Saako koulussa koskettaa? Miten kosketus näkyy opettajan työssä? Millaisia kosketuksia oppilaat muistelevat jälkeenpäin? Entä mihin piirtyvät miellyttävän tai epämukavan koskettamisen rajat? Koskettaminen on koulussa arkinen ja luonteva vuorovaikutuksen ja pedagogisen toiminnan väline: sillä voi kehua ja kannustaa, osoittaa välittämistä, opettaa taitoja ja ohjata. Kuitenkin kosketus voi myös satuttaa - koskettamalla voidaan kiusata ja häiritä.
Koskettava koulu tarjoaa tuoretta tutkimustietoa erityisesti peruskoulun kosketuskulttuurista ja koskettamisen normeista. Fokuksessa on opettajien ja oppilaiden välinen sekä oppilaiden keskinäinen vuorovaikutus. Teos paljastaa, miten oppilaat koulussa rakentavat vuorovaikutussuhteita keskenään kosketuksen avulla ja miten opettaja valjastaa koskettamisen osaksi kasvatus- ja opetustyötään.
Teos sopii kaikille koulun vuorovaikutuksesta kiinnostuneille ja auttaa erityisesti opetus- ja kasvatustyössä toimivia pohtimaan kosketuksen merkitystä vuorovaikutuksen keskeisenä keinona.