Tilaa uutiskirjeemme – saat 10 %:n alennuskoodin verkkokauppaamme

Varhaiskasvatuksen Tietopalvelun suosituimmat TOP 10


PÄIVITETTY 10.11.2021

1. Fanni ja kiukkuiset kaksoset

Vihaisena on vaikeaa toimia rakentavasti, sillä kiukun tunne yllyttää lasta hyökkäämään fyysisesti tai ilkeillä sanoilla. Toisen asemaan asettuminen on vaikeaa. Taito vetäytyä tunteiden kuumentuessa on tärkeä, jotta oppii hallitsemaan sitä, mitä tekee ja sanoo riidan aikana. Kirjan tarinan ja siihen liittyvien tehtävien avulla harjoitellaan rakentavaan riitelyyn tarvittavia taitoja: omien tunteiden ja tarpeiden sanoittamista, tunnesäätelyä ja anteeksi pyytämistä.

Ote kirjasta: Muista, että vaikka sinun rauhallinen läsnäolosi auttaa lasta rauhoittumaan, sinun ei tarvitse yrittää ratkaista lapsen tunnetta pois tai muuttaa sitä toiseksi.

Tilaa tästä

2. Sanataikoja ja lukuloitsuja

Tämän kirjan avulla pienikin oppilas oppii sukeltamaan sanojen, lukujen ja kielten ihmeelliseen maailmaan. Kirja on innostava ideapankki täynnä toiminnallisen oppimisen tehtäviä esi- ja alkuopetukseen. Mukana on harjoituksia niin äidinkieleen, matematiikkaan kuin varhennettuun kieltenoppimiseen. Monia vinkkejä voi myös soveltaa eri aineiden välillä.

Tilaa tästä


3. Ihan pöhköjen otusten hassuttelukortit

Tätä korttipakkaa voi käyttää aivan hupsuna joulukalenterina, jossa jokaiselle päivälle löytyy uutta hassuttelun aihetta. Korttien avulla on helppo puhua lapsille vahvuuksista ja siitä, että jokainen meistä on ainutlaatuinen juuri sellaisena kuin on. Kortteja voi nostaa pakasta joka päivä yhden, tai kortit voidaan piilottaa lasten etsittäviksi tonttuoven tapaan. Onko mitään jännittävämpää kuin löytää ihan pöhkö otus vaikka aivan nurkan takaa? Kortin luukun voi avata. Hassujen hahmojen lisäksi korteissa on innostavia ja pöhköjä tehtäviä yhdessä lasten kanssa toteutettaviksi. Näiden korttien kanssa tekeminen ei lopu kesken!

Tilaa tästä

4. Magneettinen tunnepeli

Tämä tunnepeli on loistava väline tunnetaitojen harjoitteluun. Peli sisältää pelilaudan, 27 magneettiosaa ja 20 kaksipuolista korttia. Korttien toisella puolella on kuvattu arkipäiväisiä tilanteita, joihin liittyy jokin tunne. Kortin toisella puolella on kuvattuna ilme ja tunnetta kuvaavia symboleita.

Tilaa tästä


5. Kiukkuleijonan kiukkumittari

Kiukun mittaamisen idea on yksinkertainen: tunteiden voimakkuutta voi mitata samoin kuin vaikkapa ulkoilman lämpötiloja. Mitä voimakkaampi tunne on, sitä enemmän lapsi tarvitsee aikuisen apua rauhoittumiseen. Mittarissa on kuusi tunnetilaa ja asetin, jonka voi liuttaa sopivan tunteen kohdalle. Mittarissa on yläosassa reikä, johon voi sujauttaa vaikka narun ja kiinnittää mittarin esimerkiksi seinälle tai ilmoitustaululle. Materiaali on muovia ja pinta on laminoitu, joten tuote ei irrota painoväriä. Käytettävä aikuisen valvonnassa.

Tilaa tästä

6. Ravi raivostuu

Ravi raivostuu on viisas ja mukaansatempaava kirja siitä, kuinka käsitellä ja ilmaista hankalalta tuntuvia tunteita. Kirja on täydellinen huonojen päivien pelastaja ja kiukunpuuskien laannuttaja.

Tilaa tästä


7. Isla saa kavereita

Isla saa kavereita on lämmin ja hellä kuvaus erilaisista kaverisuhteista. Lisäksi se on tärkeä muistutus niin muiden kuin itsensä ymmärtämisestä ja hyväksymisestä.

Tilaa tästä

8. Untuvikot

Kirja tukee alle 3-vuotiaiden lasten kanssa työskenteleviä varhaiskasvatuksen ammattilaisia tärkeässä tehtävässään. Se täydentää käytännönläheisten esimerkkien avulla varhaiskasvatuksen ammattilaisten jo olemassa olevaa tietoa sekä herättelee tarkastelemaan pedagogisia ratkaisuja uusista näkökulmista.

Tilaa tästä


9. Molli ja salaperäinen suttu

Molli rakastaa kotiaan. Koti on oma paikka ja turvallinen pesä. Mutta nyt Mollin kodissa on alkanut tapahtua outoja asioita. Tavarat vaihtavat paikkaa, esineitä putoilee hyllyiltä, sotkuisia pieniä jalanjälkiä ilmestyy sinne tänne, ja koko talo tuntuu omituisesti huokailevan ja narisevan liitoksissaan. Molli ja salaperäinen Suttu on hilpeän liikuttava kertomus oman tilan merkityksestä, erilaisista temperamenteista, yhdessä elämisen haasteista sekä itsekkyyden ja epäitsekkyyden rajoista

Tilaa tästä

10. Pedagoginen tuki varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa

Teoksessa tarkastellaan laadukkaan pedagogisen tukemisen periaatteita, pedagogisten suunnitelmien laadintaa ja suunnitelmien viemistä arjen työkaluksi. Kirjassa käydään läpi tarkkaavuuden, toiminnanohjauksen, tunnetaitojen ja hahmottamisen vaikeuksia. Lisäksi pureudutaan lukemisen ja kirjoittamisen sekä matemaattisten taitojen valmiuksiin.

Tilaa tästä

TILAA SUOSITUIMPIA ALLA:

JÄRJESTÄ: UUSIMMATNIMIHINTA

HINTA 25,00 €
JÄSENELLE 16,90 €
HINTA 35,00 €
JÄSENELLE 27,90 €

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.