Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Keho ja mieli
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 32,00 €
JÄSENELLE 28,80 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 4. painos, 2022
  • ISBN 9789516567962
  • Nidottu, 264 sivua
  • Tilausnumero 100065479

Bodil LindforsK. Cecilia Waldekranz-PiselliJarmo Ikonen (toim.)

Keho ja mieli

Johdatus psykofyysiseen psykoterapiaan

Keho ja mieli — johdatus psykofyysiseen psykoterapiaan tarjoaa tietoa kehopsykoterapiasta ja sen käyttömahdollisuuksista niin terveydenhuoltoalan ammattilaisille kuin aiheesta kiinnostuneille maallikoillekin. Kaikessa psykoterapeuttisessa työskentelyssä pyritään helpottamaan psyykkisen tilan avautumista asiakkaan tavoittelemalle muutokselle. Kehopsykoterapiassa tuetaan mielen toiminnan herkempää tiedostamista sellaisena kuin nämä toiminnot ilmenevät ruumiillisesti ja ihmissuhteissa.

Keho ja mieli on ensimmäinen suomenkielinen oppikirja kehopsykoterapista. Teoksen tarkoituksena on tarjota syventävää tietoa tästä psykoterapian erityismetodista ja esitellä mahdollisuuksia yhdistää kehopsykoterapia useimpiin muihin yleisesti käytössä oleviin terapiamuotoihin. Kirja koostuu Suomessa pääosin noudatettavan metodin kehittäneen George Downingin haastattelusta sekä kymmenestä artikkelista, jotka käsittelevät mm. pakko-oireisia häiriöitä, traumaa, masennusta, seksuaalisuutta, mindfulnessia, mentalisaatiota, ruumiillista kommunikaatiota ja lasten psykoterapiaa. Teoksen kaikki kirjoittajat ovat psykoterapeutteja, jotka ovat käyttäneet kehopsykoterapeuttista lähestymistapaa omassa työssään ja ovat kokeneet kehollisesti suuntautuneen työtavan tehneen heidän oman psykoterapeuttisen työnsä aiempaa selkeämmäksi, avoimemmaksi, monipuolisemmaksi, tasa-arvoisemmaksi ja mielekkäämmäksi.

Kiinnostus kehopsykoterapiaa kohtaan Suomessa on viime vuosikymmenen aikana ollut tasaisessa kasvussa. Alan koulutusta maassamme on ollut saatavilla vuodesta 2005. Psykofyysisen psykoterapian peruskurssien lisäksi saatavilla on syventävää koulutusta, ja myös työnohjaajakoulutusta
suunnitellaan.


Tekijät:Bodil Lindfors on filosofian tohtori, psykologi, psykoterapeutti, työnohjaaja ja kouluttajaryhmäpsykoanalyytikko (VET). Tällä hetkellä hän on psykofyysisen psykoterapian kouluttaja ja toimii psykoterapeuttina sekä työnohjaajana omalla vastaanotollaan. Hän on julkaissut useita artikkeleita psykologisissa aikakauslehdissä sekä kymmenkunta kaunokirjallista teosta.

Kerstin Cecilia Waldekranz-Piselli on psykologi ja psykoterapeutti sekä kliinisen transaktioanalyysin (CTA) ja kehollisen psykoterapian kouluttaja. Hän on syntynyt Ruotsissa mutta asunut Roomassa vuodesta 1975. Hän on opettanut Suomessa vuodesta 2005 lähtien ja on yhteistyössä George Downingin, Clara Wickströmin ja Psykofyysisen psykoterapia ry:n kanssa ollut perustamassa kehollisen psykoterapian koulutusta Suomeen. Hän on kirjoittanut artikkeleita transaktioanalyysista ja kehollisesta psykoterapiasta.

Jarmo Ikonen on koulutukseltaan kauppatieteen maisteri. Hän on toiminut useissa korkeakouluissa luennoitsijana ja kirjoittanut kirja-arvioita yhteiskuntatieteellisiin julkaisuihin sekä toiminut kulttuurialan organisaatioissa, Pro Cultura -säätiön asiamiehenä ja Littera Baltica -yhdistyksen toiminnanjohtajana. Hän on kääntänyt suomeksi viisi kirjan artikkelia.

  • 4. painos, 2022
  • ISBN 9789516567962
  • Nidottu, 264 sivua
  • Tilausnumero 100065479

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.