus.




Yhteisöjen vahvuuksilla kohti hyvinvointia — positiivinen psykologia tänä päivänä -webinaaritallenne



Positiivisen psykologian ydinideana on havaita hyvää ja löytää jokaisesta ihmisestä vahvuuksia, joiden avulla sekä oma että toisten vointi paranee.

Positiivinen psykologia, sen monet tutkimuskohteet ja käytännönsovellukset ovat viime vuosien aikansa löytäneet tiensä niin kasvatustieteisiin kuin sosiaali- ja yhteiskuntatieteisiinkin. Nykyisin puhutaan positiivisen psykologian kolmannesta aallosta, jossa tarkastelukohteina ovat yhteisöt ja prosessit yksilökeskeisyyden rinnalla.

Tällä webinaaritallenteella kuulet, mitä positiivinen psykologia on tänä päivänä ja miten voit rakentaa niin omaa elämääsi vahvuuksillesi kuin tukea muita samassa tehtävässä. Saat myös tietää positiivisen kasvattajuuden uusista näkymistä.

Webinaarin vetää FT, erityispedagogiikan dosentti ja yliopistonlehtori Lotta Uusitalo, joka on tutkinut lasten ja nuorten hyvinvointia, luonteenvahvuuksia ja positiivisen kasvatuksen mahdollisuuksia tarjota apua oppimisen vaikeuksiin. Hän on toimittanut webinaarin aiheeseen liittyvän teoksen Positiivisen psykologian voima, josta on juuri ilmestynyt uusittu painos.




Tiimin voima varhaiskasvatuksessa -webinaaritallenne



Toimiva tiimityö on laadukkaan varhaiskasvatuksen kulmakivi — kun tiimi ja sen jäsenet voivat hyvin, positiivinen vaikutus heijastuu myös lapsiin. Vaikka tiimityö on ilmeinen ja olennainen osa varhaiskasvatusta, tiimityön kehittämiseen sijaan tiimien yhteinen aika käytetään monesti yksinomaan lapsiryhmän pedagogisen toiminnan ja juoksevien asioiden äärellä. Tällöin tiimien sisäinen toimivuus jää helposti huomiotta.

Tässä webinaarissa pääset kuulemaan hyvinvoivan tiimin toiminnasta ennen kaikkea vuorovaikutuksen näkökulmasta. Saat myös vinkkejä siihen, miten tiimin vuorovaikutuksen laatua voidaan arvioida ja kehittää.

Webinaarin vetää KT Liisa Ahonen, joka toimii oman Kasvusto-yrityksensä kautta kouluttajana ja kasvatuskonsulttina. Hän on vuorovaikutuksen asiantuntija, joka uskoo, että lämmin vuorovaikutustapa on laadukkaan pedagogiikan perusta. Hän on saanut olla konsultaatioiden ansiosta mukana kehittämässä niin tiimien tiimityötaitoja kuin pedagogista toimintaakin. Liisalta on ilmestynyt webinaarin aiheesta kirja Tiimin voima varhaiskasvatuksessa.




Lapsen tunnesäätelyn ja aivojen kehittyminen -webinaaritallenne



Aivojen kehitys on lapsilla vielä kesken, ja sen vuoksi he ovat impulsiivisia ja heidän on vaikea odottaa ja säädellä tunteitaan. Kun lapselle tulee paha mieli jostakin tai hän vaikkapa säikähtää tai ei saa haluamaansa, elimistö valmistautuu taistelemaan tai pakenemaan. Käyttäytymisessä tämä voi näkyä monin eri tavoin, esimerkiksi uhmakkuutena, raivoamisena, härnäämisenä, vetäytymisenä tai itkemisenä. Aikuisen tehtävänä on ottaa vastaan lapsen tunteet ja auttaa häntä tulemaan niiden kanssa toimeen.

Aivot kasvavat ja kehittyvät läpi lapsuuden ja nuoruuden, mutta niissä tapahtuvat muutokset ovat silmiltä piilossa. Käyttäytyminen kertoo kuitenkin, mitä aivoissa tapahtuu — sitä on vain osattava katsoa. Jotta voimme ymmärtää lapsen toimintaa, tarvitsemme tietoa aivojen toiminnasta ja kehityksestä.

Varhaiskasvatuksen opettaja ja kasvatustieteen väitöskirjatutkija Taina Sainion ja kasvatustieteen professori ja kehitysneuropsykologian dosentti Nina Sajaniemen webinaaritallenteella kuulet käytännönläheisesti miten lapsen ja nuoren aivot toimivat ja kehittyvät. Saat ymmärrystä, mitä aivot tarvitsevat kehittyäkseen ja miten voit tukea lasta tunnesäätelyn oppimisessa. Taina ja Nina ovat kirjoittaneet yhdessä Inka Niskan kuvittaman lasten tietokirjan Nestori Neuroni ja hämmästyttävät aivot.




Kaveritaidot varhaiskasvatuksessa -webinaaritallenne



Varhaiskasvatus tarjoaa lapsille monipuolisen oppimisympäristön kaveritaitojen harjaannuttamiseen yhteisten hetkien ja leikkien myötä. Lapsi oppii muun muassa tuomaan oman äänensä kuuluviin, ottamaan toiset huomioon, osallistumaan leikkiin ja ratkaisemaan riitatilanteita itse.

Tällä webinaaritallenteella Kaveritaidot varhaiskasvatuksessa -teoksen kirjoittanut FT Vilja Laaksonen kertoo, miten voit auttaa lasta kaveritaitojen oppimisessa kuuntelijana, rohkaisijana ja neuvojana. Ohjattu ja turvallinen kaveritaitojen harjoittelu tukee lapsen oma-aloitteista ja itsenäistä osallistumista kaikenlaisissa vuorovaikutustilanteissa.




Uhmasta yhteyteen - opi ymmärtämään lapsesi mieltä -webinaaritallenne



Mitä ihmettä? Opi ymmärtämään lapsesi mieltä
-kirjan tekijät, psykologi, Theraplay-vuorovaikutusterapeutti Leea Mattila ja lastenpsykiatrian erikoislääkäri sekä pari- ja perhepsykoterapeutti Janna Rantala esittelevät webinaaritallenteella psykologian ammattilaisten käyttämän mentalisaatioteorian, jota on helppo soveltaa kasvatustyössä.

Mentalisaatio tarkoittaa kykyä ymmärtää oman ja toisen ihmisen käytöksen takana olevaa mieltä. Webinaari auttaa sinua huomaamaan oman ajattelusi, tunteidesi ja toimintatapojesi vaikutusta lapseen ja ymmärtämään paremmin lapsen mieltä ja käyttäytymistä. Saat myös tietoa, miten voit rauhoittaa arjen ristiriitoja.




Kuinka kiukku kesytetään? -webinaaritallenne



Kasvattajille suunnatussa webinaarissa lastenpsykiatri (evl), LT Riikka Riihonen antaa keinoja lasten kiukun käsittelyyn lapsiperheissä esiintyvien tyypillisten tilanteiden kautta. Riikka on yksi Kuinka kiukku kesytetään? -tietokirjan ja Aada ja kiukkuleijona -satukirjan tekijöistä. Hän valmistuu pian myös lasten ja nuorten kognitiiviseksi psykoterapeutiksi.





Fanni-tunnetaitotuokio kasvattajalle -webinaaritallenne



Mitä ovat tunnetaidot ja miten niitä harjoitellaan? Fanni-tunnetaitosarjan kehittäjät ja psykologit Julia Pöyhönen ja Heidi Livingston esittelevät tässä webinaarissa helposti omaksuttavan tunnekäsittelypolun, jonka avulla tunnetaitotreenit voi aloittaa saman tien!





Positiivinen kasvatus -webinaaritallenne



TM, kouluttaja Tiia Trogenin käytännönläheinen Positiivinen kasvatus -uutuuskirja opastaa kasvattajia ja vanhempia toteuttamaan positiivista kasvatusta arjessa. Kirjasta saa helposti toteutettavia työkaluja, joiden avulla voi lisätä lapsen ja aikuisen yhteyttä, opettaa hyvinvointi- ja tunnetaitoja sekä puuttua rakentavasti ei-toivottuun käyttäytymiseen. 18.8. järjestetyissä somejulkkareissa Tiia kertoi, miten positiivista kasvatusta voi toteuttaa arjessa.






Innostu ja onnistu Idiksillä! -webinaaritallenne



Varhaiskasvatuksessa ja alakoulussa työskenteleville henkilöille suunnatussa webinaarissa perehdyt Idisten ilmiöihin ja ajattelumaailmaan kirjailijoiden KM, elo Tiia-Pauliina Ahokankaan ja KM, lo Johanna Kannon johdolla. Idisten maailma avataan sinulle tiiviisti pähkinänkuoressa. Koulutus antaa käytännönläheisiä näkökulmia Idisten käyttöön ja erilaisiin käyttömahdollisuuksiin. Koulutuksesta saat mukaasi innostavia ideoita opetussuunnitelman mukaisen opetuksen suunnitteluun.





Mielen hyvinvointi - miten voit auttaa itse itseäsi? -webinaaritallenne



Haluaisitko oppia ohjaamaan itseäsi elämän aallokoissa ja tietää, mitkä asiat vaikuttavat mielesi hyvinvointiin?

Yleensä hyvinvoiva ihminen muun muassa pystyy säätelemään tunteitaan kohtalaisessa paineessakin, näkee enemmän kuin yksi tai kaksi vaihtoehtoa pulmatilanteissa, osaa toimia tilanteeseen sopivalla tavalla ja isommassa mittakaavassa onnistuu myös hiljalleen ohjaamaan elämäänsä suuntaan, jota voi itse pitää arvokkaana ja hyvänä. Siitä huolimatta kurja olo ja psyykkinen oireilukin voi ajoittain nostaa päätään, ja tarvitaan täsmäkeinoja tilanteen helpottamiseen.

Tällä webinaaritallenteella kuulet, miten voit hyödyntää lyhytterapeuttista itsehoitoa oman elämäsi tutkimiseen ja toistuvien asioiden havaitsemiseen. Kun näet, mitä pinnan alla tapahtuu, sinun on paljon helpompi huomata, mitä voisit tehdä toisin. Monien tavallisten oireiden ja ongelmien takana ei ole sen kummempaa kuin piintyneitä käsityksiä omasta itsestä ja elämästä ja paikoilleen juuttuneita, tilanteesta toiseen samanlaisina toistuvia selviytymisen keinoja

Webinaarin vetävät PsL Liisa Uusitalo-Arola ja PsT Katri Kanninen, jotka ovat kognitiivis-analyyttisia (KAT) kouluttajapsykoterapeutteja. He ovat jo pitkään kehittäneet lyhytpsykoterapeuttista työskentelytapaa, joka käynnistää pysyvän muutoksen parempaan. Heiltä on ilmestynyt webinaarin aiheesta teos Terapian tarpeessa? - Lyhytterapeuttinen itsehoito.





Mielen voimavarat vaativiin aikoihin -webinaaritallenne



Elämään on vaikea asettua, jos kartta tai kompassi katoaa. Mitä epävarmempia aikoja eletään, sitä suuremmaksi selkeyden kaipuu kasvaa. Mihin kannattaa sitoutua, mihin laittaa voimansa? Ja mistä vastauksia tulisi etsiä?

Maailman tapahtumat vievät helposti mukanaan, stressaavat, kuormittavat ja hajottavat ajatukset. Vastavoima löytyy kuitenkin läheltä: omasta näkemyksestä, itse valitusta suunnasta ja tietoisista askelista sen pitämiseksi.

Tässä webinaarissa keskitytään niihin askeliin, joiden kautta voit palauttaa tasapainosi kerta toisensa jälkeen. Kun pääset tasapainoon, pystyt jälleen selkiyttämään myös ajatuksesi ja tekemään niistä toimintaa.

Webinaarin vetää Liisa Uusitalo-Arola, joka on työ- ja organisaatiopsykologi ja kouluttajapsykoterapeutti. Häneltä on ilmestynyt webinaarin aiheesta kirja Suunnassa — Kirja sinulle, joka haluat selkeyttä elämääsi. Teos on jatkoa Liisan suosituille Uuvuksissa-kirjoille.


Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.