Päivitämme verkkopalveluitamme 30.11.2022. Sivut voivat olla hetkellisesti poissa käytöstä. Pahoittelemme aiheutuvaa häiriötä.
Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Kesytä jännitys
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 39,00 €
JÄSENELLE 33,00 €
LIITTYMISHINTA 5,00 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 1 painos, 2015
  • ISBN 978-952-451-669-3
  • Nidottu, 216 sivua
  • Tilausnumero 637947620

Reija Suntio

Kesytä jännitys

Opas kasvattajalle

Kuinka estää jännitystä muuttumasta uhkaavaksi möröksi?

Tässä kirjassa on runsaasti varhaiskasvatus- ja kouluikäisille sopivia harjoituksia, joiden avulla voidaan purkaa jännitystä, vahvistaa tunnetaitoja ja luoda sallivaa ilmapiiriä. Harjoitusten taustaksi pohditaan, miksi jännitys ilmenee eri ihmisillä eri tavoin, millaisena jännitys tyypillisesti näyttäytyy eri ikävaiheissa ja miten voimakkaasti ympäristön asenteet siihen vaikuttavat. Opettamalla erilaisia tunteiden säätelyn keinoja ja hyväksyvää asennetta voimme parhaimmillaan ehkäistä pitkäaikaisen jännityksen muuttumisen elämää rajoittavaksi ahdistukseksi tai peloksi.

Kirjassa pohditaan myös, vaativatko aikuiset lapsilta ja nuorilta liikaa reippautta tässä sosiaalisuutta ja rohkeutta korostavassa ajassa. Lapsen jännittämisen kohtaaminen voi herättää aikuisessa monia tunteita, jopa ärtymystä tai häpeää. Omat asenteet saattavat silloin vaikeuttaa lapsen tukemista. Tämä kirja auttaa tekemään vaaralliselta tuntuvasta vihollisesta kesyn kaverin.

Kirja on todella syvällinen tutkimusmatka oman mielen sopukoihin ja omiin käyttäytymistapoihin. Lukemisesta on palkintona syvempi ymmärrys itsestä ja valtava myönteinen vaikutus lasten hyvinvoinnille.
Outi Kosunen

Lue Outin kirja-arvio kirjasta>>

Kirja oli helppolukuinen ja sen luki muutamassa tunnissa. Kokeilin sen jälkeen paria harjoitusta 5-vuotiaiden lasten pienryhmissä. Innostuin myös nauhoittamaan Leppäkertun voimatakki -hierontalorun puhelimeni sanelimella myöhempää käyttöä varten. Kirjan etukannen kuvaa lapsesta ja talutushihnassa olevasta krokotiilista näytin lapsille, kun puhuimme jännittämisestä ja sen kesyttämisestä. Kirja tuli siis myös konkreettisesti heti käyttöön!
Lue Johanna Jussilan arvio kirjasta>>

  • 1 painos, 2015
  • ISBN 978-952-451-669-3
  • Nidottu, 216 sivua
  • Tilausnumero 637947620

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.