Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Hyvinvoiva lapsi oppii
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 65,00 €
JÄSENELLE 61,80 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 2 painos, 2023
  • ISBN 9789529461738
  • Nidottu, 398 sivua
  • Tilausnumero 100086005

Annele Wiman

Hyvinvoiva lapsi oppii

Tunnetaitoja ja toiminnanohjauksen taitoja varhaiskasvatukseen, esiopetukseen ja alkuopetukseen

ERITTÄIN KATTAVA TEOS!

Kirja siitä, miten vahvistamme aikuisten ymmärrystä ja hyväksyntää, jotta jokainen lapsi saisi kasvaa ja kehittyä kohti sellaista elämää, jota hän itse toivoisi saavansa elää.


Meitä kaikkia tarvitaan, että jokainen lapsi saisi kasvaa turvallisessa, huolehtivassa sekä kasvua, kehitystä ja oppimista tukevassa ympäristössä. Pieni lapsi rakentaa itseään ja tulevaisuuttaan meidän aikuisten turvallisessa ja ymmärtävässä ohjauksessa. Kaiken keskiössä on laadukas vuorovaikutus, läsnäolo sekä lapsen tarpeiden aito kuuleminen, näkeminen ja tarpeisiin vastaaminen. Nämä ovat varhaiskasvatuksen toiminnan ydintä, mutta onko näille varattu riittävästi aikaa tämän päivän kasvatuksessa ja opetuksessa? Entä mitkä ovat niitä toiminnan sisältöjä, minkä varan lapsi rakentaa itseään, omia vahvuuksiaan ja omaa persoonallista tapaansa toimia?

Tällä hetkellä arkea värittävät kiire, meteli, resurssipula ja huoli tulevasta. Meillä kaikilla on kuitenkin myös avaimia oman ja lähiympäristömme hyvinvoinnin rakentamiseen ja parantamiseen.

Kirjani kautta vastaan mm kysymyksiin; miten lapsen arkea ja toimintaa voi rakentaa niin, että lapsi tulee aidosti kuulluksi ja nähdyksi, miten arkea hidastetaan, ja miten aidolle läsnäololle ja yhteyden tunteille annetaan tilaa. Kirja sisältää runsaasti tutkimustietoa, vinkkejä, menetelmiä ja toimintatapoja. Arkea ei rakenneta kuitenkaan yksittäisten vinkkien, ideoiden tai tiedonmurusten varaan, ja kirjan lukeminen ja sen ajatusten omaksuminen edellyttävät aikaa, pohdintaa sekä dialogia työyhteisön sisällä, että kirjan sisältämät ajatukset muuttuvat aidoiksi ja konkreettisiksi teoiksi lasten hyvinvoinnin eteen. Jokainen lapsi on ansainnut parasta, mitä me aikuiset voimme heille tarjota oman toimintamme, ajattelumme ja ymmärryksemme kautta.

Kirjan koko on A4 ja kirjassa on 400 sivua. Kirjassa on myös kopioitavaa materiaalia.

SISÄLLYSLUETTELOPALAUTTEITA:

Aikamoinen opus, jota olen vasta aloittamassa. Mutta teksti vaikuttaa tarkkaan harkitulta ja käytännönläheiseltä. Hienoa, jos hyvä kirja tulisi mahdollisimman monen käsiin. - Maarit Toppila, varhaiskasvatuksen opettaja

Aivan loistava teos. Kirja on yksi ilahduttavimmista pedagogisen laadun ja positiivisen pedagogiikan kirjauutuuksista kasvatuksen saralla. Sain tästä paljon tukea ajatuksilleni ja materiaalia henkilöstömme koulutuspäivän alustukseen syksyllä, suosittelen lämpimästi varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen henkilöstölle, mutta etenkin johtajille. Täyttä asiaa, selkeä, hyvin rakennettu, täynnä vinkkejä ja esimerkkejä, koonteja. Teoria täydentää hyvin ja peilaa koko ajan arkeen, missä teemme lasten kanssa työtä. Ja todellakin vain hyvinvoiva lapsi oppii.

Olen tätä lämpimästi suositellut varhaiskasvatuksen johtotiimiläisille juurikin avuksi, kun sanoittaa lasten erilaisia lähtökohtia, tuen tarpeita huomioitavaksi pedagogiikan painopisteitä ja arjen menetelmiä miettiessä henkilöstölleen. Mutta meille näitä tullaan tilaamaan vielä muutama lisäkappale tiimeihin nimenomaan plarattavaksi ja palattavaksi arjessa. Kirja on "rakennettu" selkeästi ja on positiivisuuden pelisääntöjä pullollaan. Kirja antaa johtajille myös arviointia varten juuri oikeita teesejä, kun puntaroi myös sitä omaa henkilöstöjohtamistapaa ja työyhteisön toimintakulttuuria.

On kyllä niin mahtava ammatillinen lukupaketti, että halusin sen ostaa itselleni. Vaatii mielestäni lukemista ajatuksen kanssa, pohtimista ja työstämistä. Hieno opas ammatilliseen kasvuun vielä näin eläkeiän kynnykselläkin. Muta todella erinomainen teos myös työuran alussa olevalle opettajalle. 

- Tarja Parkkinen, varhaiskasvatuksen lastenhoitaja

Uuden kauden alkajaisiksi iso opus edessä. Olen vasta alkuun päässyt, mutta huh, mikä kirja!! Niin selkeästi ja suoraan kirjoitettu, täyttä asiaa, helposti luettava, konkreettiset esimerkit valaisevat tarkoituksen. Olen aivan haltioissani!! Varhaiskasvatuksen ammattilaisten opinnoissa on varmasti paljon hyvää kirjallisuutta, mutta toivoisin, että jatkossa tämä olisi yksi niistä. Kiitos tästä kirjasta!
- Sanna Aronen.

Pitkästä aikaa kirja, joka on niin mielenkiintoista ja tärkeää asiaa täynnä, että pitää lukea ihan nautiskellen, pieni pala kerrallaan
- Sari Ertama, varhaiskasvatuksen opettaja

Tiivis tietopaketti, josta pidempäänkin varhaiskasvatuksen opettajana työskennellyt saa pohdittavaa ja herättelee ajattelemaan asioita uusiksi. Kiinnittää huomion moniin sellaisiin kohtiin, jotka helposti unohtuvat arjessa. Olisi todella toimiva ihan opetusmateriaalina opiskelijoille. - Laura Pylväläinen, varhaiskasvatuksen opettaja

  • 2 painos, 2023
  • ISBN 9789529461738
  • Nidottu, 398 sivua
  • Tilausnumero 100086005

Arvostelut kirjasta Hyvinvoiva lapsi oppii

Mahtava apuväline

Suosittelen kirjan. Tosi mahtava materiaalit arjeen. Monta liitteita mm. Havannointilomakkeet. Hyvät teoreettiset tiedot lapsiryhmän toiminnasta, struktuurista. Sopii myöskin erityisopetukseen.

- Anastasiya

Todella hyvä ja käytännönläheinen kirja, suosittelen työn tueksi!

- KK

Tämä on aivan huippu kirja täynnä konkreettisia asioita, joiden avulla kasvattajat voivat vahvistaa ja tukea lasten kokonaisvaltaista hyvinvointia ja oppimista!

- Sanna

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.