Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Opi kuin eläin!
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 37,00 €
JÄSENELLE 31,50 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 1. painos, 2022
  • ISBN 978-952-370-201-1
  • Sidottu, 209 sivua
  • Tilausnumero 100082038

Jenni SpännäriTua Onnela

Opi kuin eläin!

Näin kehität itseäsi eläintenkoulutuksen keinoin

Mitä yhteistä on hevosella, joka välttelee kuljetusautoon menoa, ja ihmisellä, joka yrittää päästä eroon ahdistavasta esiintymisjännityksestään?

Ihmisten ja muiden eläinten elämässä on lukemattomia syvälle juurtuneita tapoja. Illalla tulee otettua hammasharja käteen ja pestyä hampaat sen suuremmin tunnustelematta, tekeekö juuri nyt mieli pestä hampaat tai onko se juuri tänään tarpeellista hampaiden terveydelle. Vaellushevonen lähtee muiden perässä kävelemään tuttuun suuntaan ja tahtiin, vaikka uusi jännittynyt ihminen selässä heiluu ja antaa ristiriitaisia viestejä. Kissa kävelee ruokakupille tarkistamaan tarjonnan, kun ruokapussi rapisee, vaikkei kissalla sillä hetkellä olisi edes nälkä.

Aivotutkimus kertoo saman asian näin: Oppiessa aivoihin syntyy uusia yhteyksiä hermosolujen välille. Kun toistat samaa asiaa monta kertaa, tietty yhteys vahvistuu.

Me kaikki teemme elämästämme ymmärrettävää ja hallittavaa kehittämällä tapoja.

Vaikka ihmisaivoilla pystyy pohtimaan avaruuden laajentumista ja elämän tarkoitusta, niissä jylläävät silti monet samat lainalaisuudet kuin vaikkapa koiralla. Vaikka pystymme lukemattomiin sellaisiin asioihin, joihin koira ei pysty, ponnistelemme myös samanlaisten asioiden parissa. Me kaikki eläimet kangistumme kaavoihin, joten meidän on vaikeaa muuttaa totuttua käyttäytymistämme. Yritämme ryhtyä kuntoilemaan, mutta innostus lässähtää alkumetreillä. Haluamme alkaa harrastaa öljyvärimaalausta, mutta iltaisin maaliputkiloiden sijaan aukeaa televisio.

Entäpä jos voisimme löytää ratkaisun avaimet niistä opeista, joilla haluamme muuttaa koiramme tai hevosemme käytöstä? Voisimmeko kokeilla itseemme niitä samoja menetelmiä, joita käytetään eläimiin ja jotka ovat tutkitusti tehokkaita ja lisäävät hyvinvointia?

Tämä teos soveltaa eläintenkoulutuksen teorioita ja työkaluja ihmisten maailmaan: Miten koulutamme itseämme kohti tavoitteitamme ja pois peloistamme? Millaisia tutkittuja toimintatapoja voimme käyttää? Mitkä tehokkailta vaikuttavat keinot eivät todellisuudessa lainkaan toimi?

Opas ammentaa tuoreimmasta käyttäytymistieteellisestä tutkimuksesta ja kirjoittajien pitkästä kokemuksesta eläinten ja ihmisten kouluttajina. Teos sisältää runsaasti käytännön esimerkkejä meille ihmisille hankalista tilanteista, joita on mahdollista ratkoa erilaisten koulutustekniikoiden avulla.

Kirjan tavoitteena on antaa lukijalle eläintenkoulutukseen pohjaavia keinoja, joilla kuka tahansa voi parantaa omaa elämänlaatuaan ja kehittää itseään. Kirja antaa eväitä muun muassa pelkojen kanssa toimimiseen ja erilaisten elämänmuutosten tekemiseen — ja onpa mukana haastattelu ja vinkkejä näiden metodien käyttöön myös toiminnallisia suolistosairauksia hoitavalta lääkäriltä.

Jenni Spännäri on teologian tohtori, tutkija ja kouluttaja, erityisesti myötätunnon ja viisauden asiantuntija.

Tua Onnela on eläintenkouluttaja ja toimittaja, joka kirjoittaa niin ihmisten kuin eläinten käyttäytymisestä.

  • 1. painos, 2022
  • ISBN 978-952-370-201-1
  • Sidottu, 209 sivua
  • Tilausnumero 100082038

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.