Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.Tiedekasvatusta tutkien ja ihmetellen -koulutus


Miten sade syntyy? Miksi lehdet vaihtavat väriä syksyllä? Miten hylkeet selviävät kylmässä vedessä? 

Lapsella on luontainen taipumus ihmetellä, kysellä, havainnoida ja kokeilla kuinka maailma ympärillämme toimii. Lasten kysymykset ja mielenkiinnon kohteet tulisi olla lähtökohtana pedagogisen toiminnan suunnittelulle. Mutta kuinka luonnontieteisiin liittyvät aiheet voisi tuoda tutkivan toiminnan ja leikin kautta varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen pedagogiikkaan?

Toiminnallinen Tiedekasvatusta tutkien ja ihmetellen -koulutus tarjoaa konkreettisia työkaluja siihen, miten varhaiskasvatuksen arjessa voi tukea lapsen tutkimisen taitojen kehittymistä leikin ja tarinallisuuden kautta. Tavoitteena on innostaa osallistujat huomaamaan lukuisat luonnontieteelliset ilmiöt, joita kohtaamme päivittäin ja oppia hyödyntämään näitä tutkivan tiedekasvatuksen perustana.

Sinun ei tarvitse osata luonnontieteitä syvällisesti — jokainen voi toteuttaa mielekästä tiedekasvatusta lapsen kanssa riippumatta omasta lähtötasostaan. Luento on alkusysäys kiehtovalle oppimismatkalle, jossa yhdessä lasten kanssa opitaan havainnoimaan ja tutkimaan arkisia luonnontieteen ilmiöitä innostavasti.

Koulutus pohjautuu Jenni Vartiaisen kirjaan Mistä syntyy tuulen voima? - Tiedekasvatusta ihmetellen ja leikkien. Kirjassa annetaan tutkimukseen perustuvaa tietoa lapsen tiedekasvatuksen merkityksestä ja sen toteuttamisesta leikin avulla. Se sisältää lukuisia harjoitteita ja neuvoo, miten arkisista välineistä voi loihtia tutkimusvälineitä. Teoksen avulla syvennät koulutuksen antia ja pystyt helposti palaamaan käsiteltyihin teemoihin. Kysy tarjousta kirjasta koulutuksen yhteyteen!Kouluttaja:

Jenni Vartiainen on filosofian tohtori ja pienten lasten tiedekasvatuksen kehittäjä. Hän toimii varhaiskasvatuksen yliopistonlehtorina ja tutkijana Helsingin yliopistossa. Hän on tutkinut varhaista tiedekasvatusta 10 vuotta. Hän on myös ollut mukana käsikirjoittamassa ja näyttelemässä Pikku Kakkosen tiedeaiheisessa lastenohjelmassa Tiedonjyvä.

"Jos opimme lapsena mielekkään tavan ottaa asioista selvää, meille kehittyy itsetunto aktiivisena toimijana, oppijana ja kriittisenä ajattelijana. Sillä, että lapsi harjoittelee tutkimisen taitoja ja osallistuu tiedekasvatukseen ennen kouluikää, on myönteinen vaikutus motivaatioon ja oppimistuloksiin myöhemmin koulussa", kertoo Jenni Helsingin yliopiston artikkelissa: Jen­ni Var­tiai­nen: Tie­de­kas­va­tus tuo il­miöi­tä las­ten maa­il­maan lei­kin kaut­ta


Katso tämä Helsingin yliopiston video, jossa Jenni esittelee kehittämäänsä leikkiin perustuvaa tiedekasvatuksen mallia:


 


Kysy tarjous!


Kerro minulle koulutustarpeestanne, toivomastanne ajankohdasta ja kestosta, arvioidusta osallistujamäärästä ja paikkakunta, jonne suunnittelet koulutusta, niin teen teille tarjouksen.

Mari Puttonen
koulutuskoordinaattori
mari.puttonen (at) varhaiskasvatuksentietopalvelu.fi

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.