Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.


Matti Halmetvaaran koulutuksista saatte ideoita ulko-opetuksen toteuttamiseen!


"Matti on asiaan paneutunut ja todellinen asiantuntija, miellyttävä kouluttaja!"
"Minusta tuli Matti-fani ;). Maanmainio tyyppi, jonka koulutuksiin voisin lähteä milloin tahansa toistekin."
"Kouluttaja oli erittäin ammattitaitoinen."
"Aivan mahtava ja innostava. Aion ottaa pieninä palasina käyttöön"

— Palautteita Matin aiemmista koulutuksista


Ulos oppimaan! -koulutus

Tässä ulko-opetuskoulutuksessa pääset itse kokeilemaan ulkona toteutettavia harjoitteita ja pelejä ja saat uusia ideoita monipuolistaa opetustasi. Kaikki koulutuksen ideat on toimiviksi testattu käytännön opetustyössä. Ideat ovat syntyneet arjen hetkissä oppilaiden motivoimiseksi ja paremman oppimisen puolesta. Koulutuksen ideat on otettu koulumaailmasta, mutta niitä voi soveltaa eri-ikäisille ja eri oppiaineiden ja teemojen käsittelyyn.

Koulutus on innostanut jo satoja opettajia ottamaan opetukseensa ulkona toteutettavia harjoitteita!


Aiheesta on saatavilla myös räätälöityjä koulutuksia:


Ulos kieliä oppimaan!
Ulos oppimaan! -harjoitteet sopivat erinomaisesti lisäämään toiminnallisuutta ja liikuntaa kielten tunneille. Erityisesti kieltenopettajille suunnatussa koulutuksessa testataan käytännössä, millaisilla ideoilla kielten tunnin voi siirtää koulun pihalle.

Ulos oppimaan yhdessä!
Koulutuksessa keskitytään erityisesti yhteistyötaitojen parantamiseen. Harjoituksia voi hyödyntää niin lasten, nuorten kuin aikuistenkin kanssa. Vinkit ja ideat toimivat monipuolisesti erilaisten ryhmien parissa, olitpa sitten ohjaamassa ryhmää tai yhtenä ryhmän jäsenenä rakentamassa porukkahenkeä.


Ulkoloikka-koulutus

Miten yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja voidaan harjoitella käpykeskustelun avulla? Miten monta käyttötapaa lakanalla on ulko-opetuksessa?

Ulkoloikka-koulutus antaa välineitä niin yksittäisten ulkotuokioiden kuin pitkäjänteisen ulko-opetuksen toteuttamiseen. Koulutus alkaa aiheeseen perehdyttävällä alkuluennolla sisätiloissa. Luennolla käydään läpi ulkona oppimisen hyötyjä ja tarkastellaan eri tapoja toteuttaa ulko-opetusta sekä katsastetaan, millaisia näköaloja ulko-opetukseen antavat OPSin sekä Vasun perusteet. Luento-osion jälkeen tehdään konkreettisesti ”ulkoloikka” siirtymällä ulos. Ulko-osiossa kokeillaan käytännössä eri sisältöjen käsittelyyn, itsearviointiin ja ongelmanratkaisuun soveltuvia pelejä, leikkejä ja harjoitteita.

Koulutuksen toteuttaminen:


Koulutukset toteutetaan pääasiassa ulkona, joten tarvitset vain tilan, jossa suurempikin porukka mahtuu juoksemaan. Esimerkiksi koulun piha, metsä, tori tai parkkipaikka käyvät mainiosti. Toiveesta koulutus voidaan järjestää osin tai kokonaan myös liikuntasalissa.

Osallistujasuositus on max 40, mutta koulutus voidaan räätälöidä myös pienemmälle tai suuremmalle ryhmälle.

Kesto 3 h tai toiveen mukaisesti. Aiheista järjestyy myös lyhyempi työpaja tai kattavampi koko päivän koulutus.

 Kouluttajana toimii KM, luokanopettaja Matti Halmetvaara (ent. Tampio), joka on perehtynyt elämyspedagogiikkaan ja ulko-opetukseen täydennyskoulutuksissa Suomessa, Italiassa ja Islannissa. Hän kannustaa opettajia ottamaan ulkona opettamista mukaan tunteihin, sillä ulkona opettaminen antaa paljon niin oppilaille kuin myös opettajalle. Matti on kirjoittanut yhdessä puolisonsa Henna Halmetvaaran kanssa kirjat Ulos oppimaan! ja Ulkoloikka. Voit kysyä tarjousta kirjoista koulutuksen yhteyteen.

"Opetustyössä olen innostunut ulkona opettamisesta ja erilaisista toiminnallisista menetelmistä aina draamasta pieneen seikkailuun. Leikki ja leikkimielisyys kuuluvat mielestäni erottamattomasti opetustyöhön. Koulussa saa olla hauskaa!"Haluatko tilata Matin kouluttamaan teitä?


Kerro kohderyhmästä, toivomanne ajankohta, kesto, koulutuspaikkakunta sekä arvioitu osallistujamäärä, niin teen teille tarjouksen.

Mari Puttonen
Koulutuskoordinaattori
mari.puttonen(at)varhaiskasvatuksentietopalvelu.fi

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.