Tilaa uutiskirjeemme – saat 10 %:n alennuskoodin verkkokauppaamme
Takaisin Aistiseikkailu-koulutusten pääsivulle >>


Iloinen Aistiseikkailu -koulutusEnergisessä koulutuksessa syvennytään toiminnan kautta moniaistilliseen kasvatukseen. Koulutus tarjoaa roppakaupalla kiehtovia toimintaideoita, joita voit hyödyntää lapsiryhmien kanssa. Koulutuksessa saat monipuolisia vinkkejä eri-ikäisten ja kehitystasoltaan erilaisten lasten virikkeelliseen toimintaan. Raikkaiden vinkkien avulla tuet lapsen moniaistillisuutta, luovuutta ja minuuden kehitystä ja luot rungon koko toimintavuodelle.

Sisältö:

Koulutus koostuu lyhyestä teoriaosuudesta sekä käytännön harjoituksista, joissa on koulutuksen pääpaino. Teoriaosuudessa käydään läpi ihmisen aistit ja niiden kehittyminen pääpiirteissään sekä pohditaan aivojen osuutta aistitiedon hyödyntämiseen.

Teoriaosuuden jälkeen siirrytään harjoitusten pariin, joiden aikana pääset itse kokemaan, miten moninaisilla tavoilla tarinoita pystyy hyödyntämään käytännössä. Käytännön harjoitteissa käydään tarinoita läpi käytännön esimerkein lattiakuvituksena ja liikuntatarinana sekä kehosoitinsatuna, joissa myös musiikki on vahvasti läsnä. Lähdemme mm. sirkuksen matkaan, maalaamme eri ruumiinosilla ja seikkailemme taikametsässä, jossa voit nähdä Sami Sitruunaperhosen liihottelemassa tai pöllön lentämässä! Lisäksi saat vinkkejä Aistiseikkailu-materiaalien hyödyntämiseen esimerkiksi suujumpassa sekä tarinallisessa hieronnassa tai rentoutuksessa.

Koulutuksessa havainnoidaan sitä, miten kädentaidot saa liitettyä muuhun toimintaan ja miten erilaisissa tilanteissa pystytään hyödyntämään musiikkia. Koulutuksen aikana saat myös ideoita materiaalien käytöstä, sinun ei tarvitse tehdä kalliita hankintoja päästäksesi toteuttamaan aistiseikkailua ryhmiesi kanssa. Miltä esimerkiksi taikametsän asukkaat näyttävät sanomalehdestä muotoiltuna, entäpä miltä ne kuulostavat itse tehtyjen soitinten avulla? Näitä soittimia pystyt valmistamaan myös lasten kanssa ja hyödyntämään laajasti päiväkodin arjessa. Lisäksi pohditaan erilaisia tapoja hyödyntää lasten ideoita käytännön toteutuksessa.

Kouluttajana toimii Sanna Leena Saarinen, joka on työskennellyt mm. lastentarhanopettajana päivähoitoyksikössä, jossa käytetään moniaistillista työotetta sekä toiminut varhaisiän musiikkikasvattajana. Hän ohjaa myös lasten tanssi- ja rytmiryhmiä.

Koulutuksen ideat ja harjoitukset pohjautuvat Aistiseikkailu-kirjaan ja -kortteihin. Muista myös Aistiseikkailu 1 -CD:n, jonka musiikkeja pystyt hyödyntämään helposti Aistiseikkailu-kirjan ja -korttien tarinoiden tukena.

Materiaali on erinomainen apu ja ideoiden antaja koulutuksen jälkeen. Monipuolisesta teoksesta sinun helppo valita erilaisiin tilanteisiin sopivia harjoituksia ja soveltaa niiden pohjalta omia ideoita.

Katso myös Aistiseikkailu maailman ympäri -koulutus >>Kerro minulle osallistujamäärä, toivottu ajankohta ja paikkakunta, jolle suunnittelet koulutusta — teen sinulle tarjouksen.

Mari Puttonen
koulutuskoordinaattori
mari.puttonen(at)varhaiskasvatuksentietopalvelu.fi


Takaisin Aistiseikkailu-koulutusten pääsivulle >>

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.