Tilaa uutiskirjeemme – saat 10 %:n alennuskoodin verkkokauppaamme
Takaisin Aistiseikkailu-koulutusten pääsivulle>>


Aarresankarit — ryhmä toimivaksi -koulutusMitä teen, jos kaveri on harmissaan jostain? Voinko ottaa toisen omaisuutta lupaa kysymättä? Miten pyydän kaveria mukaan leikkiin?

Sanna Leena Saarisen toiminnalliset Aistiseikkailu-koulutukset ovat innostaneet jo satoja varhaiskasvatuksen ammattilaisia. Nyt saatavilla on myös uusi Aarresankarit — ryhmä toimivaksi -koulutus (3 h). Koulutuksessa paneudutaan yhdessä toimimisen taitoihin Aistiseikkailu-menetelmän keinoin. Tämän toiminnallisen koulutuksen maksimiosallistujamäärä on 40 henkilöä, mutta aiheesta voidaan järjestää myös luento suuremmalle osallistujamäärälle.

Koulutuksen sisältö:


Vasu painottaa sitä, että lapsen oppiminen tapahtuu yhteisössä ja vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Lapsen kyky toimia osana ryhmäänsä vaikuttaa siihen, miten paljon hänellä on irrottaa potentiaaliaan muuhun oppimiseen. Siksi on tärkeää, että ryhmän toimintaan ja yksittäisen lapsen siinä pärjäämiseen kiinnitetään huomiota.

Koulutuksen alun teoriaosuudessa käydään läpi mm. vuorovaikutustaitoja, sosiaalisuuden taitoja ja osallisuuden kokemuksia uuteen Vasuun ja varhaiskasvatuslakiin peilaten. Tämän jälkeen alkaa toiminnallinen osuus, jossa tehdään ryhmässä toimimisen taitojen kehittämiseen keskittyviä harjoituksia Aistiseikkailu-menetelmällä itse kokeillen. Matkan varrella Höllö Pöllö, Rolle Robotti, Maisa Menninkäinen ja muut hauskat hahmot auttavat yhteistyötaitojen parantamisessa. Luvassa on innostavia ja oivaltavia harjoituksia niin yksilö-, pari kuin ryhmätyöskentelynä.

Koulutuksessa harjoitellaan mm. näitä teemoja:
• Toisten huomioon ottaminen ja kunnioittaminen
• Erilaisuuden hyväksyminen
• Leikkeihin mukaan liittyminen
• Ristiriitatilanteiden ratkaiseminen
• Jakaminen ja yhteistyö toisten lasten kanssa
• Oman mielipiteen ilmaiseminen

Aistiseikkailu-menetelmän lähtökohtana on lapsen luova ja moniaistinen toiminta. Monipuoliset tehtävät tukevat lapselle tärkeitä toimintatapoja: leikkiä, liikkumista, taiteellisia kokemuksia, itseilmaisua sekä kiinnostavien asioiden ja ilmiöiden tutkimista.


Kouluttajana toimii Sanna Leena Saarinen. Hän on pidetty kouluttaja, joka on työskennellyt mm. lastentarhanopettajana päivähoitoyksikössä, jossa käytetään moniaistillista työotetta sekä toiminut varhaisiän musiikkikasvattajana. Hän ohjaa myös lasten tanssi- ja rytmiryhmiä.

Koulutus pohjautuu Sanna Leena Saarisen kirjaan Aarresankarit - Harjoitellaan yhdessä toimimista. Kirja sisältää 10 tarinaa, joiden kautta päästään lasten kanssa leikkien pohtimaan monia yhdessä toimimisen taitoja. Bonuksena on yhdestoista tarina, jossa käydään läpi toiminnan dokumentointia ja mediakasvatusta. Teoksen avulla syvennät koulutuksen antia ja pystyt helposti palaamaan käsiteltyihin teemoihin. Kysy tarjous kirjasta koulutuksen yhteydessä.Haluaisitko tilata tämän koulutuksen työpaikallesi?


Kerro minulle osallistujamäärä, toivottu ajankohta ja paikkakunta, jolle suunnittelet koulutusta — teen sinulle tarjouksen.

Ota yhteyttä:
Mari Puttonen
koulutuskoordinaattori
mari.puttonen(at)varhaiskasvatuksentietopalvelu.fi.

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.