Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Tilaa Vilja Laaksosen Kaveritaidot varhaiskasvatuksessa -koulutus työyhteisöllenne!


Kun lapsi saa kavereita, hän astuu maailmaan, jossa on omanlaisensa säännöt ja kulttuuri. Tässä maailmassa rakennetaan ja ylläpidetään kaverisuhteita, harjoitellaan ryhmässä toimimista ja jaetaan uusia kokemuksia. Kaikki nämä ovat osa lapselle tärkeitä kaveritaitoja, joita hän pääsee harjoittelemaan vertaistensa kanssa.

Varhaiskasvatus tarjoaa lapsille monipuolisen oppimisympäristön kaveritaitojen harjaannuttamiseen yhteisten hetkien ja leikkien myötä. Lapsi oppii muun muassa tuomaan oman äänensä kuuluviin, ottamaan toiset huomioon, osallistumaan leikkiin ja ratkaisemaan riitatilanteita itse.

Koulutuksessa pääset kuulemaan, miten voit auttaa lasta kaveritaitojen oppimisessa kuuntelijana, rohkaisijana ja neuvojana. Ohjattu ja turvallinen kaveritaitojen harjoittelu tukee lapsen oma-aloitteista ja itsenäistä osallistumista kaikenlaisissa vuorovaikutustilanteissa.Kouluttaja:

FT Vilja Laaksonen on lasten kaveritaidoista väitellyt tutkija, johtaja ja kahden pienen lapsen äiti. Lasten maailmaan sukeltaminen tutkijan silmin on avannut kaveritaitojen merkitystä tasapainoisen elämän polulla. Hän uskoo siihen, että jokaisella lapsella on oikeus tulla hyväksytyksi ja saada turvallisia kokemuksia kavereiden kanssa.

Häneltä on ilmestynyt koulutuksen aiheesta kirja Kaveritaidot varhaiskasvatuksessa. Voit pyytää tarjousta kirjasta koulutuksen yhteydessä.


Haluatko tilata koulutuksen työyhteisöllenne? Pyydä tarjous!


Kerro koulutustarpeestanne, toivotusta kestosta, arvioimasi osallistujamäärä sekä paikkakunta, niin suunnitellaan teille sopiva kokonaisuus. Koulutus on toteutettavissa myös webinaarina, mikäli teillä on käytössä jokin webinaarialusta.

Ota yhteyttä:

Mari Puttonen
Koulutuskoordinaattori
mari.puttonen(at)varhaiskasvatuksentietopalvelu.fi

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.