Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Aarresankarit ja avaruusseikkailu
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 45,00 €
JÄSENELLE 38,30 €
Ostoskorissa 0 kpl

Sanna Leena Saarinen

Aarresankarit ja avaruusseikkailu

Harjoitellaan yhdessä toimimista

Yhdessä toimimisen taidot ovat kuin aarteita, joita jokainen kerää omaan aarrearkkuunsa.

Mitä tapahtuu, kun Aarresankarit löytävät metsästä meteoriittia muistuttavan möhkäleen? Kuinka saadaan yhdessä sovittua, millainen avaruusalus rakennetaan? Entä jos joku haalii kaikki työkalut? Täytyykö kaikkien osallistua seikkailun jälkeisten paluujuhlien suunnitteluun?

Vasu painottaa sitä, että lapsen oppiminen tapahtuu yhteisössä ja vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Lapsen kyky toimia osana ryhmäänsä vaikuttaa siihen, miten paljon hänellä on irrottaa potentiaaliaan muuhun oppimiseen. Siksi on tärkeää, että ryhmän toimintaan ja yksittäisen lapsen siinä pärjäämiseen kiinnitetään huomiota.

Tämän oppaan lähtökohtana on Aistiseikkailu-menetelmän hyödyntäminen lasten ryhmässä toimimisen tueksi. Aistiseikkailu-menetelmän avulla päästään tavoitteelliseen lapsen luovaan ja moniaistiseen toimintaan, joka tukee minuuden kehitystä. Oppaassa keskitytään ryhmässä toimimisen taitoihin, joita voidaan tavoitteellisesti harjoitella ihan niin kuin muitakin taitoja.

Kirja sisältää 10 tarinaa, joiden kautta päästään lasten kanssa leikkien pohtimaan monia yhdessä toimimisen taitoja. Bonuksena on yhdestoista tarina, jossa käydään läpi toiminnan dokumentointia ja mediakasvatusta. Hypätkää Sissi Sisiliskon, Kaarna Käärmeen ja muiden ryhmäläisten kanssa hauskaan harjoitteluun.

Arvostelut kirjasta Aarresankarit ja avaruusseikkailu

Kivoja toimintaideoita!

- Laura

Kuusi tarinaa vasta läpi mennyt, mutta nyt jo näen vaikutuksen. Tarinat laittaa lapset hyvin miettimään miten tilanteissa voisi toimia.

- Paulina

Riittää tekemistä viikoiksi

Kirja on täydellinen tukemaan avaruus-projekteja. Kirjan tarinoita voi käyttää joko itsenäisinä lukupiirihetkissä tai alustamaan toimintatuokioita -riippuen lasten ikä- ja kielitasosta. Tehtäviä on monipuolisesti. Kirjasta voi poimia sieltä täältä tehtäviä omiin tarpeisiinsa tai noudattaa kirjan rakennetta ja käyttää sen tarinaa hyväksi. Liitteenä olevat hahmokortit olivat hyviä pöytäteatteria varten.

- Heidi

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.