Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Pakko-oireet ja OCD
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 39,00 €
JÄSENELLE 33,20 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 2., uudistettu painos, 2021
  • ISBN 978-952-370-153-3
  • Nidottu, 219 sivua
  • Tilausnumero 100079096

Sami LeppämäkiTuula Savikuja (toim.)

Pakko-oireet ja OCD

”OCD:n ongelmahan on, että jos antaa jonkin asian ahdistaa, niin silloin se kyllä ahdistaakin ja paljon! Tämän häiriön kanssa oikeanlaista rohkeutta ei ole se, että taistelee, vaan se että ottaa iskuja vastaan ja pyrkii vielä vaikka nenä vinossakin hymyilemään.”

Pakko-oireinen häiriö (OCD) aiheuttaa siitä kärsivälle merkittävää haittaa ja häiritsee normaalia elämää. OCD:ta sairastavat ymmärtävät useimmiten itse oireidensa järjenvastaisuuden mutta eivät siitä huolimatta pysty lopettamaan käytöstään. He yleensä häpeävät ja salailevat oireitaan, ja monet odottavat vuosia tai jopa vuosikymmeniä ennen kuin hakevat apua.

Pakko-oireet ja OCD on ensimmäinen suomalainen teos pakko-oireisesta häiriöstä. Kirjassa käsitellään pakko-oireisen käyttäytymisen syitä sekä hoitomenetelmiä, joiden avulla pakko-oireita voidaan lievittää. Pakko-oireista häiriötä ja sen ilmenemismuotoja tarkastellaan monipuolisesti lapsuudesta aikuisuuteen; mukana on myös tietoa niin OCD-lasten ja nuorten tukemisesta kouluympäristössä kuin vertaistukitoiminnastakin. Asiantuntija-artikkelien lisäksi teoksessa on OCD-henkilöiden ja heidän läheistensä kirjoittamia tarinoita, joissa kerrotaan koskettavasti, mitä elämä pakko-oireiden kanssa on — myös positiivisessa mielessä. Tarinat on valittu Suomen Tourette- ja OCD- yhdistyksen jäseniltä kerättyjen kokemustarinoiden joukosta.

  • 2., uudistettu painos, 2021
  • ISBN 978-952-370-153-3
  • Nidottu, 219 sivua
  • Tilausnumero 100079096

Arvostelut kirjasta Pakko-oireet ja OCD

Loistava kirja, joka kuvaa selkeästi ja monipuolisesti pakko-oireista häiriötä. Kirja antaa tietoa aina lapsuudesta aikuisuuteen. Kirjassa on myös käytännön tarinoita henkilöistä, joiden elämään OCD vaikuttaa. Tämä on kirja, jota en osannut kaivata, mutta josta sen luettuani lämpimästi kiitän tekijöitä. Alan ammattilaisten laatima kattava perusteos, joka antaa ilmiöstä syvempää tietoa ja lisää ymmärrystä OCD:stä.

- Päivi

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.