Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Hyvät naiset ja herrat
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 32,90 €
JÄSENELLE 29,60 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 2024
  • ISBN 9789510494288
  • Sidottu, 348 sivua
  • Tilausnumero 100092853

Joonas Konstig

Hyvät naiset ja herrat

Tyyli, käytös ja sydämen sivistys

Vaikka »ole vain oma itsesi» kuulostaa ihanalta, harva meistä on parhaimmillaan silloin kun tekee mitä mieleen juolahtaa. Sillä kun ohjeen »ole vain oma itsesi» vie loppuun asti, se tarkoittaa: mitä tahansa saatan keksiä kullakin hetkellä on tismalleen oikein, koska se on minun juttuni. Oikeuttamalla hölmön käytöksen se lisää hölmöä käytöstä.

Pidämme kiinni uskomuksista, joiden mukaan minä nyt vain olen sellainen tyyppi, joka ei pidä deadlineista kiinni, ei moikkaa muita, ei pidä puheita julkisesti, ei osaa jutella tuntemattomille, ei opettele uutta käyttöjärjestelmää, ei pidä ihmisistä…

En halua olla liian ankara »omaa itseä» kohtaan. Tätä ei pidä käsittää väärin. Jos »ole oma itsesi» tarkoittaa, että tuntee itsensä ja on aito, yksilöllinen ihminen, silloin se on hieno tavoite. On tärkeää tuntea omat vahvuudet ja heikkoudet, ja on hyvin tärkeää olla aito. Mutta oman itsen palvonta voi tarkoittaa sitä, että on aito vain omille päähänpinttymilleen ja kulloisellekin päähänpistolleen.

Ote kirjasta

Kuinka olla paras versio itsestä?

Miten erotut eduksesi ja luot hyvän vaikutelman? Kuinka olet tylsistyttämättä seuraasi? Miten nouset uudelle tasolle elämässä? Entä mikä on johtajien salainen merkki gravitas tai miten italialaiset osaavat kaiken kuin ohimennen?

Kirjailija Joonas Konstig jatkaa siitä, mihin hän menestysteoksessaan Vuosi herrasmiehenä jäi. Nyt näkökulma on lukijassa, joka saa kaiken, mitä Konstig on tavoista ja tyylistä oppinut. ”Jos muut ihmiset pukeutuvat huolimattomasti eivätkä hallitse etikettiä, se on vain loistava tilaisuus erottua edukseen.” Hyvät naiset ja herrat lähtee liikkeelle tyyliosiosta, jossa edetään kehonkielestä vaatetukseen sekä muihin tyyliseikkoihin, jotka luovat kunnioituksen kierteen. Käytösosio taas kertoo, mitä hyvään käytökseen ja etikettiin kuuluu, ja miten ne on helpompi hallita kuin luullaankaan. Miten tulkita pukukoodia, mitä ruokailuetiketistä tarvitsee osata ja mitä esimerkiksi ritarillisuus voi tarjota 2020-luvulla? Kautta linjan kysytään miksi: miksi jokin tapa on syntynyt, ja kannattaako sitä noudattaa enää. Perustelut ovat usein yllättävän kiinnostavia.

Kolmannessa osassa paljastetaan, miten hyvefilosofia tekee ihmisestä parhaan version itsestään ja miksi sydämen sivistys vie pitkälle. Lopulta meidät muistetaan aina luonteemme ansiosta, ei pintaseikkojen.

Joonas Konstig (s. 1977) on espoolainen kirjailija, joka kouluttaa sekä tarinankerronnassa että tapakulttuurissa. Hyvät naiset ja herrat on hänen kymmenes teoksensa.

LUKUNÄYTE

  • 2024
  • ISBN 9789510494288
  • Sidottu, 348 sivua
  • Tilausnumero 100092853

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.