Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Kotitalousopetuksen käsikirja
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 45,90 €
JÄSENELLE 39,00 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 1. painos, 2023
  • ISBN 978-952-370-336-0
  • Nidottu, 232 sivua
  • Tilausnumero 100086270

Pia HarjulaMinna Löytty-Rissanen

Kotitalousopetuksen käsikirja

Jokaisessa kodissa tarvitaan arjen taitoja, joiden avulla perheenjäsenten on mahdollista pitää huolta itsestään, toisistaan ja kodistaan. Yhä useampi lapsi tutustuu näihin taitoihin vasta peruskoulun kotitaloustunneilla. Taitavilla kotitalousosaajilla on suuri merkitys paitsi perheen ja kodin myös yhteiskunnan hyvinvoinnille.

Kotitaloustunneilla oppilaat saavat harjoitella ryhmässä toimimista arjen asioiden äärellä. Toiminnallinen oppiminen on myös oiva väylä löytää uusia vahvuuksia itsestään ja samalla vahvistaa itsetuntemusta. Lisäksi tunnit ovat varsin otollisia tunne- ja vuorovaikutustaitojen harjoittelulle.

Kotitalousopetuksen käsikirja antaa yleiskäsityksen siitä, mitkä ovat kotitalousopetuksen tavoitteet ja sisällöt, miten kotitaloutta olisi viisasta opettaa ja arvioida sekä millaiset opetustilat helpottavat monipuolisten kotitaloustuntien pitämistä.

Teoksessa kuvaillaan myös, miten kotitalousopetus vaikuttaa yksilön ja perheen elämään sekä miten kotitaloustaitojen lisääntyminen näkyy koko yhteiskunnassa.

Lisäksi teoksessa pohditaan, miten oppilaiden erilaisuus otetaan huomioon opetuksen suunnittelussa, mitä vaaditaan hyvältä kotitalousopettajalta ja miten opettaja voi pitää huolta työhyvinvoinnistaan.

KM Pia Harjula ja KM Minna Löytty-Rissanen ovat kotitalousopettajia. He pyrkivät luomaan tunneilleen ilmapiiriä, jossa kaikkien on hyvä olla ja jokaisella on mahdollisuus iloita taitojen oppimisesta. Pia ja Minna ovat Kotitaloustaito-oppikirjasarjan tekijöitä.

  • 1. painos, 2023
  • ISBN 978-952-370-336-0
  • Nidottu, 232 sivua
  • Tilausnumero 100086270

Arvostelut kirjasta Kotitalousopetuksen käsikirja

Tarpeellinen teos

Jokaisen kotitalousopettajan kotitalousopetuksen käsikirja! Oivaltava, informatiivinen sekä hyödyllinen teos. Tämän kirjan voisi haluta jokainen kotitalousopettaja vaikkapa esimieheltä saatuna tai merkkipäivämuistamisena.

- Kotitalousopettajatar

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.