Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
JokaLapsi
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 43,00 €
JÄSENELLE 38,70 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 2022
  • ISBN 9789523546219
  • 128 sivua
  • Tilausnumero 100085268

Kia Olkkola

JokaLapsi

Pedagoginen monitoimityökalu

TAVOITTEENA rakentavan DIALOGIN syntyminen ja ylläpitäminen

Tämän käsikirjan avulla nappaat kiinni JokaLapsi-metodin sisällöstä ja saat takataskuusi runsaasti työskentelyesimerkkejä eri teemoista sekä niiden mahdollisuuksista.

JokaLapsi on pedagoginen monitoimityökalu, joka on suunniteltu kasvatus- ja opetusalan hyötykäyttöön. JokaLapsen avulla luodaan osallisuutta ja dialogia kasvatusyhteistyöhön, lasten kanssa työskentelyyn ja ammatilliseen pohdintaan. JokaLapsen erityinen pedagoginen näkökulma on yksilö- ja ryhmätason jatkuva peilaaminen ja vuoropuhelu.

JokaLapsi auttaa työtä ohjaavien tavoitteiden, kuten Varhaiskasvatussuunnitelman ja Esiopetuksen opetussuunnitelman tai kansallisen lapsistrategian muuntamisessa konkretiaksi arjen toiminnassa. Kaikki JokaLapsen avulla tuotettu materiaali voidaan hyödyntää pedagogisena dokumentointina, ja siitä voidaan ammentaa sisältöä esimerkiksi ryhmävasuun. Erilaisten työskentelymuotojen kautta autetaan ryhmän aikuisia, lapsia sekä perheitä oivaltamaan, että yhteisöllisyys, aito inkluusio sekä tasa-arvo ja yhdenvertaisuus toteutuvat yksilö- ja ryhmätason jatkuvalla yhteistyöllä.

JokaLapsen sisältämät pedagogiset työkalut ovat:
- Osallisuuden eheyttäjä
- Kommunikointityökalu
- Ryhmäsuunnitelman rakennustyökalu
- Avaintyökalu
- Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden vahvistaja
- Oppimisen tila.

Kia Olkkola on espoolainen, Helsingin yliopistosta valmistunut varhaiskasvatuksen opettaja. Pedagoginen monitoimityökalu JokaLapsi on saanut alkunsa sopasta, jonka ainekset ovat kerääntyneet opiskelun, työelämän sekä oman vanhemmuuden tuomien kokemusten kautta. Olkkola on työskennellyt pitkään lasten parissa, niin englanninkielisessä yksityisessä päivähoidossa Suomessa, englanninkielisessä preschoolissa Roomassa, tanssinopettajana, seurakunnan lastenohjaajana kuin kunnallisen varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen opettajana.

  • 2022
  • ISBN 9789523546219
  • 128 sivua
  • Tilausnumero 100085268

Arvostelut kirjasta JokaLapsi

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.