Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.Lyhyt luonteenvahvuustarina sinnikkyydestä varhaiskasvatukseen: Lennokkiviesti

Sinnikkyys on intohimoa saavuttaa pitkäkestoisia tavoitteita. Sinnikkyys on päättäväisyyttä pitäytyä kiinni tekemisessä, jatkamista mahdottomaltakin tuntuvan haasteen edessä. Sinnikkyys on myös sitä, että autamme lapsia löytämään heidän intohimonsa, jonka eteen he ovat sisäisesti motivoituneita tekemään paljon töitä. Tällöin sinnikkyydelle annetaan otollinen kasvualusta ja ikään kuin harjoittelurata, jonka päässä siintelee mieluisa maali.

Lennokkiviesti on luonteenvahvuustarina sinnikkyydestä Huomaa hyvä! Vahvuusvariksen tarinakirjasta. Tarinan avulla voi opettaa lapsille, mitä sinnikkyydellä tarkoitetaan.

Lennokkiviesti-tarina:

Variksella on kiire. Sen on lähetettävä tärkeä viesti Humppatiaiselle: Keinulautailijat ovat ehkä jo tulossa kisapaikalle!

— Olisipa lentokone, Varis miettii. — Nyt ei voi itse lentää, koska siipiä on säästettävä keinulau- takisaan. Ja puhelinkin on hukassa!

Varis näkee paperipinon ja saa idean. Se kirjoittaisi viestin paperilennokkiin. Varis alkaa taitella konetta, mutta monta paperia menee hukkaan. Lennokin siivet eivät kanna, ja Varis tekee kirjoitusvirheitä.

— Äh, Varis on epätoivoinen. Se meinaa luovuttaa, mutta sinnikkäästi se taittaa vielä viimeisenkin paperin. Onneksi lennokki onnistuu! Varis heittää sen kohti Humppatiaisen kotia. ”Kiitos! Lähden heti. Moi”, kuuluu Humpan vastaus Variksen puhelimesta, joka löytyy keinulautakassista.


Ideoita jatkokeskusteluun sinnikkyydestä

Pohtikaa esimerkiksi näitä kysymyksiä:

- Missä sinä olet ollut sinnikäs?
- Voiko olla liian sinnikäs?
- Miten sinnikkyyttä voi oppia lisää?
- Miksi sanotaan "harjoitus tekee mestarin"?

Lähde:
Lotta Uusitalo — Kaisa Vuorinen
Huomaa hyvä! Vahvuusvariksen tarinakirja
PS-kustannus, 2021


TILAA TÄSTÄ.

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.