Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Tunnelintu
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 39,90 €
JÄSENELLE 33,90 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 1. painos, 2023
  • ISBN 978-952-370-332-2
  • Nidottu, 126 sivua
  • Tilausnumero 185886262

Mirkka AuvinenSusanna Sinivirta (kuv.)

Tunnelintu

Elämyksellistä tunnekasvatusta lapsille

Lapset ovat luontaisesti keksijöitä. He ihmettelevät maailmaa taiteilijan tavoin. Taide puolestaan avaa polkuja elämyksille sekä tunteiden ilmaisulle.

Taide aktivoi aivoissa alueita, joissa tunteiden säätely tapahtuu. Tunnelintu kutsuu lapset ja aikuiset luovuuden äärelle. Mitä kaikkea voikaan oivaltaa, kun tunteita pääsee kokemaan?

Lapsen voi tutustuttaa tunteiden maailmaan erilaisilla kehollisilla ja elämyksellisillä tavoilla. Kehotunteisiin tutustumalla lapsi oppii, miten hänen kehonsa reagoi erilaisiin tunnetiloihin. Taide avaa polkuja elämyksellisyydelle ja tunteiden ilmaisulle.

Tunnelinnun runot luovat pohjan, jonka avulla voi rakentaa kokemuksellisia tunnekasvatuksen toimintatuokioita. Tuokioita voi toteuttaa muun muassa kädentaitoihin, musiikkiin sekä tanssiin ja liikkeeseen liittyvien tehtävien avulla. Ne vahvistavat lapsen kykyä tunnistaa ja nimetä tunteita.

Kirja sisältää runsaasti erilaisia taidelähtöisiä tehtäviä selkeine toteuttamisohjeineen. Niiden avulla lasten tunnekasvatusta voi rikastuttaa niin, että lapsi pääsee kokemaan, tutkimaan ja oivaltamaan itse. Teos sopii varhaiskasvatukseen, alkuopetukseen ja koteihin.

Jokaiseen runoon liittyy elämyksellinen ohjeistus, joka jakaantuu neljään osaan:

1. runoon tutustuminen
2. toimintatuokio
3. kädentaidot
4. kehollinen ilmaisu

Runot ja taidelähtöiset toimintatuokiot virittävät aikuisen ja lapsen yhteiseen vuorovaikutukseen, jossa on mahdollisuuksia havainnoida, eläytyä, tulkita ja ilmaista itseään.

Testijakson aikana oli ihana nähdä, miten runot lennähtivät ulos käsikirjoituksen lehdiltä ja tulivat näkyväksi lintuhahmojen ja liikuntaharjoitusten avulla. Huomasin, että Tunnelintu-materiaali elää vuorovaikutuksessa lapsen ja aikuisen välillä.
Kirjan kirjoittaja Mirkka AuvinenMirkka Auvinen on suurperheen äiti, musiikkipedagogi, runoilija ja kasvatustieteen maisteri. Lisäksi hän on opiskellut tanssipedagogiikkaa ja psykologiaa. Hän on kiinnostunut taiteen vaikutuksesta yksilön kasvuun ja hyvinvointiin.

Kuvittaja-graafikko Susanna Sinivirran töissä luonto on keskeinen elementti. Sinivirran kuvista välittyy toivo, ilo ja lämpö, jotka ovat hänelle tärkeitä arvoja.

  • 1. painos, 2023
  • ISBN 978-952-370-332-2
  • Nidottu, 126 sivua
  • Tilausnumero 185886262

Arvostelut kirjasta Tunnelintu

Runot ovat aivan ihania, ja toimintaideat ovat todella monipuolisia!

- Senni

Tunnekasvatusta

Aivan ihana ja monipuolinen kirja , jossa on yhdistetty kielen moninaisuus ,luonto, kädentaidot ja vielä huomioitu kehotunnekasvatus. Suosittelen!

- Taina

Aivan ihana ja monipuolinen kirja! Ei voi muuta kuin suositella!!

- Jenny

Kaunis kirja

Kuvitus on todella kaunis ja runot todellista sanataidetta. Toimivat hyvin myös erillään toimintavinkeistä. 3-6-vuotiaiden ryhmissä ainakin 5-vuotiaat olleet kiinnostuneita näistä.

- Susanna

Kauniisti kuvitettu, koskettavia runoja ja loistavia ideoita tunnekasvatukseen.

- Nina

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.