Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Rohkaisupotku
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 41,90 €
JÄSENELLE 35,60 €
Ostoskorissa 0 kpl
 • 1. painos, 2023
 • ISBN 978-952-370-342-1
 • Nidottu, 217 sivua
 • Taito-sarja
 • Tilausnumero 100086225

Johanne Salmenkivi

Rohkaisupotku

ja 200 muuta itsensä ilmaisemisen harjoitusta

Kaikki eivät ole luonnostaan rohkeita, eikä tarvitsekaan, mutta jokainen ansaitsee tulla kannustetuksi ja rohkaistuksi ilmaisemaan itseään. Jokainen ansaitsee myös saada uutta potkua ilmaisuunsa. Tämä teos tarjoaa tehtäviä kaikille ilmaisun taitojen harjoittelijoille ujoista rohkeisiin ja hiljaisista kovaäänisiin.

Rohkaisupotkun, Kankean kuulantyöntäjän, Huonokuuloisen potilaan ja lukuisten muiden harjoitusten avulla ilmaisua voi kokeilla turvallisessa ympäristössä. Kirjan harjoitusten äärellä ei tarvitse kamppailla itsensä kanssa voittaakseen pelkojaan — harjoituksissa ei voi epäonnistua ja kaikilla on lupa jännittää. Kirja rohkaisee myös opettajaa ja ohjaajaa, joka kokee, ettei ilmaisutaidon opettaminen kuulu hänen vahvimpaan osaamiseensa. Kokenut konkari voi puolestaan ammentaa teoksesta uusia ideoita ja oivalluksia.

Teos sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita oman tai toisten ilmaisun kehittämisestä ja tukemisesta. Kirja sisältää runsaasti valmiita tuntimateriaaleja, joita voi hyödyntää minkä tahansa oppiaineen tunneilla ja soveltaa mieleisekseen erilaiset oppijat huomioiden. Kirjan harjoituksia voi tehdä yksin, parin kanssa tai erikokoisissa ryhmissä.

Kirjankäyttövinkit

Kirja on jaettu kahteen osaan. Tehtävät aihepiireittäin -osan harjoituksissa käytetään symboleja READY, SET ja GO. Näistä READY kuvastaa valmistelevaa harjoitusta, SET-harjoituksessa edetään edellistä hieman pidemmälle ja GO-harjoituksessa päästään jo kunnolla vauhtiin. Harjoitukset voidaan valita harjoittelijan tason ja tavoitteen mukaan symbolien perusteella. Symbolitrio muodostaa myös aina kokonaisuuden, jota järjestyksessä seuraamalla voidaan edetä tasolta toiselle, tavoitteesta toiseen.

Harjoitukset on jaettu lukuihin aihepiireittäin, jolloin harjoittelua voi halutessaan keskittää tietyn ilmaisun osa-alueen vahvistamiseen.

Kirjan toinen osa APO-lisämateriaaleja jatkaa READY-, SET- JA GO-harjoitusten linjassa. APO-lyhenne tulee otsikoista ”Alkulämmittelyjä” (ready), ”Porinapisteitä” (set) ja ”Omia pohdintapisteitä” (go). Osan harjoitukset sopivat myös ryhmäytymisen edistämiseen.

Harjoituksissa voidaan edetä kirjan sisällysluettelon mukaisessa järjestyksessä tai valita itsenäisesti tehtäviä sieltä täältä tarpeiden ja toiveiden mukaan. Kirjan järjestystä ei tarvitse jäädä seuraamaan orjallisesti: erilaisia eri lukujen harjoituksia yhdistämällä on mahdollista koota toimivia opetus- ja harjoituskokonaisuuksia.

Äidinkielenopettaja Johanne Salmenkivi on ohjannut draamaa lasten, nuorten ja aikuisten parissa. Hän hyödyntää ilmaisua ja ilmaisun rikkautta monenlaisissa opetuksellisissa tilanteissa eri-ikäisten parissa sekä työssään että vapaa-ajallaan. Opettaessaan hän keskittyy rohkaisemaan ja kannustamaan erilaisia oppijoita, jotta jokainen voisi oivaltaa ”minä osaan” ja ”minä voin oppia”.

 • 1. painos, 2023
 • ISBN 978-952-370-342-1
 • Nidottu, 217 sivua
 • Taito-sarja
 • Tilausnumero 100086225

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

 • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.