Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Pienet tuetut askeleet
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 43,00 €
JÄSENELLE 36,60 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 2. painos, 2022
  • ISBN 978-952-370-314-8
  • Sidottu, 307 sivua
  • Tilausnumero 185886424

Noora HeiskanenMarja Syrjämäki (toim.)

Pienet tuetut askeleet

Varhaiskasvatuksen uudistuva tuki ja kehittyvät käytännöt

Varhaiskasvatuslain mukaan lapsella on oikeus saada tukea välittömästi tuen tarpeen ilmettyä yleisenä, tehostettuna tai erityisenä tukena.

Lue artikkeli: Lapsen oikeus tukeen ei saisi koskaan olla onnen varassa

Toimiva tuki on lapsen oikeus. Toteutuakseen tuki edellyttää osaamista, sitoutumista ja toimivia rakenteita. Varhaiskasvatuksen tukiuudistuksen tavoitteena on tarjota ammattilaisille selkeät toimintamallit, joiden avulla jokainen lapsi saa tarvitsemansa tuen.

Tässä teoksessa tarkastellaan tutkimusperustaisesti ja käytännönläheisesti tuen uudistuvia käytäntöjä. Kirjoittajat paneutuvat niin säädösperustaan, tuen suunnittelun ja päätöksenteon prosesseihin kuin tuen konkreettiseen toteuttamiseen lapsen arjessa. Kirjassa käsitellään myös muita lapselle tarjottavan tuen keskeisiä rakennuspalikoita, kuten yhteistyön kysymyksiä, tuen ja inkluusion johtamista ja yhteisen vastuunoton merkitystä.

Kirjan keskeinen teema on toimintakulttuurin ja tukeen liittyvien toimintatapojen kehittäminen pitkäjänteisenä prosessina. Teos on suunnattu niin varhaiskasvatuksen ammattilaisille, alan opiskelijoille kuin koulutuksen järjestäjille.

Noora Heiskanen (KT, VEO) toimii erityispedagogiikan yliopistotutkijana Itä-Suomen yliopistossa. Noora on toiminut opetustehtävissä varhaiskasvatuksessa, toisella asteella ja yliopistossa sekä varhaiskasvatuksen ammattilaisten kouluttajana.

Marja Syrjämäki (KT, VEO) työskentelee erityispedagogiikan yliopistonlehtorina Itä-Suomen yliopistossa. Marjalla on vuosien työkokemus varhaiskasvatuksen ja varhaiserityiskasvatuksen tehtävistä.

Muut kirjoittajat ovat alan tutkijoita ja kokeneita varhaiskasvatuksen ammattilaisia.

  • 2. painos, 2022
  • ISBN 978-952-370-314-8
  • Sidottu, 307 sivua
  • Tilausnumero 185886424

Arvostelut kirjasta Pienet tuetut askeleet

VEO:n paras kaveri

Kirja on hyvin kirjoitettu, ja avaa konkreettisin esimerkein tuen kolmitasoisuutta. Lakimuutoksen sisällöt on avattu hyvin, ja kirjan pohjalta on helppo nostaa asioita keskusteluun omassa työyhteisössä. Joka VEO:n paras työkalu tälle syksylle!

- Anna

En ole aivan kokonaan kerennyt kirjaa lukemaan, mutta hyvin helppolukuiselta ja selkeältä kirjalta vaikuttanut. Tarpeellinen kirja, josta löytyy mukavasti tietoa kolmiportaisen tuen toteuttamisesta varhaiskasvatuksessa. Kirja täynnä mielenkiintoisia artikkeleita!

- MP

VO:n tärkeä työväline

Todella hyvä työväline lakimuutoksen tuomaan vasun uudistukseen sekä tuen toteuttamiseen. Ymmärrettävästi kirjoitettu.

- VO

Ajankohtainen työväline

Ehdottomasti jokaisen varhaiskasvatuksessa työskentelevän ajankohtainen työväline arkeen. Loistavasti avattu varhaiskasvatuslain tuen uudistukseen liittyviä asioita.

- Anne

Tämä kirja on antanut varmuutta uuden omaksumisessa. Eri paikkakuntien esimerkit inspiroi.

- Anne

Todella hyvä ja monipuolinen työväline kaikille varhaiskasvatuksen ammattilaisille. Antaa konkreettisia ja käytännönläheisiä esimerkkejä siitä, kuinka lakimuutoksen toimitaan kolmiportaisessa tuessa.

- VakaOpe

Asiaa joka sivu

Hyvä ja konkreettinen apuväline viemään kolmiportainen tuki arkeen ja tiimeihin.

- Johtaja

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.