Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Haastavat vuorovaikutustilanteet varhaiskasvatuksen tiimissä -webinaarikoulutus


Tervetuloa mukaan Zoomissa toteutettavaan webinaarikoulutukseen keskiviikkona 4.9.2024 klo 17-19! Koulutuksen hinta 54,90 € / hlö ja kirjakerhomme jäsenille vain 44,90 € / hlö. Koulutuksen hintaan sisältyy tallenne 2 viikon ajaksi.


Mitä tehdä, jos työpaikalla on sukset ristissä?
Miten puuttua työkaverin haastavaan käyttäytymiseen?
Miten tiimin ristiriitatilanteita voi ratkoa rakentavasti?
Miten omaa itseilmaisua voi kehittää ja pitää huolta omista rajoistaan?


Hyvä tiimi ei ole tiimi, jossa ollaan aina samaa mieltä asioista. Aina toisinaan vuorovaikutustilanteet kärjistyvät tai sitten vuorovaikutus haastaa muuten tiimin sisäistä ilmapiiriä. Puhumattomuuden kulttuuri ja kireä jännite tiimin jäsenten välillä vaikuttaa vääjäämättä paitsi työhyvinvointiin, myös lasten kasvuilmapiiriin. Erityisen haastavia ovat tilanteet, joissa työyhteisön jäsen toimii toistuvasti ei-toivotulla tavalla. Arvostavassa vuorovaikutuksessa tiimin jäsen oppii pitämään huolta omista tarpeistaan ja rajoistaan, sekä kunnioittamaan toisten tunteita, mielipiteitä ja kokemusta. Suurtenkin ristiriitojen jälkeen voidaan rakentaa yhteistä ymmärrystä ja sopua suuntaamalla huomiota omiin vuorovaikutustaitoihin. Hyvä tiimi onkin tiimi, jossa ristiriitatilanteita ei pelätä, sillä tilanteet halutaan käsitellä toista arvostavalla tavalla.

"Koska tiimissä töitä tehdään ennen kaikkea yhdessä, se vaatii jokaiselta tiimin jäseneltä myös kykyä kestää hetkellistä epämukavuutta, jota vaikeaksi koettujen asioiden esille nostaminen aiheuttaa. Mikäli meillä ei ole rohkeutta puhua asioista avoimesti, olemme itsekin vain osa ongelmaa."
- Liisa Ahonen Tiimin voima varhaiskasvatuksessa -kirjassa

KT Liisa Ahosen Haastavat vuorovaikutustilanteet varhaiskasvatuksen tiimissä -koulutuksessa pureudutaan tiimin sisäiseen vuorovaikutukseen ja keinoihin ratkoa tiimin välisiä ristiriitatilanteita rakentavalla tavalla.

Koulutus sopii kaikille varhaiskasvatuksen tiimeissä työskenteleville.


Koulutus vastaa seuraaviin kysymyksiin:

 Miten ratkaista tiimin sisäisiä ristiriitoja?

 Mitä tarkoittaa arvostava vuorovaikutus tiimissä?

 Miten ilmaista itseään rakentavasti haastavissa tilanteissa?

 Miten puuttua tiimikaverin ei-toivottuun käyttäytymiseen?

 Miten antaa kehittävää palautetta tiimikaverille?Osallistujahinta koskee yhden hengen osallistumista. Jos haluat katsoa koulutuksen esimerkiksi yhdessä työporukan kanssa, saat kätevästi tehtyä ryhmäilmoittautumisen useammalle hengelle ilmoittautumislomakkeen kautta. Voit kysyä tarjousta yli 20 hengen ryhmälle osoitteesta koulutukset(at)varhaiskasvatuksentietopalvelu.fi.

Ilmoittautuneena saat koulutustallenteen katsottavaksi kahden viikon ajaksi. Tallenne ei tule myyntiin erikseen.

Jos maksat koulutusosallistumisen itse, osallistumismaksu maksetaan heti ilmoittautumisen yhteydessä.

JÄSEN: Pääset hyödyntämään ilmoittautuessa koulutuksen jäsentarjoushinnan, kun kirjaudut sisään jäsentunnuksillasi.Varaa paikkasi keskiviikkoon 4.9.2024 klo 12.00 mennessä:

Haastavat vuorovaikutustilanteet varhaiskasvatuksen tiimissä

Keskiviikko 4.9.2024, Zoom-webinaari

Osoite: Verkkokoulutus
Aika: kello 17.00–19.00
Kouluttaja: Liisa Ahonen
Koulutuksen hinta 54,90 € / osallistuja (sis. alv)
Koulutuksen hinta Varhaiskasvatuksen Tietopalvelun jäsenille 44,90 € / osallistuja (sis. alv)
Ilmoittaudu viimeistään 4.9.2024.
Osallistuminen kannattaa, koska:

 Kouluttaudut kätevästi webinaarin välityksellä sijainnistasi riippumatta

 Kouluttajana on innostava kasvatusalan asiantuntija

 Saat katsottavaksi koulutustallenteen 2 viikon ajaksi - voit katsoa tallenteen sinulle sopivaan aikaan

 Saat koulutuksesta osallistumistodistuksen

 Saat tilattua ilmoittautumisen yhteydessä tiimin vuorovaikutukseen pureutuvan Tiimin voima varhaiskasvatuksessa -kirjan tarjoushintaan
Voit kätevästi varata samalla kertaa paikkasi myös syksyn toiseen koulutukseen:

Maria Matilainen ja Salla Hewitt: Neurokirjon lapsi varhaiskasvatuksessa -koulutus
Zoomissa torstaina 14.11.2024 klo 17-19. Hinta 54,90 € / Jäsenelle 44,90 € / hlö
Koulutuksessa tutustutaan neurokirjon lapsiin ja pohditaan, miten varhaiskasvatuksessa voidaan vastata tuen tarpeeseen.

Kouluttaja:

KT Liisa Ahonen toimii oman Kasvusto-yrityksensä kautta kouluttajana työkenttänään erityisesti varhaiskasvatus ja perusopetus. Hän on vuorovaikutuksen asiantuntija, joka uskoo, että lämmin vuorovaikutustapa on laadukkaan pedagogiikan perusta. Konsultaatioiden ansiosta Liisalla on ollut ilo kulkea hetken aikaa kymmenien tiimien rinnalla varhaiskasvatuksessa. Hän on saanut olla mukana kehittämässä niin tiimien tiimityötaitoja kuin pedagogista toimintaakin.

Liisa on myös pidetty kasvatusalan tietokirjailija. Hän on kirjoittanut teokset Haastavat kasvatustilanteet — Lämpimän vuorovaikutuksen käsikirja, Vasun käyttöopas ja Tiimin voima varhaiskasvatuksessa sekä yhdessä KT Piia Roosin kanssa kirjat Untuvikot - Alle 3-vuotiaiden pedagogiikka ja Iloa ja oivalluksia! — Pedagogiikan arviointi ja kehittäminen varhaiskasvatuksessa.
 Liisan aiemmista koulutuksista tulleita palautteita:

"Ihana, lämmin, työhönsä sitoutunut kouluttaja."
"Liisa Ahonen on ihana! Hänellä on selkeä ulosanti ja hän on innostunut kertomista asioistaan. Hän välittää ja se välittyy koulutuksista"
"Kouluttaja on mainio esiintyjä ja tietää mistä puhuu kouluttajana!"
"Liisan tapa kouluttaa on inspiroiva!"
"Kouluttaja on huippu ammattilainen, innostava, häntä on kiva kuunnella. "
"Kouluttaja on erittäin ammattitaitoinen ja osaa pitää mielenkiintoa yllä. Uskaltaa myös kertoa omakohtaisia kokemuksia, joissa itse on toiminut toisin kuin kouluttaa"
"Liisa Ahosen tapa puhua / kouluttaa on innostava, ajatuksia herättävä. Hän puhuu helposti ymmärrettävää, käytännön läheistä kieltä."
"Innostava kouluttaja, joka osaa esittää asiat suoraan ja selkeästi."
Hyödynnä myös koulutuksen kirjatarjous!

Voit tilata ilmoittautumisen yhteydessä Liisan kirjoittaman Tiimin voima varhaiskasvatuksessa -teoksen tarjoushintaan 24,90 € (norm. 39,90 €). Saat tilauksen postikuluitta Manner-Suomeen.

Kirjassa pysähdytään tarkastelemaan hyvinvoivan ja laadukkaaseen pedagogiikkaan yhdessä tähtäävän tiimin toimintaa ennen kaikkea vuorovaikutuksen näkökulmasta.Heräsikö kysyttävää koulutuksesta tai haluatko tilata Liisan kouluttamaan tästä aiheesta? Ota yhteyttä!

Kerro minulle koulutustarpeestanne, toivomastanne ajankohdasta ja kestosta, arvioidusta osallistujamäärästä ja paikkakunta, jonne suunnittelet koulutusta. Koulutus voidaan järjestää myös webinaarina, mikäli käytössänne on jokin webinaarialusta. Tallenteen ottamisesta tulee sopia erikseen. Liisan koulutuskalenteri täyttyy aina vinhaa vauhtia, eli koulutus tulee varata useampi kuukausi etukäteen.

Mari Puttonen
koulutuskoordinaattori
mari.puttonen (at) varhaiskasvatuksentietopalvelu.fi

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.