Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Kuusi askelta tunnetaitajaksi
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 39,00 €
JÄSENELLE 33,20 €
Ostoskorissa 0 kpl
 • 1. painos, 2015
 • ISBN 978-952-451-664-8
 • Nidottu, 220 sivua
 • Opetus 2000
 • Tilausnumero 100047617

Mirjam Virtanen

Kuusi askelta tunnetaitajaksi

Emotionaalisen osaamisen kehittämismalli opettajalle

Lasten ja nuorten tunnetaidoista puhutaan paljon. Miten on omien tunnetaitojesi laita? Saammeko auttaa niiden kehittämisessä? Ota nämä kuusi askelta!

”Osaan useimmiten hallita tunteitani ja impulssejani. Pysyn yleensä tyynenä, vaikka mitä tapahtuisi. Itsekontrollini petti viime viikolla oppilaan kanssa, joka on ollut erittäin haastava kaikki neljä vuotta, joina olen häntä opettanut. Oppilas tuli viiden sentin päähän naamastani ja huusi: -—Soitin jo mutsillenikin, että olet v**** paska opettaja! Kuppini meni totaalisesti
nurin ja sanoin: — Aion soittaa mutsillesi, että minulla on v**** paska oppilas. Tästä tämä röyhkeä oppilas hiljeni, kun käytin samaa kieltä hänen kanssaan. En onnitellut itseäni, vaan menin välittömästi kertomaan rehtorille ja soitin pojan äidille. Onneksi sain ymmärrystä molemmilta.”

Tunnetaidot ovat yksi opettajan keskeisimmistä osaamisalueista. Tunnetaitojen opettamisen tärkeydestä lapsille ja nuorille puhutaan paljon, mutta opettajalle niiden kehittämismallia ei vielä ole. Emotionaalisesti haastavasta työstä selviytyäksesi tarvitset emotionaalista osaamista. Opettajan työ on vaativaa ihmissuhdetyötä, jossa tunteita ei voi mitenkään tukahduttaa. Sen vuoksi tämä kirja on tehty: jaksamisesi turvaamiseksi ja haasteiden voittamiseksi.

Kirjassa sinulle esitellään käytännönläheinen kuusivaiheinen tunneälytaitojen kehittämismalli, joka ohjaa sinua kehittymään tunnetaitajaksi. Kirja sisältää myös testin, jonka avulla kartoitat emotionaalisen osaamisesi tämänhetkisen tilanteen: millä alueilla olet vahvimmillasi ja missä tarvitset eniten kehittymistä.

Kirjan luettuasi osaat hyödyntää tunteisiin liittyviä tietoja ja taitoja paremmin työssäsi. Kirjassa on mukana lukuisia kollegoidesi tarinoita opetuksen arjesta ja siitä, miten he ovat oppineet käyttämään tunneälytaitoja työssään. Lisäksi kirja kertoo, mitä koulun johdolta vaaditaan, jotta koko koulu saadaan mukaan. Kuvittele, mitä mahdollisuuksia tunnetaituruus avaa sinulle!

KT Mirjam Virtanen toimii Turun normaalikoulun perusopetuksen vararehtorina. Tämä teos pohjautuu hänen opettajan emotionaalista osaamista käsitelleeseen väitöskirjaansa, aiempaan työskentelyyn luokanopettajana ja erityisoppilaiden parissa sekä aiheen koulutuskokemukseen.

 • 1. painos, 2015
 • ISBN 978-952-451-664-8
 • Nidottu, 220 sivua
 • Opetus 2000
 • Tilausnumero 100047617

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

 • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.