Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Takaisin Koulutukset-sivulle

Näin lapsi oppii tunnetaitoja! -koulutus


Tilaa työpaikallenne Fanni-tunnetaitosarjan tekijöiden Näin lapsi oppii tunnetaitoja! -koulutus, josta saat keinoja lasten tunnetaitojen kehittymisen tukemiseksi.

Lapsi ei synny valmiiden tunnetaitojen kanssa, vaan niitä täytyy harjoitella kuten mitä tahansa muutakin taitoa. Tunnetaitojen oppiminen mm. tukee lapsen itsetuntoa ja pärjäämistä kaverisuhteissa, auttaa lasta pärjäämään opillisesti päiväkodissa ja koulussa ja tukee lapsen psyykkistä ja fyysistä terveyttä. Lapsi oppii tunnetaitoja vuorovaikutuksessa muiden kanssa, minkä vuoksi aikuinen voi tukea lapsen tunnetaitojen kehittymistä monella tavalla.


Koulutuksessa käydään läpi seuraavat aihealueet:
• Mikä on tunnetaitojen merkitys lapsen hyvinvoinnin ja tulevaisuuden kannalta?
• Mitä tunteet ovat ja miksi ne ovat tärkeitä?
• Mitä tunnetaidot ovat ja mikä on tunnekäsittely-malli?
• Miten aikuinen voi konkreettisesti omalla toiminnallaan tukea lapsen tunnetaitojen kehittymistä arkisissa tilanteissa?
• Tunnetovin luominen Fanni-tunnetaitosarjan avulla
— Tunnetaitojen harjoitteleminen satujen ja tunnekorttien avulla
— Miten lapsen tai lapsiryhmän kanssa voidaan harjoitella tunnetaitoja erityisten tehtävien kautta?
— Harjoituksia
• Miten aikuinen pitää huolta omasta hyvinvoinnistaan aputunnesäätelijän roolissa?Kouluttajat:

PsM Julia Pöyhönen ja PsM Heidi Livingston ovat lasten kehitykseen ja vanhemmuuden tukemiseen erikoistuneita psykologeja. He ovat kehittäneet lasten tunnetaitoja vahvistavia valmennuksia perheille, päiväkodeille ja perheneuvoloille ja luoneet suositun Fanni-tunnetaitosarjan sekä Ympyräiset Tunnetaito-ohjelman. Koulutuksen vetää saatavuuden mukaan Julia ja/tai Heidi.

Fanni-sarjan kirjat tutustuttavat lapset tunnetaitoihin ja käytännön tunnesäätelykeinoihin askel askeleelta. Kirjat sopivat 4-7-vuotiaille. Kaikissa sarjan kirjoissa on lämminhenkinen tarina lapsen kanssa luettavaksi, tunnetaidoista kertova osuus kasvattajalle ja vanhemmalle sekä harjoituksia lapsen kanssa tehtäväksi kodin arkeen ja päiväkotiin.

Voit pyytää tarjousta Fanni-sarjan tuotteista koulutuksen yhteydessä!

Haluatko tilata aiheesta koulutuksen työyhteisöllenne? Pyydä tarjous!


Kerro koulutustarpeestanne, toivotusta kestosta, arvioimasi osallistujamäärä sekä paikkakunta, niin suunnitellaan teille sopiva kokonaisuus. Tällä hetkellä lähikoulutus on saatavilla vain pk-seudulle. Koulutus on saatavilla myös webinaarina, jolloin tarvitset toteutusta varten jonkin webinaarialustan, kuten Teamsin.

Ota yhteyttä:

Mari Puttonen
Koulutuskoordinaattori
mari.puttonen(at)tietopalvelut.fi


Takaisin Koulutukset-sivulle

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.