Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.


Kirjakerhon jäsenetu: oma, ilmainen webinaari!


Maria Matilainen ja Marjukka Puustinen: Miten harjoitella itsesäätelytaitoja lasten kanssa? -jäsenetuwebinaari
Torstaina 25.8.2022 klo 18-19 Zoomissa


Tunteista tietoiseksi tuleminen, tunteiden tunnistaminen ja kaikkien tunteiden merkityksen ymmärtäminen ja vaihtelun huomaaminen arjen tilanteissa luovat pohjaa tunnesäätelyn taidoille ja taitavalle käyttäytymiselle.

Tässä webinaarissa pääset kuulemaan, miten pienten lasten kanssa voidaan harjoitella itsesäätelytaitoja. Saat myös tietoa, miten voit tarkastella omia säätelytaitojasi ja tukea lasta rakentavasti. Webinaarissa esitellään varhaiskasvatukseen sopivia toiminnallisia työkaluja tunteiden tutkimiseen ja lasten säätelytaitojen kehittämiseen Maltti ja Sinni -tunnekorttien avulla.

KM Maria Matilainen on kognitiivisen käyttäytymisterapian lasten ja nuorten psykoterapeutti, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, erityisopettaja ja psykologian aineenopettaja. KM Marjukka Puustinen on kognitiivisen käyttäytymisterapian lasten ja nuorten psykoterapeutti ja erityisluokanopettaja. Heiltä ilmestyy elokuussa Maltti ja Sinni -tunnekortit, joiden avulla voidaan tutustua tunteisiin yhdessä lasten kanssa. Kortit jäsenelle nyt webinaaritarjoushintaan 25 € (norm. 35 €) 31.8. asti. Hyödynnä webinaaritarjous täällä.

Webinaariin voivat osallistua vain kirjakerhomme jäsenet. Webinaari on jäsenille ilmainen, mutta osallistuminen edellyttää ilmoittautumista Zoomin sivuilla. Mukaan mahtuu 1000 osallistujaa. Webinaarista tulee jäsenille saataville myös tallenne.

JÄSEN: kirjaudu tunnuksillasi sisään verkkopalveluun, niin pääset ilmoittautumaan webinaariin tällä sivulla. Löydät ilmoittautumislinkin myös Oma tili -osiosta jäsenetujen alta. Jos et vielä ole jäsen, liity mukaan täällä.
Varaa paikkasi myös tähän kaikille avoimeen webinaariin:


Tiia Trogen: Lempeän kasvattajan webinaari - Aikuisen itsesäätely ja itsemyötätunto
ke 28.9.2022 klo 18-19 Zoomissa


Meiltä aikuisilta vaaditaan hyvää itsesäätelykykyä. Mutta vain harva meistä on saanut omassa lapsuudessaan tukea tunnetaitojen opetteluun.

Tästä webinaarista saat tietoa lempeälle kasvattajalle tärkeistä ominaisuuksista: itsesäätelystä ja itsemyötätunnosta. Itsesäätely on tunteiden, ajatusten ja käyttäytymisen säätelyä sekä keskittymiskykyä. Itseä kohtaan osoitettu myötätunto puolestaan on perusta myötätuntoon toisia kohtaan. Kun opit säätelemään omia tunteitasi ja käyttäytymistäsi, osaat hyödyntää näitä taitoja myös kasvatuksessa, ja näin myös lapsen itsesäätely kasvaa.

Webinaarin vetää TM Tiia Trogen, joka on työskennellyt yli 20 vuotta eri-ikäisten lasten parissa. Hänet tunnetaan erityisesti positiivisen kasvatuksen menetelmästään, jonka hän on kehittänyt positiivisen psykologian tutkimustulosten pohjalta. Hän on kirjoittanut webinaarin aiheeseen liittyvän Lempeän kasvattajan oppaan, joka auttaa kasvattajaa ja vanhempaa, ja siten myös lasta, itsesäätelytaitojen harjoittelussa. Käytännönläheinen kirja sisältää tietoa, tukea ja harjoituksia, joiden myötä on mahdollista tulla lempeäksi kasvattajaksi.

Webinaarin järjestävät yhteistyössä Tunnetaitoja lapselle ja Varhaiskasvatuksen Tietopalvelu.

Webinaari on ilmainen, mutta osallistuminen edellyttää ilmoittautumista Zoomin sivuilla. Mukaan mahtuu 1000 osallistujaa. Webinaarista tulee Varhaiskasvatuksen Tietopalvelun kirjakerhon jäsenille saataville myös tallenne.

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.