Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Kivat & kurjat ajatukset -kortit
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 29,90 €
JÄSENELLE 26,90 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 2024
  • kortit
  • Tilausnumero 100092691

Kivat & kurjat ajatukset -kortit

Korttien avulla lapsi oppii tutkimaan ajatuksiaan etsivän tavoin: Järjestelemällä kortteja lapsi oivaltaa, että myös omia ajatuksia voi järjestellä.Kivat & kurjat ajatukset -kortit

Millaisia ajatuksia lapsen päässä oikein pyörii? Miten erilaiset ajatukset vaikuttavat mielialaan?

Korttien avulla lapsi oppii tutkimaan ajatuksiaan etsivän tavoin: Järjestelemällä kortteja lapsi oivaltaa, että myös omia ajatuksia voi järjestellä.

Etsivän tutkimukset paljastavat myös, miten ajatukset vaikuttavat tunteisiin.

Pakka sisältää 2 etsiväkorttia, 42 erilaista ajatuskorttia sekä etsiväohjeet.

n. 4-12-vuotiaille.

Kortit on suunniteltu auttamaan lasta ymmärtämään, että omia ajatuksiaan voi tarkkailla uteliaasti etsivän tavoin huomatakseen, että samasta asiasta voikin ajatella monin eri tavoin. Lapsi oppii huomaamaan, että ajatukset eivät olekaan ainoita totuuksia, ja niitä voi halutessaan valita ja vaihtaa.

Kortit tuovat ymmärrystä myös siitä, että ajatukset kulkevat tunteiden kanssa käsi kädessä — ajatukseen liittyy aina jokin tunne ja tunteeseen jokin ajatus. Ajatusta vaihtamalla voi vaikuttaa myös tunteisiin — omaan mielialaan. Kurjan ajatuksen ja siihen liittyvän tunteen voi halutessaan korvata kivalla ajatuksella, joka tuottaa myös paremman olon.

Kortit tukevat ajattelutaitojen harjoittelua tarjoamalla selkeitä ja konkreettisia esimerkkejä ja harjoituksia. Lapsena aloitetusta ajatustaitojen — samalla myös tunnetaitojen — harjoittelusta on iloa ja hyötyä koko elämän ajan.

Kortit sopivat inspiroimaan aikuisten ja lasten keskinäisiä pohdintoja ja keskusteluja mukavan yhdessäolon ja oppimisen merkeissä. Isommat lapset voivat käyttää kortteja omatoimisesti joko yksin pohdiskellen ja pohdiskeluja vaikkapa muistiin kirjoittaen tai yhdessä kavereiden kanssa ajatuksia vaihtaen.Korttien käyttöohjeet:

Löydät pakasta 2 etsiväkorttia sekä 42 ajatuskorttia.

Voit pelata korteilla näin:

1. Kerää ikävältä tuntuvia ajatuskortteja KURJALTA TUNTUVAT AJATUKSET -etsiväkortin ympärille ja mukavalta tuntuvia ajatuskortteja KIVALTA TUNTUVAT AJATUKSET -etsiväkortin ympärille.

2. Käännä etsiväkortti ja tutkaile vuorollaan, millaisia tunteita kukin ajatus synnyttää.

3.Tutki sitten vuorollaan jokaista ajatuskorttia kuin etsivä: millaisia ajatuksia omasta mielestä löytyykään? Kun käännät kortin, löydät pohdinnan avuksi kysymyksiä ja täydennettäviä lauseita.

HUOM! Kun tutkailet kurjalta tuntuvia ajatuksia, tee lopuksi näin: Valitse kivalta tuntuva ajatuskortti, joka voisi korvata kurjan ajatuksen ja laita se kurjan ajatuskortin päälle. Pohdi vielä, mitä mielessäsi tapahtuu, jos kurja ajatus muuttuukin kivaksi ajatukseksi.

Tiesitkö, että tunteet ja ajatukset eivät ole sama asia, mutta tunteet vaikuttavat ajatuksiin ja ajatukset vaikuttavat tunteisiin?

  • 2024
  • kortit
  • Tilausnumero 100092691

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.