Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Tunne- ja turvataitoja lapsille
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 51,00 €
JÄSENELLE 46,00 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 2. painos, 2016
  • ISBN 978-952-302-467-0
  • Kierresidottu, 275 sivua
  • Tilausnumero 100048551

Kaija LajunenMinna AndellMirja Ylenius-LehtonenSanna Ojanen

Tunne- ja turvataitoja lapsille

Tunne- ja turvataitoja lapsille -opas ohjaa lapsia ja aikuisia varautumaan turvataitoja vaativiin hankaliin tilanteisiin ja tutustuttaa keinoihin selviytyä niistä. Aineisto sisältää myös tietoa ja välineitä kotien kanssa tehtävään yhteistyöhön sekä moniammatilliseen toimintaan.

Opas sisältää tuntisuunnitelmia lasten turvataitokasvatukseen. Se pitää sisällään ohjeistuksen lapsiryhmien ohjaajille ja opettajille, tehtäväsivut lapsille sekä leikkejä ja vinkkejä sisältävän liiteosan, Aarrearkun. Turvataitokasvatuksen menetelmät ovat lapsilähtöisiä ja yhteistoiminnallisia. Lasten kanssa pohditaan, tutkitaan ja etsitään ratkaisuja keskustellen, leikkien, piirtäen ja puuhaillen.

Aineisto soveltuu lasten ja perheiden kanssa työskentelevien käyttöön mm. kouluihin, varhaiskasvatukseen ja sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteisiin. Materiaali on laadittu pitäen silmällä erityisesti 5—11-vuotiaiden lasten tarpeita. Aineistoa voidaan kuitenkin soveltaa myös tätä ikäryhmää nuorempien ja vanhempien lasten ja erityisryhmien ohjaukseen sekä yksittäisten lasten ja perheiden ohjaukseen.

Oppaan kirjoittajat ovat lasten turvataitojen vahvistamiseen perehtyneitä opettajia, kasvattajia ja psykologeja.

Uusia teemoja oppimateriaalissa ovat Lapsen oikeudet tutuiksi, Lupa kaikenlaisiin tunteisiin, Vaihtuvat tunteet, Kiukku ja sen kesyttäminen, Hyvä olo ja hyvä mieli, Turvallisesti netissä, Nettikaveruus, Minä selviydyn netissä, Lupa omaan tilaan ja yksityisyyteen ja Turvallinen koti. Oppimisen myötä lapset rohkaistuvat kertomaan huolistaan aikuisille. Siksi aineisto sisältää uudistetun osion ammattilaisille tilanteisiin, joissa herää huoli lapsen turvallisuudesta.

  • 2. painos, 2016
  • ISBN 978-952-302-467-0
  • Kierresidottu, 275 sivua
  • Tilausnumero 100048551

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.