Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Kuinka tunteet muokkaavat ajatteluamme
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 39,90 €
JÄSENELLE 33,90 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 1. painos, 2023
  • ISBN 978-952-370-348-3
  • Nidottu, 320 sivua
  • Tilausnumero 637686088

Leonard Mlodinow

Kuinka tunteet muokkaavat ajatteluamme

Tämä kirja kertoo vallankumouksesta, joka on tapahtunut inhimillisten tunteiden ymmärryksessämme.

Tunteet eivät estä meitä ajattelemasta vaan ohjaavat meitä ajattelemaan. Kuinka voisit ymmärtää paremmin, miksi turhaudut, pelkäät tai ahdistut?

Kirjassa tutustutaan tunteiden rooliin jokapäiväisessä elämässämme.

Saa tietää tästä kirjasta:

⭐️ Nykytietämys siitä, miten tunteet kehittyivät ja miksi. Miksi reagoimme ahdistuksella tai suuttumuksella, rakkaudella tai vihalla, ilolla tai surulla ja miksi toisinaan toimimme sopimattomasti tai menetämme tunteidemme hallinnan.

⭐️ Ydinaffektin käsite eli kehon ja mielen tila, joka kertoo alitajuisesti koko tunnekokemuksestamme ja vaikuttaa paitsi tunteisiin, joita tunnemme missä tahansa tilanteessa, myös päätöksiimme ja siihen, miten reagoimme tapahtumiin.

⭐️ Tunteiden keskeinen rooli inhimillisessä mielihyvässä, motivaatiossa, inspiraatiossa ja päättäväisyydessä.

⭐️ Tunneprofiilisi ja tietoa tunteiden säätelystä. Meillä jokaisella on ominaiset tunnereaktiomme, ja toisaalta vältämme tietynlaisia tunnereaktioita. Tutkijat ovat kehittäneet kyselylomakkeita, joiden avulla voi arvioida omia taipumuksiaan monissa tärkeimmistä ulottuvuuksista, ja nämä lomakkeet esitellään tässä kirjassa.

Tämän kirjan sanoma on, että sinun pitäisi arvostaa ja vaalia tunteitasi ja tutustua erityiseen tunneprofiiliisi, sillä kun olet tietoinen itsestäsi, voit säädellä tunteitasi niin, että ne ovat aina puolellasi.
Leonard Mlodinow

Teoksessa vieraillaan niin tutkimuslaboratorioissa kuin katastrofitilanteissa ja kerrotaan kiehtovia esimerkkejä neurotieteistä ja biologiasta. Kirja osoittaa, kuinka tunteet voivat olla avuksi, miksi ne joskus satuttavat ja mitä voimme oppia molemmissa tapauksissa. Kirja rohkaisee lukijoita käyttämään aikaa omien tunteidensa ymmärtämiseen.

Tunteet ovat kuin lahjoja, joiden avulla voimme ymmärtää vallitsevia olosuhteita ja reagoida tarpeen mukaan.

Kirjan sisältöä mm.
Ajattelu vastaan tunne
Tunteiden tarkoitus
Kehon ja mielen välinen yhteys
Miten tunteet ohjaavat ajattelua
Mistä tunnetilat tulevat
Motivaatio: haluaminen vastaan mielihyvän kokeminen
Päättäväisyys
Tunneprofiili
Tunteiden hallinta

SUOSITTELU:

Mlodinow’n Kuinka tunteet muokkaavat ajatteluamme on tiukkaan tutkimustietoon, haastatteluihin ja kirjailijan omakohtaisiin kokemuksiin pohjaava teos, jonka soisi jokaisen tunne-elämästään kiinnostuneen lukevan. Kirja tutustuttaa oivaltavasti tunteiden kirjoon ja siihen, mikä meitä ajaa ajattelemaan ja toimimaan tietyllä tavalla. Omaan tunneprofiiliin syventyminen useiden testien ja kartoitusten avulla haastaa lukijaa viemään lukemansa käytäntöön: omaan arkeen, jossa tunteet joka päivä syttyvät uudelleen. Kirja tarjoaa rohkaisua myös siihen ajatukseen, että varsinkin negatiivisiksi miellettyjen tunteiden ilmaisu rakentavasti on niin itseä kuin lähimpiä hyödyttävä tunneilmastoteko.
Joona Rontu, Vaietut tunteet -korttien tekijä
ratkaisu- ja voimavarakeskeinen lyhytterapeutti, valmentaja ja yrittäjä

Leonard Mlodinow on fyysikko, matemaatikko, kirjailija ja käsikirjoittaja. Mlodinow on kirjoittanut suosittuja ja palkittuja tietokirjoja, esimerkiksi teoksen The Grand Design yhdessä Stephen Hawkingin kanssa. Hänen aiempia kirjojaan on käännetty yli kolmellekymmenelle kielelle ja myyty yli miljoona kappaletta.

Alkuperäisteos: Emotional — How Feelings Shape Our Thinking
Suomentaja: Kaisa Koskela

  • 1. painos, 2023
  • ISBN 978-952-370-348-3
  • Nidottu, 320 sivua
  • Tilausnumero 637686088

Arvostelut kirjasta Kuinka tunteet muokkaavat ajatteluamme

Tästä aidosti pidin

Ostin kirjan viime kesänä. Olen jo jonkin aikaa paininut sen ristiriidan kanssa, että ajattelen, että tunteet ovat arvokkaita, mutta silti löydän itseni haukkumista itseäni monista tunteista. Tämä kirja oli mahtava, sillä se jotenkin tuoreista näkövinkkelistä osoittamalla osoitti, että kyllä vain niiden omien vaikeidenkin tunteiden arvo on niin iso, että pois moitteet ja istu ja opi! Annoin kirjan eteenpäin ehkäpä palautunutkaan, niin ostin sen itselleni alesta uudelleen.

- Sarkku

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.