Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Digihiki
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 40,00 €
JÄSENELLE 34,00 €
Ostoskorissa 0 kpl
 • 1. painos, 2019
 • ISBN 978-952-451-900-7
 • Nidottu, 224 sivua
 • Taito-sarja
 • Tilausnumero 100067095

Sari Salo

Digihiki

ja 165 muuta Peppu irti penkistä -ideaa

Miten matikan laskuja voi oppia kauhakatapulteilla? Läpäisevätkö oppilaat kielten pakohuonepelin alakoulun päätteeksi? Miten sujuu tavu- tai lukukaraoke? Entä mitä tekee digisalapoliisi?

Innostavilla Peppu irti penkistä -ideoilla oppiminen on hauskaa ja osallistavaa. Kirjassa esitellään valmiiden materiaalien kera 166 toiminnallista ideaa alakoulun äidinkieleen, matematiikkaan ja vieraisiin kieliin. Teos on digitaalisin sävyin höystetty toiminnallisen oppimisen aarreaitta — mutta näistä digivinkeistä passiivinen ruudun tuijottaminen on kaukana. Lähes kaikki tehtävät ovat myös toteutettavissa ilman digiä.

Peppu irti penkistä -tehtävien taustalla on ajatus liikunnan ja toiminnallisuuden lisäämisestä koulupäivään. Liikkuminen tunnin aikana parantaa keskittymistä ja kouluviihtyvyyttä, ja samalla oppiminen tapahtuu kuin huomaamatta. Myös lasten oppimismotivaatio lisääntyy erilaisten pelien ja leikkien avulla.

"Digihiki on mainio kirja, joka ehdottomasti täytti odotukseni! Suosittelen kirjaa erityisesti TVT:tä haastavana pitäville opettajille. Se tarjoaa selkeät ohjeet ja selostukset niille, joille tekniikan ja opettamisen yhdistäminen ei ole vielä niin ominaista."
Jenni Mäkinen, luokanopettaja

Lue arvio kokonaisuudessaan

Sari Salo on palkittu luokanopettaja, joka on tunnettu huippusuositusta Peppu irti penkistä -kirjastaan. Salo on jo vuosia auttanut opettajia sosiaalisessa mediassa jakamalla omia kekseliäitä vinkkejään innostavampaan oppimiseen. Lisäksi hän on suosittu toiminnallisten menetelmien kouluttaja.

 • 1. painos, 2019
 • ISBN 978-952-451-900-7
 • Nidottu, 224 sivua
 • Taito-sarja
 • Tilausnumero 100067095

Arvostelut kirjasta Digihiki

Kirjassa on eri osa-alueita kehittäviä tehtäviä, joihin on helppo tarttua pienellä kynnyksellä. Monipuolinen ja selkeä kirja!

- Henna

Selkeät materiaalit, ohjeistukset ja jaottelu eri opetusaiheisiin tekee kirjan oppien käyttöönotosta helppoa ja joustavaa.

- Alicia

Käyttökelpoisia toiminnallisia tehtäviä fiksusti jaoteltuina. Myös kopioitavaa materiaalia.

- Mari

Selkeät ohjeet ja valmiit liitteet ovat tämän kirjan vahvuus. Kirja on tarkoitettu alakoulun opettajille, mutta sisältää enemmän tehtäviä pienemmille kuin isommille oppilaille. Isommille oppilaille tarkoitettuja tehtäviä kaipaisin lisää (mm. lukuaineet tai englanti). Kirja on kuitenkin erittäin hyvä ja mielenkiintoinen, jos opettaja on kiinnostunut ottamaan toiminnallisen oppimisen osaksi omia oppituntejaan. Tämä kirja tekee siitä helppoa!

- Tiia

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

 • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.