Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Angstin purku -kortit
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 31,90 €
JÄSENELLE 28,90 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 2024
  • ISBN 6430056410944
  • kirja ja kortit
  • Tilausnumero 100092688

Angstin purku -kortit

Angstin purku -kortit auttavat lasta, nuorta ja aikuista käsittelemään räjähdysherkkiä tunteita, kuten ketutusta ja kiukkua. Kortit sopivat n. 7-vuodesta ylöspäin kaikenikäisille.

Pakka sisältää:

31 kokemuskorttia, jotka auttavat kuvaamaan tunnekokemusta.
13 keinokorttia, jotka auttavat käsittelemään kokemusta syvemmin.
1 apukortti tunnetaitojen parantamiseen.

Korttien käyttöohjeet:

Korttipakassa on 31 angstikokemukseen liittyvää vaaleanvihreää KOKEMUSKORTTIA. Etsi kokemuskorteista sellaiset, jotka kuvaavat omaa olotilaasi. Kortin toisella puolella on kysymyksiä, jotka auttavat tutkimaan tunnettasi tai olotilaasi tarkemmin. Kysymyksiin voi pohtia vastauksia itsekseen tai jonkun toisen kanssa.

Liilan APUKORTIN avulla voit pysähtyä tutkimaan minkä tahansa kokemuksen voimakkuutta ja ominaisuuksia tarkemmin. Apukortti auttaa parantamaan itsetuntemusta ja tunnetaitoja.

Korttipakassa on myös 13 oranssia KEINOKORTTIA, joiden avulla voi löytää keinoja tulla toimeen tunteiden ja olotilojen kanssa.

31 KOKEMUSKORTTIA

Angstin purku -korttipakkaus sisältää 31 kaksipuolista kokemuskorttia: toisella puolella on suositun sarjakuvan Kamala luonnon eläinhahmo ja tunnistettava (tunne)kokemus, toisella puolella on kysymyksiä, jotka auttavat ymmärtämään omaa kokemusta paremmin.

Kokemuskorttien avulla voi opetella tunnistamaan räjähtäviä tai räjähdysherkkiä sisäisiä kokemuksia, kuten angstia, kiukkua tai muita patoutuneita tunteita, jotka voivat purkautuessaan kohdistua itseen tai muihin.

Erityisesti nuoret ja aikuiset ovat jo saattaneet elämänkoulussa oppia, että jotkin tunteet eivät ole kollektiivisesti ok — niiden näyttäminen ei ole suotavaa tai niistä on jopa rangaistu. Näin ollen tunteita on alettu piilottaa ja myös ohittaa. Piilotteleminen voi johtaa tunnekuormaan ja hiljaiseen sisäiseen aggressioon, eli ettei esimerkiksi kuuntele omia tarpeitaan tai puhuu itselleen julmasti.

Joskus angsti on kuitenkin myös muille näkyvää toimintaa. Tunnekokemukset ovat usein monitasoisia: yleensä näkyvän reaktion alla on paljon sellaista, mitä ei aina ymmärretä. Kun oppii jäsentämään omia sisäisiä kokemuksia, on helpompi käsitellä ja puhua omista tunteistaan.

Räjähdykset, angsti ja muu sisäinen paine on purettavissa tunnekokemuksia tutkimalla. Huom! Kipakat ja sinkoilevat sisäiset kokemukset voivat tuntua häpeällisiä: on hyvä normalisoida kaikenlaisia tunteita, etteivät ne jää puristamaan olotilaa.

13 KEINOKORTTIA

Angstin purku -korttipakkaus sisältää myös 13 keinokorttia, joiden avulla voi tehdä toiminnallisia tehtäviä. Tehtävät auttavat käsittelemään erilaisia tunnekokemuksia ja tuovat konkreettisia välineitä oman olotilan parantamiseen.

1 APUKORTTI

Pakkauksesta löytyy myös apukortti, jonka avulla voi parantaa tunnetaitoja tutkimalla kokemuksen voimakkuutta, kehotuntemusta ja siihen liittyviä ajatuksia. Kortti auttaa havainnoimaan myös toimintayllykettä ja tunnekerrostumia, mikä on tärkeää räjähdysherkkien tunnekokemusten äärellä.


Korttien asiantuntijana on toiminut: psykoterapian erikoispsykologi PsL, coach ja tietokirjailija Satu Pihlaja

Korttien kuvituksesta vastaa Suomen sarjakuvamaailman vivahteikkain tunteiden tulkki Kamala luonto.

Graafinen suunnittelu: Sanna Wikström

  • 2024
  • ISBN 6430056410944
  • kirja ja kortit
  • Tilausnumero 100092688

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.