Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Käytännön työvälineitä kasvattajille Kesytä jännitys -koulutuksesta


Jos lapsi hidastelee, kiukuttelee, vastustelee, on levoton tai käyttäytyy jopa aggressiivisesti, kyse voi olla jännittämisestä.

Käytännöllisen Kesytä jännitys -koulutuksen tavoitteena on lisätä aikuisen valmiuksia kohdata ja ymmärtää lapsen herkkyyttä ja jännityksen erilaisia ilmenemismuotoja, ehkäistä haitallisen jännittämisen syntymistä auttamalla lasta tulemaan toimeen jännityksensä kanssa. Opettamalla lapsille erilaisia tunteiden säätelyn keinoja ja hyväksyvää asennetta, voimme parhaimmillaan ehkäistä jännitystä kehittymästä haitalliseksi, jopa elämää rajoittavaksi peloksi tai ahdistukseksi.

Koulutuksen sisältö:

• Jännittämisen taustatekijät ja ilmenemismuodot eri ikävaiheissa
• Keinoja, millä haitallisen jännittämisen syntymistä voidaan ehkäistä lapsiryhmissä
• Keinoja jännittämiseen liittyvien tunteiden säätelyyn
• Harjoituksia, joilla jännitystä voidaan purkaa

Osallistujamäärä 10-20 henkilöä.

Kouluttajana toimii varhaiskasvatuksen opettaja, keho- ja hengitysterapeutti, lapsihieronnan kouluttaja sekä mindfulness-ohjaaja Reija Suntio, jolla on pitkä kokemus lasten parissa työskentelystä päivähoidossa, koululaisten iltapäiväryhmissä ja lastensuojelun vastaanotto- ja perhetyössä. Hänellä on kymmenien vuosien kokemus rentoutumisen, itsetuntemuksen ja itsesäätelyn aiheista kouluttamisesta. Hän tekee terapiatyötä, kouluttaa lasten parissa työskenteleviä ja ohjaa erilaisia jännittämiseen ja kehollisuuteen liittyviä ryhmiä.

”Pahetessaan jännittäminen voi alkaa vakavasti häiritä elämää, ja yleisimmin näin käy jo nuoruusiässä. Jotta jännitykseen liittyvät ongelmat eivät muuttuisi pysyviksi ja muovaisi lapsen ja nuoren persoonaa, olisi tärkeää jo varhain opettaa lapselle hyväksyvää suhtautumista ja keinoja purkaa jännitystään. Tähän tarvitaan tietoa jännittämisestä ja keinoista tulla sen kanssa toimeen sekä kasvattajan valmiutta tutkia myös omaa jännityshistoriaansa, erityisesti suhtautumistaan jännittämiseen. Omalla luontevalla suhtautumisellaan kasvattaja välittää hyväksyvää asennetta myös ympärilleen”,
kertoo Reija Suntio kirjoittamassaan Kesytä jännitys -kirjassa (PS-kustannus 2015).


Järjestä koulutus työpaikallasi tai paikkakunnallasi!

Tilaa koulutus esimerkiksi päiväkotisi tiimeille tai paikkakuntasi varhaiskasvatushenkilöstölle. Kerro minulle osallistujamäärä, toivottu ajankohta ja paikkakunta, jolle suunnittelet koulutusta — teen sinulle tarjouksen.

Ota yhteyttä:
Mari Puttonen
koulutuskoordinaattori
Varhaiskasvatuksen Tietopalvelu
mari.puttonen(at)varhaiskasvatuksentietopalvelu.fi

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.