Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Lukuja liikkuen, tavuja touhuten
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 40,00 €
JÄSENELLE 34,00 €
Ostoskorissa 0 kpl
 • 2. painos, 2015
 • ISBN 978-952-451-655-6
 • Nidottu, 192 sivua
 • Taito-sarja
 • Tilausnumero 100049563

Tuuli TiainenVirve Välimäki

Lukuja liikkuen, tavuja touhuten

Lapsi oppii ja kehittyy tutkimalla ja kokemalla asioita omalla kehollaan. Lukuja liikkuen, tavuja touhuten koostuu leikeistä, joissa varhaisia oppimisvalmiuksia ja äidinkielen ja matematiikan oppisisältöjä opitaan liikkumisen avulla. Kielelliset ja matemaattiset leikit etenevät oppimista tukevassa järjestyksessä.

Leikeissä huomioidaan erityisesti motoriikka ja kinesteettisen aistin hyödyntäminen osana oppimista. Jokaisen leikin kohdalla annetaan vinkkejä eriyttämiseen erilaisten oppijoiden tarpeet huomioiden. Teoksen leikit voidaan toteuttaa pienessäkin tilassa. Kirja on täynnä vinkeitä vinkkejä!

"Kirjan valtava monipuolinen leikkivalikoima painottaa niin oppimisvalmiuksia, äidinkieltä kuin matematiikkaa. Leikit on halutessaan todella helppo liittää päivittäiseen toimintaan, koska ne ovat mukavan lyhyitä, ne ei tarvitse isoa tilaa ja ne on nopea ja edullinen tapa lisätä liikettä päivään ilman sen suurempia valmisteluita.

Liikuntasuositusten täyttymisestä on paljon keskustelua: nykyajan lapsilla niitä tuntuu olevan vaikea saada täyttymään. On kuitenkin hyvin mahdollista saada ne toteutumaan päivähoidon henkilöstön avulla. Jo pelkästään 10 minuutin yhtäjaksoisella liikunnalla voidaan kartuttaa päivän liikuntasaldoa ja päästä lähemmäs liikuntasuositusten tavoitteita.

Tälläisiä ”liikunnallisia kymppi-minuuttisia” on todella helppo hyödyntää lapsiryhmässä kirjan monipuolisilla materiaaleilla ja ideoilla lukuisissa eri tilanteissa. Ne voidaan liittää aamu- ja päiväpiiriin tai ottaa osaksi isompaa ja pitkäkestoisempaa toimintaa. Ne voidaan helposti hyödyntää sisällä tapahtuvan toiminnan lisäksi myös ulkoilussa sekä erilaisissa siirtymis- ja odottelutilanteissa."
Outi Kosusen kirja-arvio

"Suosittelen Lukuja liikkuen, tavuja touhuten-kirjaa erityisesti hänelle, joka ei vielä ole lanseerannut opetukseensa toiminnallisia menetelmiä ja tarvitsisi konkreettisen oppaan ja välineitä päästäkseen alkuun. Kokeilemisen kynnystä laskee se, että kaikki kirjan harjoitukset ovat helposti toteutettavissa luokkatilassa sekä tavanomaisilla koulun välineillä tai kirjan liitemateriaalilla, eikä niitä kokeillakseen tarvitse tarttua virkkuukoukkuun tai ompelukoneeseen, varata liikuntasalia tai tehdä metsäretkeä. 55 leikkiä takaavat sen, että touhuamista riittää koko lukuvuodeksi."
Suvi Kallionkielen arvio

 • 2. painos, 2015
 • ISBN 978-952-451-655-6
 • Nidottu, 192 sivua
 • Taito-sarja
 • Tilausnumero 100049563

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

 • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.