Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Positiivinen pedagogiikka varhaiskasvatuksessa
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 39,00 €
JÄSENELLE 33,20 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 2. painos, 2019
  • ISBN 978-952-451-894-9
  • Nidottu, 215 sivua
  • Tilausnumero 100070969

Eliisa Leskisenoja

Positiivinen pedagogiikka varhaiskasvatuksessa

Toteuta käytännössä

”Positiivinen pedagogiikka on sitä, että saa luvan kanssa olla lasten kanssa, istua lattialla, ottaa syliin ja kuunnella heitä. Mitä läheisempi lapsi on, sitä enemmän hänelle toivoo hyvää. Siitä tulee positiivinen, voimistuva kehä. Haluat tuntea lapsen vielä paremmin, ymmärtää häntä vielä syvemmin ja välittää hänestä vielä aiempaa enemmän.”

Lapsen tulee kokea olevansa hyvä ja rakas juuri sellaisena kuin hän on. Varhaiskasvattajan tärkeä tehtävä on tarjota lapselle turvallinen kasvualusta, jossa hänen hyvät ominaisuutensa tulevat huomatuiksi ja ravituiksi.

Lasten vahvuuksien huomioimisen ohella positiivinen pedagogiikka tarkoittaa muun muassa myönteisten tunnetilojen rakentamista, lämpimiin ihmissuhteisiin panostamista sekä lasten osallisuutta ja onnistumisen hetkiä. Parhaimmillaan positiivinen pedagogiikka toimii suurena voimavarana myös henkilökunnalle ja voi synnyttää ehtymätöntä imua ja paloa omaa työtä kohtaan.

Kirja tarjoaa konkreettisia toimintamalleja ja ideoita siitä, miten positiivista pedagogiikkaa kaikessa monipuolisuudessaan voidaan varhaiskasvatuksessa toteuttaa. Kirjaa maustavat varhaiskasvattajien tarinat, joissa he kuvaavat omaa matkaansa positiivisen pedagogiikan parissa.


KT, lehtori Eliisa Leskisenojalla on vahva asiantuntemus positiivisen pedagogiikan toteuttamisesta varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. Asiantuntemusta rikastuttavat omakohtaiset kokemukset siitä, miten lasten ja nuorten hyvinvointia ja oppimista voi edistää positiivisen pedagogiikan menetelmin.


Kirjan aiheesta on saatavilla myös koulutusta!

  • 2. painos, 2019
  • ISBN 978-952-451-894-9
  • Nidottu, 215 sivua
  • Tilausnumero 100070969

Arvostelut kirjasta Positiivinen pedagogiikka varhaiskasvatuksessa

Kirja vaikuttaa todella hyvältä ja siitä on apua tulevassa työssä

- Marika

Hyvä kirja jo opiskelioille!

- jenna

Helppo ja nopea lukuinen käsikirja positiivisen pedagogiikan käyttöönottoon. Suosittelen kirjaa kaikille jotka kokevat tarvitsevansa uutta innostusta työhön.

- Sini

Helppolukuinen, ajatuksia herättävä. Voi suositella kaikille varhaiskasvatuksen ammattilaisille

- Sari

Ihanan positiivista! Kirja on helppolukuinen ja se sai hymyilemään ja iloitsemaan maailman mukavimmasta työstä

- Mk

Huipputärkeä

Ylivoimaisesti paras ja innostavin ammattikirja, jonka olen lukenut. Luin pari kertaa putkeen, alleviivasin ja tein merkintöjä ja rakensin koko seuraavan eskarivuoden PERMA-teorian varaan. Suosittelen ihan jokaiselle! Helppolukuinen, selkeä ja käytännönläheinen.

- Katriina

Jokaiselle kasvattajalle

Helppolukuinen ja helposti sisäistettävä sisältö. Mielestäni jokaisen kasvattajan tulisi lukea tämä. Muuttaa omaa ajatusmaailmaa ja toimintatapaa positiivisemmaksi ja auttaa kehittymään.

- Oona

Todella hyvä kirja, suosittelen kaikille alalla työskenteleville! :)

- Nella

Todella selkeä kirja positiivisen pedagogiikan perusteista ja käytännön esimerkkejä. Suosittelen!

- Petra

Positiiivinen pedagogiikka muuttaa lasten käytöstä ja loistava kirja kääntää oma ajatusmaailma sen toteuttamiseen! Hyviä vinkkejä! Tämä tulisi löytyä jokaisesta päiväkodista ja jokaisen se tulisi lukea! Positiivisessa pedagogiikassa on voimaa

- Jenny

Kirjassa on tärkeä sanoma. Jokaisen pitäisi lukea tämä kirja. Paljon ideoita, neuvoja sekä kirja pistää itsensä miettimään.

- Taina

Hyvää tietoa positiivisesta pedagogiikasta, tähän on tullut palattua useamman kerran työn ja opiskelujen merkeissä

- Lotta

Hyvä kirja

Kirja on ajatuksia herättävä ja hyviä vinkkejä sisältävä. Omaan työhöni olen ottanut käyttöön vinkkejä työskennellessäni lasten kanssa :)

- Nina

Aivan mahtava kirja, tykkään!

- Alondra

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.