Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Pikkulin tuokiokorttikansio: Pikkuli sanoo ei
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 24,90 €
JÄSENELLE 22,40 €
Ostoskorissa 0 kpl

Pikkulin tuokiokorttikansio: Pikkuli sanoo ei

Eräänä aamuna Pikkuli ei halua tehdä mitään! Isä yrittää kaikin keinoin saada Pikkulin innostumaan syömisestä, lukemisesta tai kalastamisesta, mutta Pikkuli sanoo kaikkeen ”EI!”.

Tämän kokonaisuuden painopiste on kiukun säätelyssä ja siinä, että kaikkien tunteiden näyttäminen on sallittua. Huonoja päiviä saa olla ja niitä tulee kaikille, mutta on tärkeää oppia myös pyytämään jälkikäteen anteeksi. Anteeksi pyytäminen ei ole helppoa, siksi on tärkeää, että aikuinen mallintaa lapselle erilaisia anteeksi pyytämisen tapoja.

Kiukun käsitteleminen voi aiheuttaa lapsessa kiukkutunteen purkauksia, jotka vaativat aikuiselta sensitiivisyyttä. Näiden tuokioiden avulla lapsiryhmään saadaan eri keinoja kiukun tunnistamiseen ja purkamiseen. Pikkuli-tuokioiden yhteyteen on lisätty monia erilaisia hengitys- ja rauhoittumisharjoituksia, joiden avulla voimakkaita tunteita voi opetella säätelemään ja purkamaan.

Syvähengitys liittyy keskeisesti rentoutumiseen, mutta toimii myös aktivoivana harjoituksena ja auttaa lapsia keskittymään. Syvään hengittäminen vähentää tutkitusti stressiä ja ahdistuneisuutta. Aktiivisen rentoutumisen opettelu on tärkeä osa tunnetaitojen oppimista. Äreänä ja stressaantuneenaon vaikea iloita mistään, keskittyä ja oppia uutta.

Rauhoittumisharjoitusten yhteydessä on hyödynnetty myös tappingiä eli naputtelua. Naputtelemalla kehossa olevia mielihyväpisteitä voidaan vapauttaa jumittava tunne. Kaikessa yksinkertaisuudessaan kyse on kosketuksen ja puheen yhdistävästä kosketussadusta, joka voi auttaa lasta rauhoittumaan tai päästämään irti voimakkaista tunteista.

Pikkuli sanoo EI! —tarinan käsittely koostuu viidestä tuokiosta:

Tuokio 1 Kiukku Musiikkimaalaus

Tuokio 2 Anteeksipyyntö Kuvataide ja TVT

Tuokio 3 Hämmästys Kuvataide, musiikki ja TVT

Tuokio 4 Myötätunto Leikki ja peli

Tuokio 5 Kateus Kädentaidot ja leikki

PIKKULIN TUOKIOKORTIT ovat konkreettinen apu ja työväline tunnetaitojen harjoitteluun!

Kortit ovat helposti omaksuttava kokonaisuus, jonka avulla tunnetaitotreenit voi aloittaa lapsiryhmässä vaikka saman tien!

Pikkuli-tarinoihin pohjautuvat tuokiokokonaisuudet on koottu kansioiksi. Jokaisessa kansiossa on viisi tuokiota ohjeineen, sekä tuokoissa käytettävä kuvamateriaali. Nyt on saatavilla tuokiokorttikansiot "Tule ulos, Pikkuli", "Pikkulin lentokoulu" ja "Pikkuli sanoo ei".

Kun teet ensimmäisen tuokiokansiotilauksen muista tilata myös Pikkulin tuokiokorttien perusohjepaketti!

• Tuokiokorteissa on hyödynnetty taito- ja taideaineita sekä laaja-alaista osaamista tunnetaitojen tukena.

• Tuokiokorttien avulla harjoitellaan niin myötätuntotaitoja kuin itsesäätelytaitoja.

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.