Tilaa uutiskirjeemme – saat 10 %:n alennuskoodin verkkokauppaamme
Takaisin Aistiseikkailu-koulutusten pääsivulle >>


Aistiseikkailu maailman ympäri -koulutus


"Koulutus oli ihana ja innostava. Sain paljon uusia työkaluja omaan työhöni. Koulutuksessa nimenomaan tehtiin ei vain istuttu ja kuunneltu teoriaa. Teoria tuli mukavasti harjoitusren tekemisen lomassa."
vastaava hoitaja Arja-Leena Paananen, Ruovesi


Aistiseikkailu maailman ympäri -koulutus tarjoaa sinulle uusia, riemukkaita toimintaideoita lasten kanssa toteutettavaksi. Niitä voit toteuttaa yksittäisinä osioina tai rakentaa halutessasi seikkailutuokioita koko toimintavuodelle.

Lisäksi raikkaiden tarinoiden ja niihin liittyvien monipuolisten harjoitusten avulla herätät lapset huomaamaan, että meille tutun ympäristön ulkopuolelta avautuukin aivan uudenlaisia paikkoja, joissa asustelee monenlaisia eläimiä ja ihmisiä. Luonto voi olla kauniin villiä tai hurjan karua. Eläimet tekevätkin eri juttuja kuin meille kotoisat koirat ja kissat ja ihmisillä toisissa maissa onkin ihan erilaiset tavat ja tottumukset!

Sisältö:

Koulutuksessa käydään läpi lattiakuvitusta, ääni-liike-parin yhdistämistä sekä luovaa liikettä. Ihastuttavia harjoituksia yhdistää teema: Matka maailman ympäri.

Mutta miten sinne maailmalle oikein päästään? No lentämällä tietty! Matkaamme Unkariin, jossa näemme Vipa Villisian. Rolle Robottia lähdemme moikkaamaan Japaniin ja rakennamme tehdas-kaanonin. Matkalla näemme monenlaisia jännittäviä asioita, joten lopuksi rauhoitumme rentoutustarinan voimin ja palailemme takaisin kotimaan kamaralle. Tuliaisina meillä on hauskoja ja värikkäitä ideoita, joista iloitsevat niin lapset kuin aikuiset!

Koulutuksessa saat monipuolisia vinkkejä eri-ikäisten ja kehitystasoltaan erilaisten lasten virikkeelliseen toimintaan. Ideoimme myös, miten lasten kanssa pystyy tekemään loruja ja rytmityksiä ja tätä kautta ihan omaa musiikkia itse.

Tehtävät tukevat lapselle tärkeitä toimintatapoja: leikkiä, liikkumista, taiteellisia kokemuksia, itseilmaisua sekä kiinnostavien asioiden ja ilmiöiden tutkimista. Oppiminen tapahtuu lapsille ominaisilla tavoilla hauskasti ja värikkäästi! Ideat toimivat myös pohjana eri kulttuureista tulevien ihmisten kohtaamiselle. Ne opettavat leikin keinoin lapselle suvaitsevaisuutta ja toisen ihmisen kohtaamisen taitoja. Vinkit sopivat myös erityisen hyvin maahanmuuttajataustaisten lasten opetukseen.

Kapteenina lennollamme toimii ihastuttava Sanna Leena Saarinen, joka on työskennellyt mm. lastentarhanopettajana päivähoitoyksikössä, jossa käytetään moniaistillista työotetta sekä toiminut varhaisiän musiikkikasvattajana. Hän ohjaa myös lasten tanssi- ja rytmiryhmiä.

Koulutuksen ideat ja harjoitukset perustuvat Aistiseikkailu 2 ja 3 -kirjaan ja -kortteihin.

Materiaali on erinomainen apu ja ideoiden antaja koulutuksen jälkeen. Monipuolisesta teoksesta sinun helppo valita erilaisiin tilanteisiin sopivia harjoituksia ja soveltaa niiden pohjalta omia ideoita.


Muista myös Iloinen Aistiseikkailu -koulutus >>
Kerro minulle osallistujamäärä, toivottu ajankohta ja paikkakunta, jolle suunnittelet koulutusta — teen sinulle tarjouksen.

Mari Puttonen
koulutuskoordinaattori
mari.puttonen(at)varhaiskasvatuksentietopalvelu.fi

Takaisin Aistiseikkailu-koulutusten pääsivulle >>

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.