Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Untuvikot - alle 3-vuotiaiden pedagogiikka -koulutusVarhaiskasvatuksen aloittaminen on yksi suurimpia muutoksia, joita pieni taapero elämässään kohtaa. Siksi ei ole yhdentekevää, millainen tämä uutena avautuva maailma pienen lapsen kannalta on.

Pienten lasten pedagogiikka on arvokas osa varhaiskasvatusta, vaikka sen merkitystä joutuu perustelemaan toistuvasti. Laadukas pedagogiikka perustuu ennen kaikkea lämpimään vuorovaikutukseen, jossa kukin lapsi kohdataan omana ainutlaatuisena ja arvokkaana yksilönä. Kaikkein pienimmätkin lapset hyötyvät pedagogiikasta, joka on mukana niin leikin pyörteissä, vaipanvaihtohetkissä kuin päiväunille siirryttäessä.

Käytännönläheinen koulutus vastaa seuraaviin kysymyksiin:

 Miksi alle 3-vuotiaat lapset hyötyvät laadukkaasta pedagogiikasta?

 Miten rakentaa lasta kannatteleva siirtymä varhaiskasvatukseen yhdessä perheen kanssa?

 Millaista on laadukas ohjattu toiminta ja oppiminen taaperoiden ryhmässä?

 Miten tukea taaperoiden leikkiä?

 Miten tarjota kaikille ryhmän lapsille mahdollisuus mielekkääseen toimintaan ja tasapainoiseen arkeen?

 Millaisiin asioihin tulee kiinnittää huomiota ruokailussa, ulkoilussa ja päivälevolla?

Koulutuksessa haastetaan osallistujat arvioimaan omia toimintatapojaan ja löytämään keinoja niiden uudistamiseen. Koulutuksissa hyödynnetään vuorovaikutteista ja toiminnallista otetta, jonka avulla käsiteltävät asiat viedään konkreettisesti käytännön tasolle. Runsaat ja monipuoliset käytännön esimerkit auttavat osallistujia löytämään intoa oman työn kehittämiseen, sekä uusien toimintatapojen soveltamiseen osana omaa työtä.

Kouluttajina toimivat KT Liisa Ahonen ja KT Piia Roos, jotka ovat kirjoittaneet yhdessä kirjan Untuvikot - Alle 3-vuotiaiden pedagogiikka. Voit pyytää tarjousta kirjasta koulutuksen yhteydessä.


Kouluttajat:

Liisa Ahonen

KT Liisa Ahonen toimii oman Kasvusto-yrityksensä kautta kouluttajana ja kasvatuskonsulttina työkenttänään erityisesti varhaiskasvatus ja perusopetus. Hän on vuorovaikutuksen asiantuntija, joka uskoo, että lämmin vuorovaikutustapa on laadukkaan pedagogiikan perusta. Liisa rakastaa lapsia, ja siksi hän haluaa tehdä työtä heidän hyväkseen. Aivan erityisen lähellä hänen sydäntään ovat lapsista ne, jotka kaipaavat syystä tai toisesta enemmän tukea sosiaalisiin ja emotionaalisiin taitoihinsa.

 

 

 


Piia Roos

KT Piia Roos työskentelee kouluttajana ja varhaiskasvatuksen asiantuntijana. Hän on toiminut erilaisissa varhaiskasvatuksen työtehtävissä yli 25 vuotta. Tämä monipuolinen työkokemus näkyy taitona yhdistää ajankohtainen tutkimustieto käytännön työn tekemiseen. Lapsen äänen kuuleminen on Piian osaamisen ydintä.


 

 Haluatko tilata Liisan ja Piian kouluttamaan tästä aiheesta? Ota yhteyttä!

Kerro koulutustarpeestanne, toivomastanne ajankohdasta, arvioidusta osallistujamäärästä ja paikkakunta, jonne suunnittelet koulutusta. Koulutus voidaan järjestää myös webinaarina, mikäli käytössänne on jokin webinaarialusta. Koulutuksesta on myös saatavilla videokoulutustoteutus, jolloin videon voi katsoa omaan tahtiin.

Mari Puttonen
koulutuskoordinaattori
mari.puttonen (at) varhaiskasvatuksentietopalvelu.fi

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.