Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Varhaiskasvatuksen Tietopalvelun suosituimmat TOP 10


PÄIVITETTY 28.2.2024

1. Varhaiskasvatuksen opettajan kalenteri 2024-2025

Kirja sisältää selkeän kalenteriosion heinäkuusta seuraavan vuoden elokuuhun, monipuolisia suunnittelusivuja sekä ajankohtaisia artikkeleja. Kalenteri on suunniteltu vahvistamaan varhaiskasvatuksen opettajan työn suunnittelua ja toteutusta sekä oman toiminnan arviointia ja kehittämistä. Sitä on helppo hyödyntää läpi vuoden. Kalenteri on toteutettu yhteistyössä Varhaiskasvatuksen Opettajien Liiton kanssa. Ilmestyy 17.4.

Tilaa tästä

2. Nuutti Pikkukuutti

Nuutti Pikkukuutti — maailman suloisin Satuhieronta-tarina vahvistaa kauniilla tavalla lapsen kokemusta aikuisen tarjoamasta turvasta, läsnäolosta ja rakastettuna olemisesta. Kirjan avulla voi vahvistaa muun muassa lapsen perusturvallisuuden ja itsetunnon kehitystä, rentoutumisentaitoja ja stressinhallintaa sekä tunnetaitoja.

Tilaa tästä


3. Lastenhoitajan kalenteri 2024-2025

Tämä kalenteri auttaa sinua suunnittelemaan ja kehittämään työtäsi. Teos sisältää viikkokalenterin heinäkuusta seuraavan vuoden elokuuhun, vuosisuunnitelmasivuja sekä ajankohtaisia artikkeleja. Artikkeleissa käsitellään muun muassa lapsen itsesäätelyn tukemista, tiimityötä ja palautumista. Kalenteri on toteutettu yhteistyössä Suomen Lastenhoitoalan ammattilaiset Slal ry:n kanssa. Ilmestyy 17.4.


Tilaa tästä

4. Nepsy-materiaalipaketti ammattilaiselle

Nepsy-materiaalipakki ammattilaiselle auttaa opettajia, ohjaajia, kasvattajia ja valmentajia tukemaan ratkaisukeskeisesti henkilöitä, joilla on neuropsykiatrisia erityispiirteitä. Pääpaino on käytännössä toimiviksi havaituissa ja eri ikäryhmille sovellettavissa tehtävissä, jotka vahvistavat voimavaroja ja tukevat uuden oppimista. Tehtäväpohjat saa kopioida omaan opetus- ja ohjauskäyttöön.

Tilaa tästä


5. Pedagoginen tuki varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa

Teoksessa tarkastellaan laadukkaan pedagogisen tukemisen periaatteita, pedagogisten suunnitelmien laadintaa ja suunnitelmien viemistä arjen työkaluksi. Kirjassa käydään läpi tarkkaavuuden, toiminnanohjauksen, tunnetaitojen ja hahmottamisen vaikeuksia. Lisäksi pureudutaan lukemisen ja kirjoittamisen sekä matemaattisten taitojen valmiuksiin.

Tilaa tästä

6. Fanni ja iso ikävä

Tärkeistä ihmisistä erossa oleminen herättää lapsissa tyypillisesti monenlaisia tunteita ikävästä suruun ja eroahdistukseen. Kirjan tarina ja siihen liittyvät tehtävät tarjoavat työkaluja näiden tunteiden käsittelemiseen. Lisäksi kirjassa pohditaan erilaisiin perhesuhteisiin liittyviä kokemuksia. Ilmestyy 15.3.

Tilaa tästä


7. Huomaa hyvä! Vahvuuskalenteri 2024-2025

Huomaa hyvä! -kalenteri innostaa luonteenvahvuuksien harjoitteluun ja positiiviseen palautteenantoon. Se auttaa suunnittelemaan työtä, dokumentoimaan monenlaista edistymistä ja voimaan itsekin paremmin. Kalenterin rakenne kuljettaa opettajaa vahvuuksien viitoittamalla tiellä ja kutsuu kasvattamaan hyvää. Ilmestyy 23.4.

Tilaa tästä

8. Huomaa hyvä! Vahvuusvariksen tehtäväpaketti

Tämän kirjan tehtävät opettavat 26:tta eri luonteenvahvuutta, tunnetaitoja, uusia sanoja ja laskutaidon alkeita leikkien, musiikin, draaman, liikunnan ja piirrostehtävien avulla. Kirjassa on jokaiselle tarinalle kaksi monistettavaa sivua, joiden täyttäminen sujuu mukavasti tarinaa kuunnellessa ja siitä oppiessa. Vahvuusvariksen tehtäväpaketin 26 lukua kulkevat Vahvuusvariksen tarinakirjan tahdissa. Tehtäväpaketin käyttämiseksi tarvitset Vahvuusvariksen tarinakirjan tai kuunneltavaksi Yle Areenasta Vahvuusvariksen tarinat.

Tilaa tästä


9. Miu kaipaa kotiin

Miten liikerinpentu pärjää raastavan koti-ikävän kanssa? Miu kaipaa kotiin on sydämet valloittava tunnetaitokirja alle 3-vuotiaille ja osa suosittua Fanni-tunnetaitosarjaa. Kirjassa harjoitellaan rakkaista ihmisistä erossa olemiseen liittyvien tunteiden käsittelemistä. Ilmestyy 15.3.

Tilaa tästä

10. Näin tuet lapsen itsesäätelyä

Kirjassa kuvataan käytännönläheisesti, miten ihmisen aivoista ja kehosta rakentunut neurobiologinen koneisto toimii ja miksi sen tunteminen on tärkeää. Aivojen toiminnasta, oman ja toisten kehon merkkien tunnistamisesta, rauhoittumisesta ja mielen malttamisesta kerrotaan ainutlaatuisen lapsilähtöisesti. Kirjassa tuodaan esille tasapainoisen ravitsemuksen, liikkumisen, levon, unen ja sensitiivisen vuorovaikutuksen välttämättömyys hyvinvoinnille.

Tilaa tästä

TILAA SUOSITUIMPIA ALLA:

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.