Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Taikamaailman suuri seikkailu
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 32,00 €
JÄSENELLE 27,20 €
Ostoskorissa 0 kpl
 • 2., uud. painos, 2022
 • ISBN 978-952-370-327-8
 • Sidottu, 192 sivua
 • Pomenia-sarja
 • Tilausnumero 100084201

 • Suositusikä: 6+

Petronella Grahn

Taikamaailman suuri seikkailu

Pomenian taikamaailma on täynnä taikaa, seikkailua ja sydämeltään suuria olentoja!

Eräänä keväänä kaikki taikamaailman kauneus kasvaa niin upeaksi, että Pimeydenvelho Käämä ärsyyntyy, uhkaa estää taikapölyn keräämisen ja langettaa ikuisen talven. Pomenia on vaarassa, sillä mitä olisi taikamaailma ilman taikaa!

Hätäännys hiipii Pomenian asukkaiden mieliin, kunnes yks kaks yllättäen ihmisten maailmasta apuun saapuu Teo-poika. Pomeniassa Teo muuttuu peikonpoikaseksi, joka on pieni mutta rohkea ja sinnikäs seikkailija. Juuri tätä Pomenia tarvitsee! Yhdessä Sisu-lohikäärmeen ja muiden pomenialaisten kanssa Teo alkaa suunnitella, kuinka taikamaailma pelastetaan Käämän pimeiltä voimilta.

Taikamaailman suuri seikkailu on huikean trilogian ensimmäinen osa, jossa lukija pääsee Pomenian taikamaailmaan — maailmaan, missä kaikki on mahdollista. Ainutlaatuisen mielikuvituksellinen ja värikylläinen kuvitus sekä kutkuttavan jännittävä tarina kutsuvat lukijan mukaan seikkailuun, jossa on vaakalaudalla koko Pomenian kohtalo.

"Voiko huomata olevansa rohkea, jos ei koskaan pelkää?" Kuusi koskettavaa lausetta kirjasta


1. NÄKÖKULMAN VAIHTAMISESTA
Niin… kaikessa on aina kaksi puolta, niin täällä kuin Pomeniassakin. Kauneudessa on varjoja. Mustaa pitää olla, että muut värit näkyvät kirkkaammin, äiti sanoi. — Ja voiko huomata olevansa rohkea, jos ei koskaan pelkää?

2. EPÄONNISTUMISESTA
Vatsassa kihelmöi jännityksestä. Hän kiipeili ja hyppi ja kompastui välillä isoihin peikon saappaisiinsa ja häntäänsä, koska ei ollut vielä tottunut niihin. Kompuroidessaan Teo löysi itsestään upean taidon: kun peikko kaatuu, kaatuminen muuttuu aina kuperkeikaksi. Teo testasi monta kertaa, ja niin se vain oli. Jokaisesta kömmähdyksestä tuli kuperkeikka. Hän päätyi aina takaisin jaloilleen.

3. HYVÄSYDÄMISYYDESTÄ
Puun takaa kurkisteltuna kurainen ja riehuva Teo-peikko ei tosiaan vaikuttanut Pomenian pelastajalta, mutta suuret sankarit eivät saavukaan lihakset pullistellen, vaan silmät kimaltaen ja lämmin sydän sykkien.

4. OIKEASTA JA VÄÄRÄSTÄ
Sisun ajatuksissa raksutti iso oivallus.
— On pimeyksiä, joita en pelkää, mutta sitten on sellaisia synkkyyksiä, joihin en haluaisi edes kurkata.
— Niin kuin toisen kiusaaminen koulussa, Teo pohti ja värähti. Kiusaaminen oli hänestä inhottavaa ja pahasti pimeää.
— Just niin! Ja se, ettei auta, vaikka joku tarvitsee apua, Sisu lisäsi ravistaen Teon pois synkistä ajatuksista.
— Kyllä ja sitten se, että pakottaa muut olemaan samalla lailla kuin Itse on, sanoi Teo ja mietti Käämää. Että jos ei tykkää tanssia, niin sitten muutkaan eivät saisi. Tai että luulee komentelua ystävyydeksi. Niin kuin Käämä käskee Rosvokoiraa.


5. SINNIKKYYDESTÄ
— Toinen tärkeä asia on, että seikkailijan sydämen tulee olla kultainen. Sitä ei voi saada. Kultainen sydän ansaitaan tekemällä ja oppimalla. On tärkeää, pikku peikko, että hankaluuksista huolimatta on aina sinnikäs ja tiedonhaluinen. Mieti tarkkaan, mitä sanoin. Mietithän? Pöllö kysyi.

6. HETKESSÄ ELÄMISESTÄ
Oli suuri onni, että juuri he olivat siellä juuri sillä hetkellä. Hetkiä ja maailmoja on kuitenkin niin paljon.

Suositusikä 6+

Pomenian luoja Petronella Grahn (s. 1970) on satutaitelija, tarinankertoja ja kuuden lapsen äiti. Pomenian satumaailmaan puhallettiin ensimmäinen henkäys 25 vuotta sitten, kun Petronella ompeli ensimmäisen lohikäärmehatun esikoispojalleen. Syntyi tunnettu lastenvaatebrändi, taidemaalausprojekteja, perhepuistoja pääkaupunkiseudulle ja yhteensä kuusi lasta. Kun tapahtumarikkaiden päivien jälkeen koitti iltasatujen aika, Petronella sepitti lapsilleen jännittäviä ja opettavaisia tarinoita Pomeniasta, ihanasta taikamaailmasta, missä kaikki mahdottomatkin asiat olivat mahdollisia ja seikkailu suurenmoista.

Päivitetty painos, jossa uudistettu kuvitus!

 • 2., uud. painos, 2022
 • ISBN 978-952-370-327-8
 • Sidottu, 192 sivua
 • Pomenia-sarja
 • Tilausnumero 100084201

 • Suositusikä: 6+

Arvostelut kirjasta Taikamaailman suuri seikkailu

Kiva luokassa ääneen luettava kirja. Luin kakkosluokkalaisille koulussa ja kolmasluokkalaiselle kotona. Molemmissa kirjasta innostuttiin ja jatko-osakin piti lukea.

- Reetta

Kauniisti ja värikkäästi kuvitettu satuseikkailu, jonka hahmoihin voi samaistua. Hieno tarina rohkeudesta, ystävyydestä ja pelon voittamisesta.

- Mari

Taikamaailma tempaa lapset mukaansa

Mukaansatempaava mielikuvituksellinen tarina 4-6-vuotiaille. Nuorimmille paikoittain erittäin jännittävä, mutta kuten saduissa on tapana, kaikki kääntyy parhainpäin!

- Salla

Pomenia-sarjan kirjoissa on kaunis ja yksityiskohtainen kuvitus. Tarina tempaa lapset mukaansa, ja kirjat ovat aikuisillekin mukavaa luettavaa. Kirja toimi hyvin 4-6 -vuotiaille päiväkodin nukkarissa.

- Salla

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

 • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.