Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Hyviä tarjouksia LÖYTÖNURKASTA

Varhaiskasvatuksen Tietopalvelun suosituimmat TOP 10


PÄIVITETTY 27.9.2022

1. Fanni ja tunteiden vuosi 2023 -seinäkalenteri

Fanni ja tunteiden vuosi 2023 -seinäkalenterissa on kuukausiaukeamat tammikuusta joulukuuhun. Jokaiselle kuukaudelle on oma tunnetaitovinkki ja -tehtävä, jonka voi toteuttaa yhdessä lapsen kanssa. Kalenterin mukana tulevat ihastuttavat hahmotarrat (tarra-arkki, 48 tarraa) kannustavat harjoittelemaan tunnetaitoja läpi vuoden. Jokaisessa kuussa on varattu paikka tarralle kannustamaan harjoittelussa. Esimerkiksi kun lapsi tunnistaa tunteen, liimataan tarra sivun alalaitaan. Linnea Bellaminen upean tunteikkaat kuvitukset tuovat iloa päivästä toiseen!

Tilaa tästä

2. Maltti ja Sinni -tunnekortit

Tuote sisältää 31 eri tunnetta kuvaavaa korttia, aikuisten keskusteluvihjekortit ja lasten omat ohjekortit. Korttien selkeät ihmishahmot helpottavat tunteiden tunnistamista. Kasvojen ilmeiden lisäksi tukea tunnistamiseen tuovat kehon asennot ja korteissa näkyvä tunnesana. Kortteja voi käyttää kouluissa, päiväkodeissa, lastensuojelussa, kerhoissa, harrastuksissa, terapiassa ja kotona.

Tilaa tästä


3. Nepsy-opas

Tässä oppaassa syvennytään täyden elämän elämiseen neuropsykiatristen erityisvaikeuksien kanssa! Kirja pohjautuu positiiviseen psykologiaan ja ratkaisukeskeisiin menetelmiin, joissa korostuvat esimerkiksi itsemyötätunto, resilienssi ja mindfulness. Opas tarjoaa tutkittua tietoa neuropsykiatrisista oireyhtymistä ja hyviä käytänteitä arjen eri tilanteisiin. Teosta elävöittävät kokemusasiantuntijoiden tarinat.


Tilaa tästä

4. Huomaa hyvä! -kaulanauhakortit

Hyvän huomaaminen on asennetta ja toimintatapoja, joita kutsumme vahvuusmieleksi, vahvuuskieleksi ja vahvuusdokumentoinniksi. Huomaa hyvä! -kaulakorttien avulla menetelmä tulee käsinkosketeltavan tutuksi. Jokaisessa kortissa kerrotaan esimerkkejä, miten kyseistä vahvuutta bongataan (vahvuusmieli) ja miten sen näkymisestä annetaan palautetta (vahvuuskieli). Kaulanauha sisältää 11 korttia.

Tilaa tästä


5. Untuvikot

Pienten lasten pedagogiikka on arvokas osa varhaiskasvatusta, vaikka sen merkitystä joutuu perustelemaan toistuvasti. Laadukas pedagogiikka perustuu ennen kaikkea lämpimään vuorovaikutukseen, jossa kukin lapsi kohdataan omana ainutlaatuisena ja arvokkaana yksilönä. Kirja tukee alle 3-vuotiaiden lasten kanssa työskenteleviä varhaiskasvatuksen ammattilaisia tärkeässä tehtävässään. Se täydentää käytännönläheisten esimerkkien avulla varhaiskasvatuksen ammattilaisten jo olemassa olevaa tietoa sekä herättelee tarkastelemaan pedagogisia ratkaisuja uusista näkökulmista.

Tilaa tästä

6. Mollin joulu

Jotain omituista on tapahtumassa. Mollin ystävät Sisu ja Suttu käyttäytyvät oudosti ja puhuvat koko ajan jostain Joulusta, joka tulee ihan kohta. Molli ei tiedä yhtään, kuka tai mikä se Joulu on, mutta jotain hyvin kummallista se on. Vähitellen joulun salaisuudet alkavat selvitä ja joulu tulee kuin tuleekin myös Mollin taloon. Mollin joulu on hilpeä ja samastuttava tarina joulun odotuksesta, jännittämisestä, jakamisesta ja yhdessä iloitsemisesta. Ilmestyy 15.10.

Tilaa tästä


7. Haastavat kasvatustilanteet

Haastavana pidetty lapsi ei käyttäydy tarkoituksella hankalasti vaan tarvitsee aikuisen tukea tunteidensa käsittelyyn. Joustamattomasti rutiineihin nojaava päiväkodin toimintakulttuuri ruokkii haastavia tilanteita entisestään. Kirja tarjoaa käytännönläheistä tietoa ja ohjeita, kuinka näihin tilanteisiin voidaan tarttua päiväkodin arjessa. Lapsen yksilöllinen ja lämmin tukeminen ei suinkaan ole pois muilta lapsilta eikä lisää aikuisen työtaakkaa. Päinvastoin tilanteet ratkeavat helpommin ja nopeammin, kun aikuinen sitoutuu vuorovaikutukseen lapsen kanssa, kuuntelee tätä ja osoittaa antavansa tukea.

Tilaa tästä

8. Varhaiskasvatuksen tiimikirja

Työkirja on opettajan ja tiimin yhteinen suunnittelun ja arvioinnin työväline. Kirja noudattaa varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden painotuksia, joita ovat lapsen hyvinvointi, osallisuus, kiinnostuksen kohteiden ja tuen tarpeiden huomioiminen sekä laaja-alaisen osaamisen tavoitteista johdetut oppimisen alueet. Kirjaan on koottu suunnittelupohjat tiimityön, pedagogiikan sekä oppimisen alueiden mukaisen toiminnan suunnittelulle ja arvioinnille.

Tilaa tästä


9. Lempeän kasvattajan opas

Tiia Trogenin Lempeän kasvattajan opas on aikuisen oma tunnekirja! Tämän kirjan tavoite on olla sinun tunnetaitojesi ja itsesäätelysi — ja siten myös lapsen tunnetaitojen ja itsesäätelyn — apu. Kirjassa käydään askel askeleelta läpi aikuisen tunnetaitojen harjoittelua. Pääset oppimaan itsesäätelystä, itsemyötätunnosta, tunnetaitojen merkityksestä työyhteisössä ja tekijöistä, jotka ovat tähän mennessä vaikuttaneet tunnetaitoihisi. Kirjasta saat käyttöösi paljon erilaisia harjoituksia tunnetaitojen tueksi.


Tilaa tästä

10. Apua, sukissani on lohikäärmeitä!

Apua, sukissani on lohikäärmeitä! on lempeä ja helposti samaistuttava kirja aistiherkkyyksistä. Kirjassa on neljä mielikuvituksella höystettyä tarinaa aistiherkän Kaikun arjesta. Kertomukset antavat ymmärrystä aistiherkkyydestä sekä vertaistukea aistiherkälle lapselle ja tämän vanhemmille. Yhtä lailla ne tarjoavat houkuttelevia satuhetkiä kaikille lapsille. Kirja sisältää myös lastenpsykiatrian erikoislääkärin Anita Puustjärven tietoiskun aistiherkkyyksistä.

Tilaa tästä

TILAA SUOSITUIMPIA ALLA:

JÄRJESTÄ: UUSIMMATNIMIHINTA

HINTA 37,00 €
JÄSENTARJOUS 28,90 €
Hinta voimassa 10.10.2022 asti Normaali jäsenhinta 31,50 €
HINTA 35,00 €
JÄSENTARJOUS 25,90 €
Hinta voimassa 10.10.2022 asti Normaali jäsenhinta 30,00 €

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.