Takaisin koulutusten etusivulle
Vahvuustyöskentelyn taustat tutuiksi: Tule mukaan Huomaa hyvä! -koulutukseen!
Huomaa hyvä! -koulutus torstaina 4.11.2021 klo 17-20 Zoomissa! Huomaa hyvä! -koulutukseen osallistuessasi saat laajan ymmärryksen ja käytännön työkaluja, miten tuoda positiivisen kasvatuksen ja erityisesti vahvuuspedagogiikan keskeiset sisällöt oman toiminnan keskiöön sekä kykenet toimimaan oman päiväkodin positiivisen kasvatuksen lähettiläänä!
Koulutuksen avulla rakennetaan positiivinen kierre — kasvattajat tuovat omat vahvuutensa näkyviin, oppivat tunnistamaan lasten vahvuuksia ja kaikkien hyvinvointi ja itsetuntemus lisääntyvät ja oppimisen edellytykset paranevat.
Sisältö:
Koulutuksessa saat tietää, mitä on positiivinen kasvatus ja miten sitä voi hyödyntää kasvatustyössä sekä mitä tarkoitetaan luonteenvahvuuksilla ja miten niitä voi tunnistaa. Koulutuksessa käsitellään positiivisen kasvatuksen merkitystä ja mahdollisuuksia kasvattajan, lapsen ja päiväkodin toimintakulttuurin kehittämisen näkökulmasta. Koulutus tuo sinulle tutuksi positiivisen psykologian tieteen positiivisen kasvatuksen ja yleisen hyvinvoinnin taustalla sekä uusimman tutkimustiedon maailmalta.
Pääset tutkimaan omaa työtäsi ja ydinvahvuuksien käyttämistä. Teoriaan yhdistyy runsaasti lasten vahvuuksien tunnistamiseen ja niiden aktiiviseen käyttämiseen keskittyviä harjoituksia sekä pohdintaa lasten kasvuvahvuuksien kehittämiseksi. Muita käsiteltäviä teemoja ovat vahvuuksien tunnistamisen rooli toimivan ryhmän rakentamisessa ja erilaisuuden arvostamisessa.
Koulutus pureutuu myös tunnetaitoihin ja erityisesti positiivisten emootioiden tutkimukseen hyvinvoinnin edistämisessä. Luennolla tutustutaan myönteisten tunteiden laajaan kirjoon sekä niiden merkitykseen oppimisen, yhteen liittymisen, myötätuntoisen käyttäytymisen ja vastoinkäymisistä selviytymisen varantona. Käsiteltäviä teemoja ovat myös positiivisten ja negatiivisten tunteiden välinen suhdeluku ja ilo onnellisuuden lähteinä, omien tunteiden johtaminen ja myönteisyystasapainon lisääminen päiväkodissa.
Koulutuksen tavoitteet:
• Ymmärrät, mitä on positiivinen kasvatus ja miten uusin tutkimustieto vahvuuspedagogiikasta on sovellettavissa kasvatustyötä, oppimista ja kokonaisvaltaista hyvinvointia tukeviin käytäntöihin ja päiväkodin rakenteisiin
• Osaat aiempaa monipuolisemmin ja laaja-alaisemmin tunnistaa erilaisia vahvuuksia lapsissa ja auttaa heitä löytämään lahjansa ja potentiaalinsa
• Löydät keinoja aktivoida koko työyhteisöä toimimaan positiivisen kasvatuksen ja erityisesti vahvuusnäkökulman suunnassa
• Saat paljon käytännön ideoita, miten tuoda vahvuusajattelu osaksi koko päiväkodin toimintaa, mukaan lukien vanhemmat ja muut päiväkodin aikuiset
• Opit arvioimaan vahvuuspedagogiikan vaikuttavuutta yksilö- ja ryhmätasolla
• Ymmärrät, miten voit hyödyntää vahvuusajattelua kasvatuksessa, ohjauksessa, palautteen annossa ja monipuolisessa vuorovaikutuksessa perheiden kanssa
• Olet päiväkodissasi positiivisen kasvatuksen lähettiläs, jonka toiminnalla edistetään mielensähyvittäjien kulttuurin rakentumista!
Koulutus on vuorovaikutteinen, eikä siitä ole tulossa tallennetta. Ilmoittaudu tästä: Hyödynnä koulutustarjous!
Voit tilata ilmoittautumisen yhteydessä Huomaa hyvä! -kirjan, -korttien ja Vahvuusvariksen bongausoppaan paketin tarjoushintaan 60 € (norm. 114 €). Huomaa hyvä! -kirja antaa välineet vahvuusopetuksen toteuttamiseen. Huomaa hyvä! -kirjassa esitellään tärkeimmät luonteenvahvuudet ja kerrotaan, missä niiden käyttöä voi havaita ja miten niitä voi harjoitusten avulla vahvistaa. Toimintakorteissa esitellään tiivistetysti, mitä 26 luonteenvahvuutta ovat, miten ne voi havaita ja kuinka niitä voi vahvistaa itsessään. Vahvuusvariksen bongausoppaassa kerrotaan ytimekkäästi vahvuuspedagogiikan perusteet ja esitellään runsaasti luonteenvahvuuksien harjoittelun toimintaideoita.
Ilmoittaudu myös Huomaa hyvä! Vahvuusbongari -koulutukseen!
Haluatko viedä vahvuustyöskentelyn käytäntöön? Tule mukaan Vahvuusbongari-koulutukseen, joka järjestetään torstaina 11.11.2021 klo 17-20 Zoomissa.Kun vahvuuspedagogiikan teoriapohja on hallussa ja Huomaa hyvä! -koulutus jo käytynä, jatkoa tarjoaa Vahvuusbongari-koulutus, josta saat laajan ymmärryksen positiivisen pedagogiikan soveltamisesta käytäntöön. Koulutuksessa syvennetään vahvuustyöskentelyn teemoja laajemmin päiväkodin rakenteisiin ja kehitetään käytännön materiaalia jokaisen työtä ja omaa asiantuntijuutta vahvistamaan, sekä tunnistetaan parhaita käytäntöjä positiivisen pedagogiikan saralla.
Koulutuksen päätteeksi osaat tuottaa omista vahvuuksistasi Positiivisen CV:n ja kykenet soveltamaan opittua omassa kasvatusyössäsi. Saat ymmärrystä, miten tehdä lasten kanssa Positiivinen CV ja miten tietoa voi hyödyntää monin eri tavoin päiväkodissa ja sen ulkopuolella.
Sisältö: • Vahvuusbongarin ABC
• Hyvinvoinnin käsimalli
• Positiivinen CV jokaiselle
• Työkaluja välittävän toimintakulttuurin rakentamiseksi ja kehittämiseksi
Lue lisää ja ilmoittaudu Vahvuusbongari-koulutukseen täällä. Voit ilmoittautua Vahvuusbongari-koulutukseen myös samalla kun varaat paikan Huomaa hyvä! -koulutukseen.Kouluttaja:
Kouluttajana toimii KM, erityisluokanopettaja Kaisa Vuorinen, joka on positiivisen pedagogiikan väitöskirjatutkija Helsingin yliopistossa. Hän on kiinnostunut ihmisen luonteenvahvuuksista ja niiden potentiaalista hyvän ja onnellisen elämän mahdollistajina. Häntä motivoi erityisesti onnistumisten ja kukoistuksen kulttuurin syntyminen ja sen valtava eteenpäin vievä voima, joka säteilee eri elämän osa-alueille. Kaisa haluaa viedä eteenpäin kasvatusta, jossa kiinnitetään yhä enemmän huomiota lasten vahvuuksiin ja vaalitaan sitä, mikä on kunnossa ja toimivaa.
Haluatko tilata Kaisan kouluttamaan omaa työyhteisöänne?
Ota minuun yhteyttä ja kerro toivomanne ajankohta, paikkakunta, kesto ja arvoitu osallistujamäärä, niin teen teille tarjouksen! Koulutus on saatavilla myös webinaaritoteutuksena.
Mari Puttonen
Koulutuskoordinaattori
mari.puttonen (at) varhaiskasvatuksentietopalvelu.fi
Koulutuksistamme saat kätevästi tiedon myös Facebook-sivujemme kautta ja lisäksi voit seurata tapahtumien ennakkotiedottamista.
Seuraa meitä Facebookissa >>