Tilaa Pedagoginen turvallisuus - vaarakäytöksen ennakointi ja ennaltaehkäisy varhaiskasvatuksessa -koulutus varhaiskasvatuksen henkilöstölle
”Ryhmääni tuli uusi lapsi. Jo tutustumiskäynnin yhteydessä sekä huoltaja että saattava kasvattaja olivat tuoneet selväksi, että hänellä on merkittäviä vaikeuksia ryhmätoiminnassaan erityisesti niin sanottujen avointen tilanteiden kohdalla. Ensimmäiset päivät sujuivat kuitenkin hyvin. Kolmantena päivänä sattui ikävä tilanne. Lapsella paloi pinna totaalisesti liikuntasalissa pelatessamme polttopalloa. Hän ehti lyödä kahta pelitoveriaan ja juoksi raivotilassa lisää uhkauksia huutaen pitkin salia. Koettaessani estää häntä käymästä muiden kimppuun ehdin jo miettiä, voiko tällaisia tilanteita muka jotenkin ennakoida tai ennaltaehkäistä ja mistä ihmeestä saisin nopeimmin apua." - Ote Turvassa!-kirjasta
Pienten lasten parissa toimivat joutuvat valitettavan usein kohtaamaan työssään myös aggressiivista käytöstä — raivoava lapsi satuttaa helposti niin itseään kuin muita. Helpoin tapa puuttua haastavaan käyttäytymiseen on panostaa ennaltaehkäisyyn: turvallisuuden tunne niin lapsilla kuin aikuisilla on paras perusta menestyksekkäälle kasvatus- ja opetustyölle.
Kokeneet kouluttajat, erityisluokanopettaja Kira Hurme ja erityisopettaja Tarmo Kyllönen antavat koulutuksessaan työyhteisöllenne välineet turvalliseen kasvatustyöhön. Käytännöllisen koulutuksen avulla varmistat, että jokaisella työyhteisön jäsenellä on hallussaan turvallisen kasvu-, oppimis- ja työympäristön edellytykset.
Käytännönläheinen pienryhmäkoulutus sisältää:
teoriaa (mm. toiminnan juridisesta perustasta ja turvallisuuden tunteen merkityksestä ennaltaehkäisyssä)
Osallistujamäärä on enintään 15 henkilöä. Koulutuksen kesto on 3 h (3 x 45 min), mutta sisältö ja kesto räätälöidään tarvittaessa tilaajan toiveiden mukaisesti.
Koulutukseen on saatavilla kertaus- ja jatko-osat, jotka yhdessä ensimmäisen osan kanssa muodostavat yhteensä yhdeksän tunnin (9 x 45 min) koulutuskokonaisuuden.
Voit pyytää Tarmon ja Kiran myös mentoroimaan johtoa, yksittäistä tiimiä tai työparia pureutuen juuri heitä koskeviin haasteisiin. Myös luentomuotoinen koulutus isommalle porukalle on mahdollinen.