Tilaa uutiskirjeemme – saat 10 %:n alennuskoodin verkkokauppaamme
Takaisin Koulutukset-sivulle
Untuvikot - alle 3-vuotiaiden pedagogiikka -koulutus


Syvenny pienten lasten pedagogiikkaan kolme tuntia kestävän koulutuksen parissa - tule mukaan Zoomissa toteutettavaan Untuvikot-webinaarikoulutukseen tiistaina 29.3.2022 klo 17-20!

Varhaiskasvatuksen aloittaminen on yksi suurimpia muutoksia, joita pieni taapero elämässään kohtaa. Siksi ei ole yhdentekevää, millainen tämä uutena avautuva maailma pienen lapsen kannalta on.

Pienten lasten pedagogiikka on arvokas osa varhaiskasvatusta, vaikka sen merkitystä joutuu perustelemaan toistuvasti. Laadukas pedagogiikka perustuu ennen kaikkea lämpimään vuorovaikutukseen, jossa kukin lapsi kohdataan omana ainutlaatuisena ja arvokkaana yksilönä. Kaikkein pienimmätkin lapset hyötyvät pedagogiikasta, joka on mukana niin leikin pyörteissä, vaipanvaihtohetkissä kuin päiväunille siirryttäessä.

Käytännönläheinen kolmen tunnin koulutus vastaa seuraaviin kysymyksiin:

• Miksi alle 3-vuotiaat lapset hyötyvät laadukkaasta pedagogiikasta?
• Miten rakentaa lasta kannatteleva siirtymä varhaiskasvatukseen yhdessä perheen kanssa?
• Millaista on laadukas ohjattu toiminta ja oppiminen taaperoiden ryhmässä?
• Miten tukea taaperoiden leikkiä?
• Miten tarjota kaikille ryhmän lapsille mahdollisuus mielekkääseen toimintaan ja tasapainoiseen arkeen?
• Millaisiin asioihin tulee kiinnittää huomiota ruokailussa, ulkoilussa ja päivälevolla?

Koulutuksessa haastetaan osallistujat arvioimaan omia toimintatapojaan ja löytämään keinoja niiden uudistamiseen. Koulutuksessa hyödynnetään vuorovaikutteista ja toiminnallista otetta, jonka avulla käsiteltävät asiat viedään konkreettisesti käytännön tasolle. Runsaat ja monipuoliset käytännön esimerkit auttavat osallistujia löytämään intoa oman työn kehittämiseen, sekä uusien toimintatapojen soveltamiseen osana omaa työtä.

Kouluttajina toimivat KT Liisa Ahonen ja KT Piia Roos, jotka ovat kirjoittaneet yhdessä kirjan Untuvikot - Alle 3-vuotiaiden pedagogiikka.

Huomioi ilmoittautuessasi, että koulutuksesta ei tule tallennetta. Varaa paikkasi tästä:

Untuvikot - alle 3-vuotiaiden pedagogiikka

Koulutuksessa haastetaan sinua arvioimaan omia toimintatapojasi ja löytämään keinoja niiden uudistamiseksi. Runsaat ja monipuoliset käytännön esimerkit auttavat löytämään intoa oman työn kehittämiseen, sekä uusien toimintatapojen soveltamiseen osana omaa työtä.

Tiistai 29.3.2022, Zoom-webinaari

Osoite: Verkkokoulutus
Aika: kello 17.00–20.00
Kouluttaja: Liisa Ahonen ja Piia Roos
Koulutuksen hinta 65 € / osallistuja (sis. alv)
Ilmoittaudu viimeistään 28.3.2022.Kouluttajat:

Liisa Ahonen

KT Liisa Ahonen toimii oman Kasvusto-yrityksensä kautta kouluttajana ja kasvatuskonsulttina työkenttänään erityisesti varhaiskasvatus ja perusopetus. Hän on vuorovaikutuksen asiantuntija, joka uskoo, että lämmin vuorovaikutustapa on laadukkaan pedagogiikan perusta. Liisa rakastaa lapsia, ja siksi hän haluaa tehdä työtä heidän hyväkseen. Aivan erityisen lähellä hänen sydäntään ovat lapsista ne, jotka kaipaavat syystä tai toisesta enemmän tukea sosiaalisiin ja emotionaalisiin taitoihinsa.

 

 


Piia Roos

KT Piia Roos työskentelee kouluttajana ja varhaiskasvatuksen asiantuntijana. Hän on toiminut erilaisissa varhaiskasvatuksen työtehtävissä yli 25 vuotta. Tämä monipuolinen työkokemus näkyy taitona yhdistää ajankohtainen tutkimustieto käytännön työn tekemiseen. Lapsen äänen kuuleminen on Piian osaamisen ydintä.

 

 

 

 


Hyödynnä koulutustarjous!

Voit tilata ilmoittautumisen yhteydessä Untuvikot-kirjan tarjoushintaan 25 € (norm. 39 €). Saat tilauksen postikuluitta Manner-Suomeen. Untuvikot-kirja täydentää käytännönläheisten esimerkkien avulla varhaiskasvatuksen ammattilaisten jo olemassa olevaa tietoa sekä herättelee tarkastelemaan pedagogisia ratkaisuja uusista näkökulmista. Kirja etenee päiväkotipäivän rytmissä aamusta aina kotiin lähdön hetkeen saakka. Päivän toimintojen äärellä syvennytään pedagogiikan kannalta keskeisiin teemoihin kuten lämpimään vuorovaikutustapaan, ohjattuun toimintaan, oppimiseen, leikkiin, siirtymätilanteisiin ja ulkoiluun.

Kysyttävää koulutuksesta tai haluatko tilata Liisan ja Piian kouluttamaan tästä aiheesta? Ota yhteyttä!

Kerro koulutustarpeestanne, toivomastanne ajankohdasta ja kestosta, arvioidusta osallistujamäärästä ja paikkakunta, jonne suunnittelet koulutusta. Koulutus voidaan järjestää myös webinaarina, mikäli käytössänne on jokin webinaarialusta.

Mari Puttonen
koulutuskoordinaattori
mari.puttonen (at) varhaiskasvatuksentietopalvelu.fi

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.